Articolul precedentHittel és lelkiismeretesen!
  Articolul următorCaută Înțelepciunea!

  Exprimă-te!

  Avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. – Romani 12:6

  Astăzi, într-un magazin mare, stăteam la coadă la casă în spatele unei mame tinere. Nu doar că avea căruciorul plin de cumpărături şi o fetiţă scumpă, de patru ani, în acelaşi cărucior, dar mai avea şi un bebeluş de doar câteva săptămâni în scoica ataşată căruciorului.

  Fetiţa tot spunea, cu voce tare: „Scooby Doo!” Tânăra mamă a rugat-o pe fetiţă să înceteze sau cel puţin să nu mai ţipe. Copila s-a uitat la mama ei şi i-a spus cu inocenţă: „Dar am nevoie să mă exprim!”

  Desigur, nu mi-am putut ascunde zâmbetul, în special după ce mama ei i-a răspuns: ,Atunci, te rog să te exprimi în linişte.”

  „Scooby Doo!” a început fetiţa să repete din nou, acum într-un şoptit exagerat. Cred că problema era de fapt că fetiţei îi era greu să împartă lumina reflectoarelor cu noul frăţior sau noua surioară. Dar nu ştiu unde a auzit această fetiţă de nevoia de a „se exprima”.

  Poate ne vine să zâmbim auzind explicaţia ei, dar adevărul este că noi toţi simţim nevoia de a ne exprima şi o facem în moduri diferite. Nu, nu toţi suntem la fel de gălăgioşi sau deschişi ca acea fetiţă. Dar ştiu un lucru: cu toţii am primit talente individuale, deoarece Isus vrea să le folosim pentru El. Când le împărtăşim altora – în manieră proprie – ce a făcut Dumnezeu pentru noi, vom trăi pacea, bucuria şi tăria Lui şi vom avea un simţământ de siguranţă. Ba, mai mult, cei din jurul nostru care aud exprimarea dragostei şi a aprecierii noastre faţă de Hristos vor simţi aceleaşi lucruri.

  Faptul că Isus are nevoie de noi este o veste bună pentru mine. Cu toţii trebuie să ne simţim necesari. Chiar este nevoie de noi, căci suntem preaiubiţii copii din familia lui Dumnezeu. „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem” (1 Ioan 3:1). Dumnezeu are nevoie de noi, în calitate de copii ai Săi, pentru a ne aduce contribuţia la binele şi dezvoltarea familiei. Noi suntem membri utili familiei lui Dumnezeu şi El ne-a dat daruri speciale pe care le putem folosi pentru a îmbogăţi vieţile celor din jur. Unii dintre noi vom face acest lucru în tăcere, şi alţii poate vom simţi nevoia să strigăm în gura mare: „Scooby Doo!” Oricare ar fi talentul pe care ţi l-a dat Dumnezeu pentru slava Sa, ia-ţi inima în dinţi şi exprimă-te!

  Grace Keene

  Exprimă-te! - 2020. Când le împărtăşim altora - în manieră proprie - ce a făcut Dumnezeu pentru noi, vom trăi pacea, bucuria şi tăria Lui şi vom avea un simţământ de siguranţă. Ba, mai mult, cei din jurul nostru care aud exprimarea dragostei şi a aprecierii noastre faţă de Hristos vor simţi aceleaşi lucruri.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...