Articolul precedentA bűn átkának súlya
  Articolul următorLucrează neîncetat!

  Lumina lumii

  Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. – Matei 5:14

  Locuiesc într-un cartier rustic şi îmi place foarte mult să mă plimb prin împrejurimi. Acolo simt natura mai profund. Păsările, în diversele lor culori şi nuanţe, îşi cântă trilurile în timp ce îşi caută micul dejun. Căprioare în grupuri traversează grăbite trotuarele, încercând să ajungă la cel mai apropiat tufăriş. Primăvara scoate la iveală tot ce este mai frumos în brânduşe şi în florile de camelie. Îl laud pe Dumnezeu pentru minunatul dar al frumuseţii, chiar dacă păcatul a mânjit opera Sa creatoare. Când mă plimb şi admir natura, repet pasaje din psalmi, fredonez cântece de laudă sau, pur şi simplu, vorbesc cu Dumnezeu.

  În fiecare zi mă rog să pot fi un martor pentru Hristos şi sper ca înfăţişarea mea să reflecte faţa Sa minunată. Într-o zi, parcurgeam ultimele sute de metri spre casă când am văzut-o pe Nancy Williams, pe care obişnuiesc să o salut. A strigat când m-a văzut şi mi-a spus că s-a rugat să mă întâlnească. Voia să mă rog pentru fiul ei, Trent, care era poliţist. Niciodată nu discutasem despre religie cu ea, dar acum avea nevoie de un umăr pe care să plângă. Fiul ei trecea prÎntr-o perioadă mai dificilă la serviciu şi se gândea să renunţe, deoarece sănătatea lui avea de suferit. În timp ce Nancy vorbea, eu am înălţat în taină o rugăciune ca Dumnezeu să pună cuvintele potrivite în gura mea.

  Chiar acolo, pe marginea drumului, i-am luat mâinile în mâinile mele şi L-am rugat pe Dumnezeu să schimbe lucrurile la secţia unde lucra Trent, prin orice mijloc vedea El potrivit. Următoarele două săptămâni nu m-am mai întâlnit cu Nancy, pentru că am fost plecată din oraş. La întoarcere, am întâlnit-o aproape în acelaşi loc. Mi-a povestit cum Dumnezeu a schimbat situaţia la locul de muncă al lui Trent. Unii dintre ofiţeri fuseseră transferaţi la alte secţii şi altul demisionase; acum atmosfera de lucru era mult mai plăcută. Nancy a exclamat: „Cu siguranţă că Dumnezeu a răspuns la rugăciune!”

  De ce m-a căutat tocmai pe mine această vecină? Nu pot spune, dar am încredinţarea că rugăciunea mea, în care I-am cerut lui Dumnezeu să strălucească prin mine, a fost ceea ce a atras-o pe vecina mea. Isus a spus că noi suntem lumina lumii. Fie că suntem conştienţi de acest lucru, fie că nu, oamenii ne privesc pentru a vedea dacă această lumină străluceşte în noi. În tot ceea ce facem, ar trebui să-L reflectăm întotdeauna pe Hristos, Domnul luminii.

  Fie ca Dumnezeu să ne ajute pe fiecare să ne rugăm: Doamne, ajută-mă să fiu o lumină strălucitoare pentru Tine oriunde merg!

  Eveythe Kennedy Cargill

  Lumina lumii - Devoțional femei. Fie că suntem conştienţi de acest lucru, fie că nu, oamenii ne privesc pentru a vedea dacă această lumină străluceşte în noi. În tot ceea ce facem, ar trebui să-L reflectăm întotdeauna pe Hristos, Domnul luminii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...