Articolul precedentDícsérjétek az Urat!
  Articolul următorUn nou Început

  Binecuvântarea unei zile de naștere (I)

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. – Isaia 26:3

  Era timpul să ies din casă pentru a-mi începe tura la spital. Dar, înainte de a ieşi, mi-am plecat capul şi mi-am rostit rugăciunea zilnică, rugându-L pe Dumnezeu să mă ocrotească pe mine şi pe pacienţii mei. De asemenea, L-am rugat să mă folosească pentru a atinge pe cineva cu dragostea Lui în acea zi. Momentele petrecute la lucru sunt întotdeauna învăluite în suspans, deoarece niciodată nu ştiu ce se va întâmpla. Lucrez la secţia de obstetrică-ginecologie, la naşteri, şi uneori este foarte aglomerat, alteori este multă linişte şi câteodată, chiar panică. În calitate de asistentă medicală şi de moaşă calificată, am ajuns să respect fiecare zi, deoarece niciodată nu ştiu provocările unice cu care mă voi confrunta.

  În acea seară, una dintre pacientele mele se apropiase de a doua etapă a travaliului şi era timpul să împingă. Ea şi soţul ei aşteptaseră acest moment timp de nouă luni lungi. Erau peste măsură de încântaţi să îşi vadă primul copil. Nu mai puteau de nerăbdare. Travaliul fusese un proces foarte lung. Amândoi erau epuizaţi. Totuşi, entuziasmul momentului depăşea de departe oboseala.

  M-am prezentat. Noua viitoare mămică era gata să înceapă să împingă. Niciuna dintre noi nu ştia că va mai trece ceva timp până când mogâldeaţa lor avea să vină pe lume. Au trecut două ore şi bebeluşul nu îşi făcuse apariţia. Am încercat toate trucurile pe care le ştiam pentru a ajuta copilul să se învârtă şi să treacă prin canal: schimbări de poziţie, genuflexiuni şi poziţia în patru labe. Nimic nu funcţiona. Era momentul să schimbăm planul. Medicul cu care lucram s-a alăturat petrecerii din întârziata zi de naştere. A încercat cu forcepsul. Nici asta nu a funcţionat. Deja viitoarea mămică era de-a dreptul obosită. Împingea de aproape trei ore. A mai încercat încă de câteva ori, dar bebeluşul tot nu voia să iasă. Fiindcă era epuizată şi încă departe de momentul naşterii, am hotărât să o pregătim pentru operaţia de cezariană.

  Pacienta a început să plângă.

  Eu mă rugam în tăcere. Am simţit îndemnul să îi dezvălui şi ei secretul meu. Cu blândeţe, i-am luat mâna în mâna mea şi i-am spus că sunt creştină şi că mă rugasem pentru ea. Am întrebat-o dacă vrea să se roage împreună cu mine.

  Sherlyn Gibbs

  Binecuvântarea unei zile de naștere (I) - 2020. Eu mă rugam în tăcere. Am simţit îndemnul să îi dezvălui şi ei secretul meu. Cu blândeţe, i-am luat mâna în mâna mea şi i-am spus că sunt creştină şi că mă rugasem pentru ea. Am întrebat-o dacă vrea să se roage împreună cu mine.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...