Invitații

  Voi, toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani! Veniţi şi cumpăraţi bucate (…)! De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? – Isaia 55:1,2

  În multe dimineţi mă trezesc şi pe loc îmi dau seama că sunt o creştină slabă. Îmi doresc ca ziua care îmi stă în faţă să fie uşoară, Iară bătăi de cap, fără probleme grele de rezolvat şi fără să fie nevoie să gândesc prea mult. Vreau pur şi simplu să am o zi liniştită.

  De ce este viaţa de creştin atât de grea uneori? Când mă rog, Duhul Sfânt şi Cuvântul lui Dumnezeu îmi reamintesc că multe din aceste griji mi le produc singură. Din fire sunt o persoană emoţională şi eu însămi pot invita grija, neliniştea şi complicaţiile. Singură îmi fac ziua grea, fără ajutorul nimănui. Această conştientizare este o frumoasă revelaţie. Îl laud pe Domnul pentru ea. El îmi arată că profeţiile propriei gândiri se autoîmplinesc. Cu multă iubire, Hristos îmi arată aspectele în care eu provoc problemele şi confuzia şi mă invită la ordine şi claritate. În timp ce eu îmi provoc griji, El mă invită să am pace. În timp ce eu aspir la tihnă şi confort, El mă invită la încredere şi la promisiunea grijii Lui.

  Acesta este Dumnezeul pe care îl urmăm noi. Acesta este Dumnezeul care ne cunoaşte mai bine decât ne cunoaştem noi şi care întotdeauna lucrează spre binele nostru. El acţionează prin intermediul invitaţiilor, nu prin pretenţii sau control. Ne invită la ceva mai bun. Tată, Îţi mulţumesc pentru invitaţiile Tale binecuvântate! Nu trebuie să fac altceva decât să accept invitaţia şi să păşesc spre ceva mai bun.

  De la începutul lucrării Sale, când i-a chemat pe ucenici: „Veniţi după Mine” (Matei 4:19), până la cuvintele Sale din Matei 11:28 – „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă” -, Isus ne invită plin de iubire.

  Aşa că în fiecare dimineaţă când mă trezesc, am acces la o invitaţie. Sigur, îmi pot ţine ochii aţintiţi spre problemele şi provocările din calea mea şi pot da curs tuturor răspunsurilor negative care vin odată cu ele. Există totuşi o mare diferenţă între reacţiile mele îndoielnice şi invitaţia lui Hristos. Când aleg în fiecare dimineaţă invitaţia lui Hristos, atunci viaţa la superlativ pe care Dumnezeu doreşte să mi-o ofere devine realitate. Nu este o realitate a situaţiilor întotdeauna uşoare şi confortabile, ci a inimii care abundă de încredere în Dumnezeu. El este o invitaţie pe care merită să o acceptăm în fiecare zi.

  Lee Lee Dart

  Invitații - 2020. Când aleg în fiecare dimineaţă invitaţia lui Hristos, atunci viaţa la superlativ pe care Dumnezeu doreşte să mi-o ofere devine realitate. Nu este o realitate a situaţiilor întotdeauna uşoare şi confortabile, ci a inimii care abundă de încredere în Dumnezeu. El este o invitaţie pe care merită să o acceptăm în fiecare zi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...