Articolul precedentA tétlenség alkalmat szül
  Articolul următorNisi Dominus Frusta

  Vacile de pe câmp (II)

  Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele rămăşiţei moştenirii Tale? El nu-Şi ţine mânia pe vecie, ci îi place îndurarea! – Mica 7:18

  În vânt aspru şi în ploaie, viţeii nou-născuţi se ghemuiau la burta mamei lor, încercând să se adăpostească de lumea nemiloasă în care tocmai intraseră. Din jeepul meu confortabil, cu încălzire în scaune, nu puteam să îmi iau ochii de la nou-născuţii de pe păşune. Copilaşul meu era cuibărit confortabil în scaunul lui de maşină din spatele meu; protejat, cel puţin pentru moment, de stihiile păcatului din această lume. Am simţit un junghi în inimă. Adevărul este că vremea rea nu era mai suportabilă pentru acele biete animale decât ar fi fost pentru noi, dacă am fi fost şi noi afară.

  Am simţit un al doilea junghi. Realitatea care m-a şocat a fost că disconfortul, durerea şi suferinţa viţeilor nu era din vina lor. Era din vina noastră – a mea.

  În lumea nou-creată şi bună a lui Dumnezeu, temperatura nu a fost niciodată nepotrivită, nu a fost prea cald sau prea rece. Totul era perfect. Nu erau ploi torenţiale, care să „biciuie” bietele creaturi. Dumnezeu uda cu blândeţe plantele, copacii şi iarba prin rouă din timpul nopţii. Dumnezeu a creat un mediu perfect care îi aducea bucurie continuă, nesfârşită fiecărei creaturi de acolo. Dar apoi a intrat păcatul în lume, viaţa a devenit tot mai grea, nu doar pentru oameni, ci pentru toată creaţia Lui. Există totuşi o diferenţă: Dumnezeu i-a oferit omenirii darul mântuirii şi al vieţii veşnice pe pământul cel nou. Nouă ne este oferită o cale de scăpare din suferinţă şi posibilitatea reuşitei de a ne reîntoarce la perfecţiune. Dar pentru toate celelalte creaturi, acesta este finalul. Ele vor cunoaşte doar această lume păcătoasă pe care noi le-am „creat-o”.

  Să fim recunoscători în fiecare minut al fiecărei zile că ne-a fost dată o a doua şansă, ne-a fost oferit acest dar nemeritat. În recunoştinţa noastră, să fim atenţi, grijulii şi iubitori în toate interacţiunile noastre cu întreaga creaţie. Lumea creată suferă zilnic consecinţele păcatului omului.

  Citeam cândva că primii noştri părinţi au plâns când au văzut prima frunză care murea după căderea lor în păcat, concept pe care eu şi cu tine cu greu îl înţelegem astăzi. Haideţi să Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne dea inima Lui blândă!

  Îndepărtându-mă încet de păşunea cu vaci, în acea zi rece şi ploioasă, I-am cerut iertare lui Dumnezeu pentru partea mea în perpetuarea păcatului. Apoi I-am mulţumit pentru toată bunătatea Lui faţă de noi. Chiar şi atunci când nu o merităm.

  Naomi Striemer

  Vacile de pe câmp (II) - 2020. Să fim recunoscători în fiecare minut al fiecărei zile că ne-a fost dată o a doua şansă, ne-a fost oferit acest dar nemeritat. În recunoştinţa noastră, să fim atenţi, grijulii şi iubitori în toate interacţiunile noastre cu întreaga creaţie. Lumea creată suferă zilnic consecinţele păcatului omului.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...