Noi niciodată nu pierdem

  Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos! – 1 Corinteni 15:57

  Cu mâinile în buzunarul de la spate, mi-am dat seama că banii mei şi bonul pentru ce cheltuisem din banii companiei dispăruseră. Prietena mea a sugerat să căutăm în zona în care fuseserăm. Pornind în căutare, cineva ne-a spus că n-o să-i găsim.

  – Prin credinţă, îi vom găsi, a răspuns prietena mea.

  Dar când ne-am întâlnit câteva minute mai târziu, a dat din cap. Căutase peste tot şi nu îi găsise!

  I-am mulţumit pentru ajutor. Ne-am mai plimbat puţin şi apoi mi-a zis că are o vestea rea pentru mine. În momentul acela, amândouă ne aflam la o întâlnire în care se discuta despre cancer, aşa că m-am gândit la ce era mai rău.

  – Ai vreun nodul la sân? am întrebat-o şi, fiindcă a dat dezaprobator din cap, am continuat. Atunci s-a întâmplat ceva la lucru?

  – În relaţie, a răspuns ea, după care mi-a povestit că se despărţise de prietenul ei. Tu eşti singura căreia i-am spus. Am simţit îndemnul să îţi spun în timp ce căutam bonul. Mi-am zis că, dacă lui Dumnezeu îi pasă de banii tăi pierduţi şi de bonul în valoare de o sută unsprezece dolari, atunci El va rezolva şi misterul relaţiei mele.

  De obicei, Dumnezeu le vorbeşte prietenilor Săi prin semne, aşa că am fost puţin debusolată. Mă gândeam în sinea mea: Banii pierduţi erau un semn că relaţia ei se sfârşise? I-am spus că mă voi ruga pentru ea şi apoi ne-am luat rămas bun. Două zile mai târziu, în timp ce eram la momentele de devoţiune personală, mi-am amintit că, de fapt, eu fusesem îmbrăcată cu o altă pereche de blugi când luasem banii şi bonul. I-am căutat repede şi acolo am găsit şi banii, şi bonul. Am făcut o poză şi i-am trimis-o prietenei mele. Am crezut că pierdusem banii şi bonul, dar fuseseră acolo tot timpul. Însă, faptul că ea m-a ajutat să caut i-a oferit ocazia să-mi împărtăşească durerea ei şi mi-a dat mie ocazia să mă rog pentru ea.

  I-am trimis un mesaj: „Uneori avem impresia că pierdem, dar, de fapt, nu pierdem niciodată dacă îi încredinţăm lui Dumnezeu problemele noastre şi avem încredere că El le va rezolva. Mă rog să ai şi tu veşti bune astăzi şi să primeşti binecuvântările pe care Domnul le are pentru tine. Încrede-te în El, ca El să Se ocupe de tot, aşa cum o face întotdeauna în viaţa şi în relaţia ta.” O săptămână mai târziu, prietena mea mi-a spus că avusese cu prietenul ei o discuţie lungă, cu lacrimi şi rugăciune, şi au hotărât să îl lase pe Dumnezeu să preia din nou controlul relaţiei lor. Sunt foarte bucuroasă că nu pierdem niciodată cu Dumnezeu!

  Kimasha P. Williams

  Noi niciodată nu pierdem - 2020. O săptămână mai târziu, prietena mea mi-a spus că avusese cu prietenul ei o discuţie lungă, cu lacrimi şi rugăciune, şi au hotărât să îl lase pe Dumnezeu să preia din nou controlul relaţiei lor. Sunt foarte bucuroasă că nu pierdem niciodată cu Dumnezeu!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...