Articolul precedentAz élet vize
  Articolul următorInima

  Tata

  Cinsteşte pe tatăl tău si pe mama ta, pentru ca să ti se lunqească zilele. – Exodul 20:12

  La câţiva ani după ce s-a căsătorit cu Edda, Orlando s-a îmbolnăvit de limfomul Hodgkin. Pe atunci nu era niciun tratament pentru acest tip mortal de cancer, în afară de rugăciune. Tatăl lui îşi dorea ca el să se facă pastor, dar oare mai putea în această situaţie? După ce Orlando a stat în spital patruzeci de zile din cauza febrei, cu soţia alături de el. Dumnezeu l-a binecuvântat cu refacerea sănătăţii. (Astăzi el are nouăzeci şi doi de ani şi încă citeşte fără ochelari!)

  Dacă Dumnezeu nu l-ar fi vindecat pe tatăl meu, eu nu m-aş mai fi născut şi nici el nu ar mai fi avut o viaţă exemplară de pastor, profesor, filosof şi scriitor. Nu ar mai fi devenit decan, nu ar mai fi construit o şcoală generală şi nu ar mai fi scris multele lui cărţi. Printre pasiunile lui se numără orhideele, peştii, colecţionarea de timbre şi monede. Am avut o casă uimitoare, plină de lucruri interesante: o grădină zoologică domestică, pomi fructiferi, muzică, trenuri în miniatură şi mai multe ceasuri cu cuc. Am fost crescută într-un mediu plin de bucurie, libertate şi dragoste.

  Domnul ne-a planificat pe fiecare dintre noi încă din pântecele mamei (vezi Psalmii 139:16). Dacă Îl lăsăm pe El să ne călăuzească şi să ne folosească, El Se va asigura că planurile Lui sunt duse la îndeplinire în fiecare zi. Când vine vorba despre altarul familial, tata obişnuia să spună că „familia care se roagă împreună rămâne împreună”. Sau „familia care se distrează împreună rămâne împreună”. „În public, ai grijă la cuvinte, acasă, ai grijă la temperament!” „Păzeşte-ţi gândurile!” Câte sfaturi pline de înţelepciune am primit din partea tatălui meu! Cu adevărat el ne-a dat cuvinte care să ne călăuzească viaţa.

  După şaizeci de ani de slujire neîntreruptă în lucrarea Domnului, s-a pensionat, la optzeci de ani, fiind un model de excelenţă în educaţie, leadership, smerenie, amabilitate şi integritate, pentru mii de oameni. Încă are acelaşi intelect ascuţit şi strălucitor pe care l-a avut când a devenit profesor de matematică şi de fizică, după obţinerea cu onoruri a unui master în educaţie.

  Tata este o minune a lui Dumnezeu. La fel ca Moise din vechime, el ştie cum să asculte susurul blând şi dulce şi cum să urmeze călăuzirea lui Dumnezeu pentru a duce la îndeplinire sarcini grele şi pentru a fi o binecuvântare pentru ceilalţi.

  Mă rog ca şi tu să găseşti scopul pe care Tatăl ceresc îl are pentru viaţa ta pe acest pământ. Până vom fi duşi cu toţii pe norii cerului pentru a continua să explorăm scopurile Sale pentru noi toată veşnicia, El să ne ajute să trăim călăuziţi de învăţăturile pline de înţelepciune pe care ni le-a lăsat în Cuvântul Său!

  Marii Elizete Ritter-Hein

  Tata - 2020. Mă rog ca şi tu să găseşti scopul pe care Tatăl ceresc îl are pentru viaţa ta pe acest pământ. Până vom fi duşi cu toţii pe norii cerului pentru a continua să explorăm scopurile Sale pentru noi toată veşnicia, El să ne ajute să trăim călăuziţi de învăţăturile pline de înţelepciune pe care ni le-a lăsat în Cuvântul Său!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...