A păși prin credință

  Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta.” – Geneza 12:1

  După ce ne-am căsătorit, eu şi soţul meu am locuit într-o garsonieră undeva la subsol. Spaţiul era foarte limitat. Practic locuiam unul în cârca celuilalt. Nu vreau să mă înţelegeţi greşit, eu şi soţul meu eram mulţumiţi cu casa noastră. Era confortabilă, călduroasă şi era a noastră. Cuibuşorul nostru era şi convenabil, era foarte aproape de transportul public, de pieţe, magazine şi de părinţii noştri. Amândoi aveam un loc de muncă. Dar, având un copil mic, financiar ne era foarte greu.

  Pentru a mai uşura puţin povara financiară, soţul meu cocheta cu ideea de a se înrola în armată. Ştia că astfel ar putea purta de grijă mai bine familiei. Dar nu toţi au fost de acord cu această decizie. De fapt, mulţi chiar au crezut că ne-am pierdut uzul raţiunii şi că nu mai eram sănătoşi la cap. Această decizie a fost o provocare şi pentru familia noastră extinsă. Nici rudele nu puteau înţelege de ce eram dispuşi să facem un pas atât de drastic.

  Ne-am rugat stăruitor pentru călăuzire. Am discutat şi, în cele din urmă, am ajuns la o concluzie. Ne doream o viaţă mai bună pentru noi şi pentru fiica noastră. Dumnezeu era singurul care ne putea ajuta. Ştiam că are stabilit un plan pentru viaţa noastră şi doream să Îl permitem să ne conducă. Păşind prin credinţă, soţul meu s-a înrolat în armată. Nu după mult timp, lucrurile au început să se aşeze – Dumnezeu avea un plan pentru noi.

  La zece luni de la înrolare, eu, soţul meu şi fiica noastră ne-am mutat în Virginia. La început, familiile noastre erau îngrijorate că lăsam în urmă confortul şi siguranţa. Totuşi, când îl crezi pe Dumnezeu pe cuvânt, El îţi va împlini toate nevoile. Deşi Virginia era un loc cu totul nou pentru noi, Dumnezeu ne-a oferit tot ce aveam nevoie. Noua noastră casă era de trei ori mai mare decât cea veche. Fiica noastră avea suficient spaţiu unde să crească şi duceam un trai liniştit dintr-un singur venit. Dumnezeu ne-a purtat de grijă în moduri în care noi nu ne-am fi gândit.

  Avraam a lăsat în urmă confortul cu care era obişnuit şi a păşit înspre necunoscut. Dumnezeu a făcut un legământ cu Avraam – atât timp cât el era ascultător, Dumnezeu avea să îi împlinească nevoile. Avraam a ascultat de cuvântul lui Dumnezeu şi a propăşit. Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt încă valabile şi vii. El nu Şi-a încălcat nicio promisiune, ci poartă de grijă fiecăruia dintre noi, în fiecare zi.

  Diantha Hall-Smith

  A păși prin credință - 2020. Avraam a lăsat în urmă confortul cu care era obişnuit şi a păşit înspre necunoscut. Dumnezeu a făcut un legământ cu Avraam - atât timp cât el era ascultător, Dumnezeu avea să îi împlinească nevoile. Avraam a ascultat de cuvântul lui Dumnezeu şi a propăşit. Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt încă valabile şi vii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!