Cine mă strigă?

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „lată drumul, mergeţi pe ell”, când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

  Vocea mamei o disting chiar şi dintr-o mulţime de oameni. Nu vreau să spun că este gălăgioasă. Din contră, de obicei are un glas foarte blând. Mulţi ani am auzit acel glas strigându-mi numele: dimineaţa, mă striga să mă trezesc şi să mănânc; după şcoală, mă striga din mulţimea de copii; în parc, mă striga când era timpul să mă întorc acasă; acasă, mă striga când ne urmăream una pe cealaltă din cameră în cameră pentru a purta discuţii profunde. Am petrecut atât de mult timp împreună, încât i-aş recunoaşte vocea oriunde. Tot aşa, eu mă încred în glasul Domnului când iau decizii – în special decizii importante. De când eram mică, mama m-a învăţat care este glasul Lui. Mi-a citit istorisiri biblice ca să mă ajute să fac diferenţa între bine şi rău şi ne-am jucat „jocul predicii” pentru a mă învăţa să fiu atentă la pastor. S-a asigurat că eram întotdeauna prezentă la Şcoala de Sabat şi la programele de copii. De mică am învăţat să fac diferenţa între egoismul meu şi glasul blând al conştiinţei, care îmi spunea când să nu fac un lucru.

  Crescând, responsabilitatea de a petrece timp cu Dumnezeu a devenit sarcina mea. Trebuia să aleg să citesc lecţia Şcolii de Sabat, să mă rog înainte de culcare sau să ascult acel susur blând care îmi spune ce să fac şi ce să nu fac. De fiecare dată când am uitat să citesc, când nu m-am rugat sau când am ignorat acel susur blând, mi-a fost tot mai greu să iau următoarea hotărâre şi să aflu care sunt planurile lui Dumnezeu pentru mine. Nu suntem niciodată foarte departe de dragostea lui Dumnezeu. Aşa că mă întorc – confuză, pierdută şi căutând călăuzire – şi aud acel glas în care am învăţat să mă încred.

  Nu-ţi pot explica cum îmi dau seama că Dumnezeu îmi vorbeşte. Este un simţământ ciudat de calm şi certitudine, care nu poate fi confundat. El nu îmi vorbeşte aşa cum îmi vorbea mama mea sau tatăl meu, dar îi cunosc glasul. El m-a condus să aleg o universitate creştină şi să merg să predau în Coreea de Sud. M-a condus la soţul meu minunat.

  Zilnic trebuie să alegem să ne facem timp să stăm cu Dumnezeu. Eu nu reuşesc întotdeauna, dar ştiu că El este milostiv.

  Doamne, Te rog să îmi aminteşti în fiecare dimineaţă să petrec timp cu Tine şi mă rog să rămân pe frecvenţa glasului Tău, care mă călăuzeşte spre casa cerească!

  Sandra P. Gordon

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...