Ocupată

  Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. – Eclesiastul 3:1

  Pentru unele dintre noi, cele douăzeci şi patru de ore din zi nu sunt niciodată suficiente pentru a face tot ce avem de făcut. Programul ni se aglomerează rapid, seara ne zboară gândul la muncă, familia şi prietenii au nevoie de atenţia noastră şi apoi mai este şi chestia asta pe care o numim somn. Cum să le cuprinzi pe toate? Ce poţi lăsa pe dinafară? Ne programăm să facem un lucru după celălalt, fără timp de odihnă sau respiro. Alergăm fără energie în majoritatea timpului.

  Biblia ne prezintă un mod mai bun de a trăi: să avem inima şi mintea aţintite spre lucrurile care contează cu adevărat. Psalmistul spune: „Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt!” (Psalmii 39:4).

  Dumnezeu ne dă tuturor 24 de ore în fiecare zi – 1 440 de minute. Dintre acestea, chiar dacă am petrece 20 de minute în devoţiune personală, tot ne-ar mai rămâne 1 420 de minute pentru toate celelalte lucruri. Nu este minunat?

  Întrebarea este: Cum facem ca aceste minute scurte de devoţiune să aibă valoare în zilele noastre atât de aglomerate? Aş vrea să vă sugerez câteva lucruri importante.

  Alege în fiecare zi unde şi cum vrei să îţi petreci momentele cu Dumnezeu, acordându-I timpul pe care Îl merită. Trei lucruri pe care eu obişnuiesc să le practic s-au dovedit utile atunci când mă opresc şi îl aştept pe Domnul: (1) îl întâlnesc pe Dumnezeu, (2) îl ascult pe Dumnezeu şi (3) vorbesc cu Dumnezeu. Întâlnirea cu Domnul necesită angajament din partea ta, un plan. Ascultarea a ceea ce spune Dumnezeu cere din partea ta să stai liniştită, să faci o pauză. Vorbitul cu Dumnezeu cere comuniune, o inimă deschisă. Noi avem nevoie să acceptăm invitaţia Lui: „Veniţi la Mine şi învăţaţi de la Mine.” Este important să ne punem timpul în mâna lui Dumnezeu, în special la începutul fiecărei zile, valorificând fiecare clipă! După cum citim şi în Psalmii 39:4, conştienţa faptului că zilele ne sunt numărate ne ajută să ne concentrăm pe lucrurile care ne aduc adevărata fericire, pace şi rost în viaţă.

  Ne putem ruga alături de psalmist: „Doamne, descoperă-mi sfârşitul! Care este măsura zilelor mele? Fă-mă să ştiu cât sunt de trecăt[oare]!” (Psalmii 39:4, NTR).

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Ocupată - 2020. Este important să ne punem timpul în mâna lui Dumnezeu, în special la începutul fiecărei zile, valorificând fiecare clipă! După cum citim şi în Psalmii 39:4, conştienţa faptului că zilele ne sunt numărate ne ajută să ne concentrăm pe lucrurile care ne aduc adevărata fericire, pace şi rost în viaţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...