Cicatrici

  Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. – Isaia 53:5

  De fiecare dată când urc sau cobor scările de lemn de afară, văd cicatrici. Urmele de pe trepte indică locul în care am căzut şi îmi reamintesc că Domnul m-a păzit să nu îmi rup vreun picior sau vreo mână. De fiecare dată când mă îmbrac să ies în oraş, îmi amintesc din nou şi din nou că Dumnezeu îmi poartă de grijă.

  După acea căzătură, fiind la urgenţe, am descoperit că ciorapii mei lycra erau plini de sânge şi am crezut că va trebui să îi arunc. Totuşi, Tatăl meu ceresc Se îngrijeşte chiar şi de cele mai mici detalii din viaţa noastră. Ajunsă acasă, după ce i-am spălat, am verificat dacă singura mea pereche de ciorapi lycra era ruptă. Mă aşteptam să găsesc o gaură destul de mare, dar nu am găsit nici măcar una. Sau poate să găsesc vreun fir tras, dar nimic. Apoi m-am uitat dacă nu erau agăţaţi pe undeva, dar nu am găsit nimic. De necrezut! Cât de recunoscătoare am fost Tatălui ceresc! El a ştiut că mi-ar fi fost greu să îmi cumpăr o pereche nouă, cel mai apropiat magazin fiind la 211 kilometri. Apoi mai era grija să nu dau pe drum peste vreun elan, vreo căprioară sau vreun urs. Spre deosebire de oameni, de obicei aceştia nu „opresc, nu se asigură şi nu ascultă” să vadă dacă vine vreo maşină. Ei pur şi simplu traversează strada şi fac prăpăd în urma lor.

  Piciorul meu întotdeauna va purta cicatricile acelei căzături. Dar acestea îmi vor aminti în fiecare zi de dragostea incredibilă a lui Dumnezeu şi de sacrificiul făcut de El pentru fiecare dintre noi.

  În Cer nu vom mai avea cicatrici care să ne amintească de necazurile din această lume. Vom avea trupuri desăvârşite. Ce bucurie mult aşteptată! Dar pentru Isus nu va fi aşa. Un Străin li S-a alăturat celor doi ucenici care mergeau de la Ierusalim spre Emaus. Ei L-au invitat să stea cu ei la masa de seară. Când Şi-a ridicat braţele pentru a binecuvânta mâncarea, ei au fost uimiţi să vadă în mâinile Sale urmele cuielor. Cicatrici! Aceste cicatrici ne vor reaminti pentru totdeauna de marea Sa iubire manifestată prin faptul că Şi-a dat viaţa pentru noi. Cicatrici pentru toată veşnicia.

  „Doamne Dumnezeule, eu am strigat către Tine, şi Tu m-ai vindecat” (Psalmii 30:2).

  „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire” (Psalmii 32:7).

  Muriel Heppel

  Cicatrici - 2020. Când Şi-a ridicat braţele pentru a binecuvânta mâncarea, ei au fost uimiţi să vadă în mâinile Sale urmele cuielor. Cicatrici! Aceste cicatrici ne vor reaminti pentru totdeauna de marea Sa iubire manifestată prin faptul că Şi-a dat viaţa pentru noi. Cicatrici pentru toată veşnicia.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...