Articolul precedentHittel és lelkiismeretesen!
  Articolul următorCaută Înțelepciunea!

  Exprimă-te!

  Avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. – Romani 12:6

  Astăzi, într-un magazin mare, stăteam la coadă la casă în spatele unei mame tinere. Nu doar că avea căruciorul plin de cumpărături şi o fetiţă scumpă, de patru ani, în acelaşi cărucior, dar mai avea şi un bebeluş de doar câteva săptămâni în scoica ataşată căruciorului.

  Fetiţa tot spunea, cu voce tare: „Scooby Doo!” Tânăra mamă a rugat-o pe fetiţă să înceteze sau cel puţin să nu mai ţipe. Copila s-a uitat la mama ei şi i-a spus cu inocenţă: „Dar am nevoie să mă exprim!”

  Desigur, nu mi-am putut ascunde zâmbetul, în special după ce mama ei i-a răspuns: ,Atunci, te rog să te exprimi în linişte.”

  „Scooby Doo!” a început fetiţa să repete din nou, acum într-un şoptit exagerat. Cred că problema era de fapt că fetiţei îi era greu să împartă lumina reflectoarelor cu noul frăţior sau noua surioară. Dar nu ştiu unde a auzit această fetiţă de nevoia de a „se exprima”.

  Poate ne vine să zâmbim auzind explicaţia ei, dar adevărul este că noi toţi simţim nevoia de a ne exprima şi o facem în moduri diferite. Nu, nu toţi suntem la fel de gălăgioşi sau deschişi ca acea fetiţă. Dar ştiu un lucru: cu toţii am primit talente individuale, deoarece Isus vrea să le folosim pentru El. Când le împărtăşim altora – în manieră proprie – ce a făcut Dumnezeu pentru noi, vom trăi pacea, bucuria şi tăria Lui şi vom avea un simţământ de siguranţă. Ba, mai mult, cei din jurul nostru care aud exprimarea dragostei şi a aprecierii noastre faţă de Hristos vor simţi aceleaşi lucruri.

  Faptul că Isus are nevoie de noi este o veste bună pentru mine. Cu toţii trebuie să ne simţim necesari. Chiar este nevoie de noi, căci suntem preaiubiţii copii din familia lui Dumnezeu. „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem” (1 Ioan 3:1). Dumnezeu are nevoie de noi, în calitate de copii ai Săi, pentru a ne aduce contribuţia la binele şi dezvoltarea familiei. Noi suntem membri utili familiei lui Dumnezeu şi El ne-a dat daruri speciale pe care le putem folosi pentru a îmbogăţi vieţile celor din jur. Unii dintre noi vom face acest lucru în tăcere, şi alţii poate vom simţi nevoia să strigăm în gura mare: „Scooby Doo!” Oricare ar fi talentul pe care ţi l-a dat Dumnezeu pentru slava Sa, ia-ţi inima în dinţi şi exprimă-te!

  Grace Keene

  Exprimă-te! - 2020. Când le împărtăşim altora - în manieră proprie - ce a făcut Dumnezeu pentru noi, vom trăi pacea, bucuria şi tăria Lui şi vom avea un simţământ de siguranţă. Ba, mai mult, cei din jurul nostru care aud exprimarea dragostei şi a aprecierii noastre faţă de Hristos vor simţi aceleaşi lucruri.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...