Articolul precedentNe ítélkezzünk!
  Articolul următorFiu al Împăratului

  Cine sunt înaintașii mei?

  Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. – Coloseni 1:16

  Mama mea, Rose, a fost pasionată de genealogie. La optzeci şi cinci de ani, obişnuia să stea la calculator pentru a învăţa programe noi care să o ajute să sape în genealogia noastră şi să desluşească secretele celor care au trăit înaintea noastră. Era hotărâtă să cerceteze în arhive şi chiar a mers la o bibliotecă specială din oraş, unde se găseau registrele cu vasele de imigranţi şi cu documente guvernamentale. Acestea au dezvăluit indicii despre viaţa bunicilor, a străbunicilor şi a stră-străbunicilor. Unii au fost căsătoriţi, alţii, divorţaţi, iar alţii, singuri. S-au născut şi au murit bebeluşi. Ceea ce o insufla pe mama în căutarea ei era ideea că descoperirea tuturor acestor detalii ale trecutului ne ajuta să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine. A fost o revelaţie să descoperim cine au fost înaintaşii noştri. Uneori am aflat lucruri pe care poate ne-am fi dorit să nu le ştim.

  Linia genealogică a lui Isus, prezentată în cărţile Matei şi Luca, este revelatoare. Matei 1 identifică genealogia lui Iosif ca fiind din casa şi din neamul lui David. Tot Matei le arată iudeilor că Isus este Mesia al lor. De la Avraam la David sunt paisprezece generaţii, de la David până în robia babiloniană, paisprezece generaţii şi apoi alte paisprezece generaţii până la naşterea lui Mesia. Relatarea din Luca 3 referitoare la genealogia lui Hristos ne prezintă spiţa de neam a Măriei de la Adam încoace. Luca a scris pentru neevrei, pentru a arăta cât de cuprinzător era planul lui Dumnezeu de mântuire.

  Când citim listele cu nume, suntem surprinşi că în genealogia lui Hristos nu găsim doar împăraţi şi conducători, ci şi nume precum Tamar, Rahav, Rut şi soţia lui Urie. Cum de au fost şi ele incluse? Dacă citim mai departe, ne dăm seama că toţi cei enumeraţi acolo sunt păcătoşi şi au nevoie de un Mântuitor.

  Continuând de la naşterea lui Isus şi până la a doua Sa venire, se formează o nouă linie genealogică, în care sunt incluşi toţi cei care Îl acceptă pe Isus ca Domn şi Mântuitor. Nu trebuie să fim confuzi cu privire la originea sau direcţia noastră. Totul a fost prezentat clar în planul minunat al lui Dumnezeu pentru mântuire. El doreşte ca noi să îl cunoaştem mai bine prin manifestarea încrederii în El, lucru care ne dă dreptul să putem face parte astăzi din acea linie genealogică.

  Karen M. Philips

  Cine sunt înaintașii mei? - 2020. Nu trebuie să fim confuzi cu privire la originea sau direcţia noastră. Totul a fost prezentat clar în planul minunat al lui Dumnezeu pentru mântuire. El doreşte ca noi să îl cunoaştem mai bine prin manifestarea încrederii în El, lucru care ne dă dreptul să putem face parte astăzi din acea linie genealogică.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...