Articolul precedentAlázatosan járván az Úr előtt
  Articolul următorFinalitatea în etape

  Percepții

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. – Matei 7:1

  Când eram tânără, obişnuiam să urmăresc un program televizat intitulat „The Rifleman” (Puşcaşul). Acesta prezenta povestea fictivă a unui bărbat văduv, Lucas McCain, care s-a mutat în vechiul New Mexico Teritory împreună cu fiul lui, Mark. Voia să ia viaţa de la zero după moartea soţiei lui. Desigur, după cum sugerează şi numele programului, ştia să folosească puşca şi era şi foarte priceput.

  Ca tânără care urmăream această emisiune, nu pot să spun că îmi plăcea foarte mult. McCain părea un şef foarte exigent şi lucrurile trebuiau executate excelent. Bineînţeles, cu puşca, executa sentinţele pe care tot el le dădea. În toate episoadele era transmisă oarecum ideea că băieţii răi meritau dreptatea care venea asupra lor, pentru că nu îi interesa să facă binele. Aşa că au simţit dreptatea din plin.

  Acum, după trecerea anilor, din întâmplare, am dat din nou peste acest program. Mare mi-a fost surpriza să văd că nu semăna deloc cu ce îmi aminteam eu despre emisiune. Dl McCain încă avea puşca şi preocuparea lui a rămas tot dreptatea. Dar acum am înţeles că acest tată era preocupat ca fiul lui, Mark, să crească pentru a face binele şi a avea etica muncii.

  Sunt sigură că această reprezentare televizată portretiza corect vieţile şi dorinţele multora care au trecut prin Marile Câmpii Centrale şi s-au luptat să îşi facă o viaţă nouă, să îşi construiască ţara. Nu a mers totul bine. Incendiile au făcut ravagii. Furtunile şi seceta au afectat recoltele. Nedreptatea şi-a făcut simţită prezenţa. Dar oamenii erau preocupaţi şi de modul în care creşteau copiii lor. Voiau să aibă un loc unde să trăiască, să lucreze şi să se dezvolte. Cât de minunat trebuie să fi fost să joace un rol în formarea unei naţiuni!

  Au trecut aproape cincizeci de ani de când am urmărit pentru prima dată acest program. Timpul şi lecţiile de viaţă mă fac să văd lucrurile diferit de cum le vedeam atunci. Acum nu mai văd totul în chenarul alb-negru al prejudecăţii unui tânăr. Vârsta m-a temperat, şi acum pot privi imaginea de ansamblu, nu doar un aspect al ei. Încă sunt zile în care alunec înspre obiceiurile vechi şi emit câte o „judecată” cu o viteză mai mare decât cea a lui McCain când îşi scotea puşca şi administra dreptatea. Sunt recunoscătoare că Isus îmi aminteşte că nu este treaba mea să-i judec pe alţii. Este treaba Lui.

  Eu învăţ să îl las pe Isus să fie regizorul „programului” meu.

  Mary E. Dunkin

  Percepții - 2020. Încă sunt zile în care alunec înspre obiceiurile vechi şi emit câte o „judecată” cu o viteză mai mare decât cea a lui McCain când îşi scotea puşca şi administra dreptatea. Sunt recunoscătoare că Isus îmi aminteşte că nu este treaba mea să-i judec pe alţii. Este treaba Lui.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...