Articolul precedentMásokról csak jót, vagy semmit!
  Articolul următorÎntreabă pe Domnul!

  Aleg să mor

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. – 1 Tesaloniceni 5:18

  Începea din nou – cu remarci care îmi străpungeau sufletul asemenea unui cuţit, îmi cunoştea toate punctele sensibile şi era de-a dreptul încântat să le atingă pe toate. Stăruinţele mele nu l-au înduplecat câtuşi de puţin să înceteze. El „doar glumea”. Care era problema mea?

  Rugăciunile mele pentru el se înălţau zilnic spre Cer. La fel, şi rugăciunile pentru mine. Făcusem tot ce puteam face. Încercasem şi tăcerea. L-am lăsat să îşi bată joc de mine şi să mă tachineze. Rămăsesem tăcută. Am încercat şi să îmi exprim iubirea faţă de el prin cuvinte de apreciere, prin prăjitura preferată, prin îmbrăţişări şi chiar i-am invitat şi pe prietenii lui în vizită. Încercasem să fac apel la bunul-simţ şi la modul uman de a-i trata pe semeni. Am încercat să îi trezesc latura spirituală. De ce ar vrea să îl rănească pe Dumnezeu printr-un astfel de comportament?

  Am încercat chiar să îi interzic să mai vină la noi acasă. Dacă nu se putea comporta decent, atunci nu mai avea ce să caute în casa noastră pentru a continua să mă tortureze. I-am cerut scuze pentru partea mea de vină (oricare ar fi fost ea) de a-l încuraja, a-i permite sau a-l determina să fie cum era. Nu îmi mai venea în minte nicio altă tehnică.

  Apoi, Dumnezeul meu milostiv mi-a reamintit o rugăciune proprie înălţată nu cu mult timp în urmă. Doamne, omoară eul care se trezeşte la viaţă în mine atât de des! Te rog să faci tot posibilul! Cum ar putea cineva să moară dacă nu prin stingerea fitilului vieţii? în momentul când am rostit acea rugăciune, dorinţa mea era curată şi arzătoare. Chiar îmi doream sfinţirea. Îi oferisem lui Dumnezeu viaţa mea fizică în nenumărate ocazii în schimbul mântuirii persecutorului meu, uitând că, de fapt, natura mea egoistă trebuia să moară zilnic. Durerea este un factor motivator puternic. Dacă am putea să identificăm ce ne provoacă atâta durere, atunci am scăpa de ea şi am fi liberi. Vrem să fim biruitori asupra „vrăjmaşului” doar pentru a ne simţi bine din nou sau poare pentru a nu mai simţi nimic. Doar atârnarea pe cruce va rezolva problema. Aşa că încercăm una, încercăm alta şi multe altele până când ne cuprind epuizarea şi mânia.

  De-abia acum lacrimile mele încep să sece. Inima îmi este liniştită. Îi cer altceva. Doamne, învaţă-mă să port astăzi crucea! Învaţă-mă să Îţi mulţumesc în situaţiile pe care mi le oferi! Arată-mi cum să mor având o dragoste profundă pentru toţi cei care sunt manipulaţi de cel rău! Şi, cândva, ajută-l pe fiul meu să înceapă o viaţă nouă, pentru că Tu şi eu am ales să murim!

  Brenda Kis

  Aleg să mor - 2020. Doamne, învaţă-mă să port astăzi crucea! Învaţă-mă să Îţi mulţumesc în situaţiile pe care mi le oferi! Arată-mi cum să mor având o dragoste profundă pentru toţi cei care sunt manipulaţi de cel rău! Şi, cândva, ajută-l pe fiul meu să înceapă o viaţă nouă, pentru că Tu şi eu am ales să murim!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...