Articolul precedentIsten jelenlétében vagyunk
  Articolul următorFii vesel!

  Secretul longevității

  Îl voi sătura cu viaţă lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea. – Psalmii 91:16

  În momentul în care scriu aceste rânduri, ea are nouăzeci şi patru de ani, o minte cât se poate de ageră şi nicio problemă semnificativă de sănătate. La vârsta ei atât de înaintată, mama mea, Theresa, poate recita psalm după psalm, preferatul ei fiind Psalmul 150. Poate recita acest psalm de la început până la sfârşit fără greşeală şi cu intonaţia potrivită, convinsă că, atât cât va avea suflare, ea îl va lăuda pe Domnul. Sabatul este cea mai aşteptată zi a săptămânii, o zi în care se îmbracă frumos pentru biserică şi este dusă de fiul ei şi familia lui la micuţa biserică pe care a frecventat-o în ultimii şaptezeci de ani.

  Când a fost întrebată care este sursa tăriei şi a longevităţii ei, Theresa a răspuns zâmbind ca un copil fără dinţi: „Credinţa în Dumnezeu şi o alimentaţie vegetariană sănătoasă.” Pe lângă acestea, ea crede că frunzele pomilor sunt pentru vindecarea neamurilor. De aceea cunoaşte câte un remediu natural pentru aproape toate afecţiunile. Rădăcina de brusture detoxifică sângele şi sistemul limfatic. Urzica ajută la alergiile de piele, la problemele urinare şi la înţepăturile de insecte. Dacă inhalezi mentă, îţi face bine la aparatul respirator, fiind un antidot pentru tuse şi răceli. Usturoiul este un antioxidant care te ajută să scapi de răceală şi gripă şi scade tensiunea arterială. Aloe vera calmează arsurile şi scade tensiunea arterială. Seminţele de in contribuie la pierderea în greutate şi scad colesterolul.

  În ultimele nouă decenii, Theresa a învăţat să manifeste o credinţă neclintită în Dumnezeu şi în făgăduinţele Sale neschimbătoare. După cum pentru aproape fiecare afecţiune ea cunoaşte un remediu natural, aproape pentru fiecare situaţie din viaţă are o făgăduinţă biblică. Crede că Dumnezeu nu ne va da niciodată mai mult decât putem duce (vezi 1 Corinteni 10:13) şi că El Se va îngriji de nevoile noastre (vezi Filipeni 4:19).

  Deşi a fost binecuvântată cu longevitate, Theresa aşteaptă cu nerăbdare cerul nou şi pământul noul, unde nu vor mai fi durere, boală, tristeţe şi îmbătrânire. Preţuieşte foarte mult imaginea noului Ierusalim, pe care Ioan vizionarul a avut privilegiul să îl vadă. „Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. (…) El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:2,4). La fel ca Theresa, eu aştept Cerul. Dar tu?

  Gerene I. Joseph

  Secretul longevității - 2020. După cum pentru aproape fiecare afecţiune ea cunoaşte un remediu natural, aproape pentru fiecare situaţie din viaţă are o făgăduinţă biblică. Mama mea crede că Dumnezeu nu ne va da niciodată mai mult decât putem duce şi că El Se va îngriji de nevoile noastre.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.