Articolul precedentAlázatosan járván az Úr előtt
  Articolul următorFinalitatea în etape

  Percepții

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. – Matei 7:1

  Când eram tânără, obişnuiam să urmăresc un program televizat intitulat „The Rifleman” (Puşcaşul). Acesta prezenta povestea fictivă a unui bărbat văduv, Lucas McCain, care s-a mutat în vechiul New Mexico Teritory împreună cu fiul lui, Mark. Voia să ia viaţa de la zero după moartea soţiei lui. Desigur, după cum sugerează şi numele programului, ştia să folosească puşca şi era şi foarte priceput.

  Ca tânără care urmăream această emisiune, nu pot să spun că îmi plăcea foarte mult. McCain părea un şef foarte exigent şi lucrurile trebuiau executate excelent. Bineînţeles, cu puşca, executa sentinţele pe care tot el le dădea. În toate episoadele era transmisă oarecum ideea că băieţii răi meritau dreptatea care venea asupra lor, pentru că nu îi interesa să facă binele. Aşa că au simţit dreptatea din plin.

  Acum, după trecerea anilor, din întâmplare, am dat din nou peste acest program. Mare mi-a fost surpriza să văd că nu semăna deloc cu ce îmi aminteam eu despre emisiune. Dl McCain încă avea puşca şi preocuparea lui a rămas tot dreptatea. Dar acum am înţeles că acest tată era preocupat ca fiul lui, Mark, să crească pentru a face binele şi a avea etica muncii.

  Sunt sigură că această reprezentare televizată portretiza corect vieţile şi dorinţele multora care au trecut prin Marile Câmpii Centrale şi s-au luptat să îşi facă o viaţă nouă, să îşi construiască ţara. Nu a mers totul bine. Incendiile au făcut ravagii. Furtunile şi seceta au afectat recoltele. Nedreptatea şi-a făcut simţită prezenţa. Dar oamenii erau preocupaţi şi de modul în care creşteau copiii lor. Voiau să aibă un loc unde să trăiască, să lucreze şi să se dezvolte. Cât de minunat trebuie să fi fost să joace un rol în formarea unei naţiuni!

  Au trecut aproape cincizeci de ani de când am urmărit pentru prima dată acest program. Timpul şi lecţiile de viaţă mă fac să văd lucrurile diferit de cum le vedeam atunci. Acum nu mai văd totul în chenarul alb-negru al prejudecăţii unui tânăr. Vârsta m-a temperat, şi acum pot privi imaginea de ansamblu, nu doar un aspect al ei. Încă sunt zile în care alunec înspre obiceiurile vechi şi emit câte o „judecată” cu o viteză mai mare decât cea a lui McCain când îşi scotea puşca şi administra dreptatea. Sunt recunoscătoare că Isus îmi aminteşte că nu este treaba mea să-i judec pe alţii. Este treaba Lui.

  Eu învăţ să îl las pe Isus să fie regizorul „programului” meu.

  Mary E. Dunkin

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...