Cicatrici

  Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. – Isaia 53:5

  De fiecare dată când urc sau cobor scările de lemn de afară, văd cicatrici. Urmele de pe trepte indică locul în care am căzut şi îmi reamintesc că Domnul m-a păzit să nu îmi rup vreun picior sau vreo mână. De fiecare dată când mă îmbrac să ies în oraş, îmi amintesc din nou şi din nou că Dumnezeu îmi poartă de grijă.

  După acea căzătură, fiind la urgenţe, am descoperit că ciorapii mei lycra erau plini de sânge şi am crezut că va trebui să îi arunc. Totuşi, Tatăl meu ceresc Se îngrijeşte chiar şi de cele mai mici detalii din viaţa noastră. Ajunsă acasă, după ce i-am spălat, am verificat dacă singura mea pereche de ciorapi lycra era ruptă. Mă aşteptam să găsesc o gaură destul de mare, dar nu am găsit nici măcar una. Sau poate să găsesc vreun fir tras, dar nimic. Apoi m-am uitat dacă nu erau agăţaţi pe undeva, dar nu am găsit nimic. De necrezut! Cât de recunoscătoare am fost Tatălui ceresc! El a ştiut că mi-ar fi fost greu să îmi cumpăr o pereche nouă, cel mai apropiat magazin fiind la 211 kilometri. Apoi mai era grija să nu dau pe drum peste vreun elan, vreo căprioară sau vreun urs. Spre deosebire de oameni, de obicei aceştia nu „opresc, nu se asigură şi nu ascultă” să vadă dacă vine vreo maşină. Ei pur şi simplu traversează strada şi fac prăpăd în urma lor.

  Piciorul meu întotdeauna va purta cicatricile acelei căzături. Dar acestea îmi vor aminti în fiecare zi de dragostea incredibilă a lui Dumnezeu şi de sacrificiul făcut de El pentru fiecare dintre noi.

  În Cer nu vom mai avea cicatrici care să ne amintească de necazurile din această lume. Vom avea trupuri desăvârşite. Ce bucurie mult aşteptată! Dar pentru Isus nu va fi aşa. Un Străin li S-a alăturat celor doi ucenici care mergeau de la Ierusalim spre Emaus. Ei L-au invitat să stea cu ei la masa de seară. Când Şi-a ridicat braţele pentru a binecuvânta mâncarea, ei au fost uimiţi să vadă în mâinile Sale urmele cuielor. Cicatrici! Aceste cicatrici ne vor reaminti pentru totdeauna de marea Sa iubire manifestată prin faptul că Şi-a dat viaţa pentru noi. Cicatrici pentru toată veşnicia.

  „Doamne Dumnezeule, eu am strigat către Tine, şi Tu m-ai vindecat” (Psalmii 30:2).

  „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire” (Psalmii 32:7).

  Muriel Heppel

  Cicatrici - 2020. Când Şi-a ridicat braţele pentru a binecuvânta mâncarea, ei au fost uimiţi să vadă în mâinile Sale urmele cuielor. Cicatrici! Aceste cicatrici ne vor reaminti pentru totdeauna de marea Sa iubire manifestată prin faptul că Şi-a dat viaţa pentru noi. Cicatrici pentru toată veşnicia.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...