Articolul precedentA tétlenség alkalmat szül
  Articolul următorNisi Dominus Frusta

  Vacile de pe câmp (II)

  Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele rămăşiţei moştenirii Tale? El nu-Şi ţine mânia pe vecie, ci îi place îndurarea! – Mica 7:18

  În vânt aspru şi în ploaie, viţeii nou-născuţi se ghemuiau la burta mamei lor, încercând să se adăpostească de lumea nemiloasă în care tocmai intraseră. Din jeepul meu confortabil, cu încălzire în scaune, nu puteam să îmi iau ochii de la nou-născuţii de pe păşune. Copilaşul meu era cuibărit confortabil în scaunul lui de maşină din spatele meu; protejat, cel puţin pentru moment, de stihiile păcatului din această lume. Am simţit un junghi în inimă. Adevărul este că vremea rea nu era mai suportabilă pentru acele biete animale decât ar fi fost pentru noi, dacă am fi fost şi noi afară.

  Am simţit un al doilea junghi. Realitatea care m-a şocat a fost că disconfortul, durerea şi suferinţa viţeilor nu era din vina lor. Era din vina noastră – a mea.

  În lumea nou-creată şi bună a lui Dumnezeu, temperatura nu a fost niciodată nepotrivită, nu a fost prea cald sau prea rece. Totul era perfect. Nu erau ploi torenţiale, care să „biciuie” bietele creaturi. Dumnezeu uda cu blândeţe plantele, copacii şi iarba prin rouă din timpul nopţii. Dumnezeu a creat un mediu perfect care îi aducea bucurie continuă, nesfârşită fiecărei creaturi de acolo. Dar apoi a intrat păcatul în lume, viaţa a devenit tot mai grea, nu doar pentru oameni, ci pentru toată creaţia Lui. Există totuşi o diferenţă: Dumnezeu i-a oferit omenirii darul mântuirii şi al vieţii veşnice pe pământul cel nou. Nouă ne este oferită o cale de scăpare din suferinţă şi posibilitatea reuşitei de a ne reîntoarce la perfecţiune. Dar pentru toate celelalte creaturi, acesta este finalul. Ele vor cunoaşte doar această lume păcătoasă pe care noi le-am „creat-o”.

  Să fim recunoscători în fiecare minut al fiecărei zile că ne-a fost dată o a doua şansă, ne-a fost oferit acest dar nemeritat. În recunoştinţa noastră, să fim atenţi, grijulii şi iubitori în toate interacţiunile noastre cu întreaga creaţie. Lumea creată suferă zilnic consecinţele păcatului omului.

  Citeam cândva că primii noştri părinţi au plâns când au văzut prima frunză care murea după căderea lor în păcat, concept pe care eu şi cu tine cu greu îl înţelegem astăzi. Haideţi să Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne dea inima Lui blândă!

  Îndepărtându-mă încet de păşunea cu vaci, în acea zi rece şi ploioasă, I-am cerut iertare lui Dumnezeu pentru partea mea în perpetuarea păcatului. Apoi I-am mulţumit pentru toată bunătatea Lui faţă de noi. Chiar şi atunci când nu o merităm.

  Naomi Striemer

  Vacile de pe câmp (II) - 2020. Să fim recunoscători în fiecare minut al fiecărei zile că ne-a fost dată o a doua şansă, ne-a fost oferit acest dar nemeritat. În recunoştinţa noastră, să fim atenţi, grijulii şi iubitori în toate interacţiunile noastre cu întreaga creaţie. Lumea creată suferă zilnic consecinţele păcatului omului.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...