Ocupată

  Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. – Eclesiastul 3:1

  Pentru unele dintre noi, cele douăzeci şi patru de ore din zi nu sunt niciodată suficiente pentru a face tot ce avem de făcut. Programul ni se aglomerează rapid, seara ne zboară gândul la muncă, familia şi prietenii au nevoie de atenţia noastră şi apoi mai este şi chestia asta pe care o numim somn. Cum să le cuprinzi pe toate? Ce poţi lăsa pe dinafară? Ne programăm să facem un lucru după celălalt, fără timp de odihnă sau respiro. Alergăm fără energie în majoritatea timpului.

  Biblia ne prezintă un mod mai bun de a trăi: să avem inima şi mintea aţintite spre lucrurile care contează cu adevărat. Psalmistul spune: „Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt!” (Psalmii 39:4).

  Dumnezeu ne dă tuturor 24 de ore în fiecare zi – 1 440 de minute. Dintre acestea, chiar dacă am petrece 20 de minute în devoţiune personală, tot ne-ar mai rămâne 1 420 de minute pentru toate celelalte lucruri. Nu este minunat?

  Întrebarea este: Cum facem ca aceste minute scurte de devoţiune să aibă valoare în zilele noastre atât de aglomerate? Aş vrea să vă sugerez câteva lucruri importante.

  Alege în fiecare zi unde şi cum vrei să îţi petreci momentele cu Dumnezeu, acordându-I timpul pe care Îl merită. Trei lucruri pe care eu obişnuiesc să le practic s-au dovedit utile atunci când mă opresc şi îl aştept pe Domnul: (1) îl întâlnesc pe Dumnezeu, (2) îl ascult pe Dumnezeu şi (3) vorbesc cu Dumnezeu. Întâlnirea cu Domnul necesită angajament din partea ta, un plan. Ascultarea a ceea ce spune Dumnezeu cere din partea ta să stai liniştită, să faci o pauză. Vorbitul cu Dumnezeu cere comuniune, o inimă deschisă. Noi avem nevoie să acceptăm invitaţia Lui: „Veniţi la Mine şi învăţaţi de la Mine.” Este important să ne punem timpul în mâna lui Dumnezeu, în special la începutul fiecărei zile, valorificând fiecare clipă! După cum citim şi în Psalmii 39:4, conştienţa faptului că zilele ne sunt numărate ne ajută să ne concentrăm pe lucrurile care ne aduc adevărata fericire, pace şi rost în viaţă.

  Ne putem ruga alături de psalmist: „Doamne, descoperă-mi sfârşitul! Care este măsura zilelor mele? Fă-mă să ştiu cât sunt de trecăt[oare]!” (Psalmii 39:4, NTR).

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Ocupată - 2020. Este important să ne punem timpul în mâna lui Dumnezeu, în special la începutul fiecărei zile, valorificând fiecare clipă! După cum citim şi în Psalmii 39:4, conştienţa faptului că zilele ne sunt numărate ne ajută să ne concentrăm pe lucrurile care ne aduc adevărata fericire, pace şi rost în viaţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...