Un prieten la nevoie

  V-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. – Ioan 15:15

  A fost cea mai bună şi totodată cea mai urâtă zi din viaţa mea. În familia noastră avea loc cel mai frumos eveniment. Cel mai mare dintre cei doi copii ai noştri, băiatul nostru (care se întorsese acasă, în statul Florida, pentru a lucra) se căsătorea în statul Georgia cu iubita lui, pe care o întâlnise în timp ce îşi făcea masteratul la o universitate creştină din Tennessee. Printre altele, eu trebuia să călătoresc cu avionul la New York, pentru a-i lua pe nepotul meu de nouă ani, Zaire, şi pe nepoata mea de trei ani, Nylah, care urmau să fie băiatul cu Biblia şi fata cu florile. Membrii familiei şi-au unit eforturile pentru a organiza acest eveniment, inclusiv cina de la repetiţia pentru nuntă, cu mâncare tradiţională din Haiti.

  Dar, cu câteva săptămâni înainte de eveniment, întunericul ne-a învăluit vieţile, în primul rând, fotograful angajat pentru nuntă, prietenul din facultate al fiului meu, a fost găsit mort la vârsta de douăzeci şi cinci de ani. Această pierdere l-a umplut de tristeţe pe viitorul mire. La scurtă vreme după aceea, fratele meu a pierdut lupta cu cancerul. Apoi a venit şi mai mult întuneric, când o colegă dragă a fost diagnosticată cu cancer, când iubitul nostru oraş Orlando a fost cuprins de groază după ce cineva a tras mortal cu arma într-un club şi când un bebeluş care vizita un parc de distracţii a fost ucis de un aligator. Când credeam că nu s-ar mai putea întâmpla nimic rău, cu doar o săptămână înainte de nuntă, s-a îmbolnăvit şi băiatul meu. În ziua anterioară nunţii, când membrii familiei şi prietenii au început să se adune pentru repetiţie şi cină, viitorul mire s-a simţit prea rău pentru a rămâne tot timpul şi tatăl lui a trebuit să îl ducă acasă. Eu şi fiica mea, cuprinse de teamă şi de griji, am început să plângem. În acea seară, faţa lui Zaire şi cea a lui Nylah parcă reflectau tristeţea mea. Când m-am apropiat de patul lor pentru a-i săruta de noapte bună, Nylah s-a uitat la mine şi a spus: „Tuşa Rose, ai plâns. Eşti tristă?” După ce i-am confirmat blând, mi-a şoptit: „Stai liniştită, tuşi! Eu sunt prietena ta.” Am zâmbit şi am îmbrăţişat-o. Mi-a umplut inima de bunătate şi de speranţă.

  Mi-am amintit de alt Prieten care îmi era foarte aproape. Acel Prieten credincios mă aştepta şi voia să îmi duc durerea inimii la picioarele Lui, să mă încred în dragostea pe care El o avea pentru copilul meu. În acea seară, I-am spus toată durerea mea şi la fel am făcut şi în ziua următoare, ziua nunţii. Isus l-a susţinut pe fiul meu la ceremonia nunţii, ne-a transformat temerile în credinţă şi ne-a umplut de curaj pentru zilele care urmau. El Şi-a transmis dragostea prÎntr-o fetiţă de trei ani. Întotdeauna El este alături de noi, un Prieten în vreme de nevoie.

  Rose Joseph Thomas

  Un prieten la nevoie - 2020. Acel Prieten credincios mă aştepta şi voia să îmi duc durerea inimii la picioarele Lui, să mă încred în dragostea pe care El o avea pentru copilul meu. În acea seară, I-am spus toată durerea mea şi la fel am făcut şi în ziua următoare, ziua nunţii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...