Articolul precedentAz igaz jellem
  Articolul următorCorect până la capăt

  Sincronizarea

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  Eu şi prietena mea Eslyn avem poveşti de viaţă asemănătoare. Am râs de multe ori împreună în situaţiile dificile. Ne-am susţinut una pe cealaltă în momentele grele, aşa că înţeleg provocările emoţionale prin care trece, pentru că şi eu am trecut prin experienţe asemănătoare. Înţeleg cum este să nu ai medicamente la dispoziţie în momentele de nelinişte şi de nesomn.

  Într-o seară, am auzit-o vorbind cu farmacistul despre medicamentele ei. Nu îşi permitea să le plătească, dar îl asigura că cineva va veni să le plătească. Farmacistul urma să o sune când era totul pregătit. Timpul a trecut, şi farmacistul nu a sunat. Era aproape ora de închidere, aşa că Eslyn a hotărât să îl sune pe farmacist să îl întrebe care este situaţia. Slavă Domnului, medicamentele ei fuseseră plătite şi erau pregătite să fie ridicate, dar mai aveam la dispoziţie doar şase minute să ajungem.

  Am ieşit grăbite din apartament pentru a merge la farmacie. Pe drum, lumina roşie a semafoarelor ne cam împiedica să înaintăm.

  La ora 21, ora de închidere a farmaciei, încă mai aveam cinci minute de mers cu maşina. I-am spus lui Eslyn să îl anunţe pe farmacist că eram pe drum şi să îl roage să aştepte puţin. De felul lui, nu era un om foarte serviabil şi a spus că nu era sigur că poate să aştepte. De fapt, ne-a reamintit că farmacia se închidea la ora 21. Nu am vrut să îi spun lui Eslyn că era deja ora 21:05. Când am ajuns acolo, i-am spus: „Du-te! Fugi!” A alergat înăuntru chiar când toţi ieşeau. Spre surprinderea ei, când angajaţii au văzut-o alergând spre ei, s-au întors şi au redeschis uşa, dându-i medicamentele. Nu-i aşa că Dumnezeu este uimitor?

  Eslyn a fost foarte recunoscătoare că am insistat să mergem să luăm medicamentele şi că Domnul le înmuiase inima angajaţilor. Uneori, Dumnezeu aşteaptă până pare că nu mai este nicio fărâmă de speranţă şi apoi vine şi ne arată mila Sa, cum doar El o poate face.

  Mulţi oameni poate nu înţeleg cum este să ai nevoie de medicamente, dar pentru unii ca Eslyn, acestea au rolul lor. Dumnezeu ştie de ce avem nevoie şi când, de aceea, Îl laud pentru sincronizarea Lui perfectă din acea seară. El a rezolvat totul la timp pentru Eslyn. Va rezolva lucrurile şi pentru tine, căci este credincios. Ai încredere în El!

  Maple Smith

  Sincronizarea - 2020. Eslyn a fost foarte recunoscătoare că am insistat să mergem să luăm medicamentele şi că Domnul le înmuiase inima angajaţilor. Uneori, Dumnezeu aşteaptă până pare că nu mai este nicio fărâmă de speranţă şi apoi vine şi ne arată mila Sa, cum doar El o poate face.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...