Articolul precedentDícsérjétek az Urat!
  Articolul următorUn nou Început

  Binecuvântarea unei zile de naștere (I)

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. – Isaia 26:3

  Era timpul să ies din casă pentru a-mi începe tura la spital. Dar, înainte de a ieşi, mi-am plecat capul şi mi-am rostit rugăciunea zilnică, rugându-L pe Dumnezeu să mă ocrotească pe mine şi pe pacienţii mei. De asemenea, L-am rugat să mă folosească pentru a atinge pe cineva cu dragostea Lui în acea zi. Momentele petrecute la lucru sunt întotdeauna învăluite în suspans, deoarece niciodată nu ştiu ce se va întâmpla. Lucrez la secţia de obstetrică-ginecologie, la naşteri, şi uneori este foarte aglomerat, alteori este multă linişte şi câteodată, chiar panică. În calitate de asistentă medicală şi de moaşă calificată, am ajuns să respect fiecare zi, deoarece niciodată nu ştiu provocările unice cu care mă voi confrunta.

  În acea seară, una dintre pacientele mele se apropiase de a doua etapă a travaliului şi era timpul să împingă. Ea şi soţul ei aşteptaseră acest moment timp de nouă luni lungi. Erau peste măsură de încântaţi să îşi vadă primul copil. Nu mai puteau de nerăbdare. Travaliul fusese un proces foarte lung. Amândoi erau epuizaţi. Totuşi, entuziasmul momentului depăşea de departe oboseala.

  M-am prezentat. Noua viitoare mămică era gata să înceapă să împingă. Niciuna dintre noi nu ştia că va mai trece ceva timp până când mogâldeaţa lor avea să vină pe lume. Au trecut două ore şi bebeluşul nu îşi făcuse apariţia. Am încercat toate trucurile pe care le ştiam pentru a ajuta copilul să se învârtă şi să treacă prin canal: schimbări de poziţie, genuflexiuni şi poziţia în patru labe. Nimic nu funcţiona. Era momentul să schimbăm planul. Medicul cu care lucram s-a alăturat petrecerii din întârziata zi de naştere. A încercat cu forcepsul. Nici asta nu a funcţionat. Deja viitoarea mămică era de-a dreptul obosită. Împingea de aproape trei ore. A mai încercat încă de câteva ori, dar bebeluşul tot nu voia să iasă. Fiindcă era epuizată şi încă departe de momentul naşterii, am hotărât să o pregătim pentru operaţia de cezariană.

  Pacienta a început să plângă.

  Eu mă rugam în tăcere. Am simţit îndemnul să îi dezvălui şi ei secretul meu. Cu blândeţe, i-am luat mâna în mâna mea şi i-am spus că sunt creştină şi că mă rugasem pentru ea. Am întrebat-o dacă vrea să se roage împreună cu mine.

  Sherlyn Gibbs

  Binecuvântarea unei zile de naștere (I) - 2020. Eu mă rugam în tăcere. Am simţit îndemnul să îi dezvălui şi ei secretul meu. Cu blândeţe, i-am luat mâna în mâna mea şi i-am spus că sunt creştină şi că mă rugasem pentru ea. Am întrebat-o dacă vrea să se roage împreună cu mine.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...