Articolul precedentA bűn átkának súlya
  Articolul următorLucrează neîncetat!

  Lumina lumii

  Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. – Matei 5:14

  Locuiesc într-un cartier rustic şi îmi place foarte mult să mă plimb prin împrejurimi. Acolo simt natura mai profund. Păsările, în diversele lor culori şi nuanţe, îşi cântă trilurile în timp ce îşi caută micul dejun. Căprioare în grupuri traversează grăbite trotuarele, încercând să ajungă la cel mai apropiat tufăriş. Primăvara scoate la iveală tot ce este mai frumos în brânduşe şi în florile de camelie. Îl laud pe Dumnezeu pentru minunatul dar al frumuseţii, chiar dacă păcatul a mânjit opera Sa creatoare. Când mă plimb şi admir natura, repet pasaje din psalmi, fredonez cântece de laudă sau, pur şi simplu, vorbesc cu Dumnezeu.

  În fiecare zi mă rog să pot fi un martor pentru Hristos şi sper ca înfăţişarea mea să reflecte faţa Sa minunată. Într-o zi, parcurgeam ultimele sute de metri spre casă când am văzut-o pe Nancy Williams, pe care obişnuiesc să o salut. A strigat când m-a văzut şi mi-a spus că s-a rugat să mă întâlnească. Voia să mă rog pentru fiul ei, Trent, care era poliţist. Niciodată nu discutasem despre religie cu ea, dar acum avea nevoie de un umăr pe care să plângă. Fiul ei trecea prÎntr-o perioadă mai dificilă la serviciu şi se gândea să renunţe, deoarece sănătatea lui avea de suferit. În timp ce Nancy vorbea, eu am înălţat în taină o rugăciune ca Dumnezeu să pună cuvintele potrivite în gura mea.

  Chiar acolo, pe marginea drumului, i-am luat mâinile în mâinile mele şi L-am rugat pe Dumnezeu să schimbe lucrurile la secţia unde lucra Trent, prin orice mijloc vedea El potrivit. Următoarele două săptămâni nu m-am mai întâlnit cu Nancy, pentru că am fost plecată din oraş. La întoarcere, am întâlnit-o aproape în acelaşi loc. Mi-a povestit cum Dumnezeu a schimbat situaţia la locul de muncă al lui Trent. Unii dintre ofiţeri fuseseră transferaţi la alte secţii şi altul demisionase; acum atmosfera de lucru era mult mai plăcută. Nancy a exclamat: „Cu siguranţă că Dumnezeu a răspuns la rugăciune!”

  De ce m-a căutat tocmai pe mine această vecină? Nu pot spune, dar am încredinţarea că rugăciunea mea, în care I-am cerut lui Dumnezeu să strălucească prin mine, a fost ceea ce a atras-o pe vecina mea. Isus a spus că noi suntem lumina lumii. Fie că suntem conştienţi de acest lucru, fie că nu, oamenii ne privesc pentru a vedea dacă această lumină străluceşte în noi. În tot ceea ce facem, ar trebui să-L reflectăm întotdeauna pe Hristos, Domnul luminii.

  Fie ca Dumnezeu să ne ajute pe fiecare să ne rugăm: Doamne, ajută-mă să fiu o lumină strălucitoare pentru Tine oriunde merg!

  Eveythe Kennedy Cargill

  Lumina lumii - Devoțional femei. Fie că suntem conştienţi de acest lucru, fie că nu, oamenii ne privesc pentru a vedea dacă această lumină străluceşte în noi. În tot ceea ce facem, ar trebui să-L reflectăm întotdeauna pe Hristos, Domnul luminii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...