Exprimă-te!

Avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. – Romani 12:6

Astăzi, într-un magazin mare, stăteam la coadă la casă în spatele unei mame tinere. Nu doar că avea căruciorul plin de cumpărături şi o fetiţă scumpă, de patru ani, în acelaşi cărucior, dar mai avea şi un bebeluş de doar câteva săptămâni în scoica ataşată căruciorului.

Fetiţa tot spunea, cu voce tare: „Scooby Doo!” Tânăra mamă a rugat-o pe fetiţă să înceteze sau cel puţin să nu mai ţipe. Copila s-a uitat la mama ei şi i-a spus cu inocenţă: „Dar am nevoie să mă exprim!”

Desigur, nu mi-am putut ascunde zâmbetul, în special după ce mama ei i-a răspuns: ,Atunci, te rog să te exprimi în linişte.”

„Scooby Doo!” a început fetiţa să repete din nou, acum într-un şoptit exagerat. Cred că problema era de fapt că fetiţei îi era greu să împartă lumina reflectoarelor cu noul frăţior sau noua surioară. Dar nu ştiu unde a auzit această fetiţă de nevoia de a „se exprima”.

Poate ne vine să zâmbim auzind explicaţia ei, dar adevărul este că noi toţi simţim nevoia de a ne exprima şi o facem în moduri diferite. Nu, nu toţi suntem la fel de gălăgioşi sau deschişi ca acea fetiţă. Dar ştiu un lucru: cu toţii am primit talente individuale, deoarece Isus vrea să le folosim pentru El. Când le împărtăşim altora – în manieră proprie – ce a făcut Dumnezeu pentru noi, vom trăi pacea, bucuria şi tăria Lui şi vom avea un simţământ de siguranţă. Ba, mai mult, cei din jurul nostru care aud exprimarea dragostei şi a aprecierii noastre faţă de Hristos vor simţi aceleaşi lucruri.

Faptul că Isus are nevoie de noi este o veste bună pentru mine. Cu toţii trebuie să ne simţim necesari. Chiar este nevoie de noi, căci suntem preaiubiţii copii din familia lui Dumnezeu. „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem” (1 Ioan 3:1). Dumnezeu are nevoie de noi, în calitate de copii ai Săi, pentru a ne aduce contribuţia la binele şi dezvoltarea familiei. Noi suntem membri utili familiei lui Dumnezeu şi El ne-a dat daruri speciale pe care le putem folosi pentru a îmbogăţi vieţile celor din jur. Unii dintre noi vom face acest lucru în tăcere, şi alţii poate vom simţi nevoia să strigăm în gura mare: „Scooby Doo!” Oricare ar fi talentul pe care ţi l-a dat Dumnezeu pentru slava Sa, ia-ţi inima în dinţi şi exprimă-te!

Grace Keene

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor