La un pas de a pierde avionul

  Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi am strigat către Dumnezeul meu: din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul, şi strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui. – Psalmii 18:6

  Traficul de pe autostradă se rarefiază, dar eu trebuie să fiu la bordul avionului în mai puţin de o oră! mă gândeam eu. Lucrasem toată ziua, şi soţul mi-a spus clar că la ora 4 va veni să mă ia să mergem la aeroport. Am crezut că, dacă ies cu cinci minute înainte de ora 4, voi avea suficient timp să fiu gata, dar şefii mei nu fuseseră prezenţi la sediu în acea zi ca să încuie clădirea. Aşa că a trebuit să încui, să sting luminile şi să pornesc alarmele. De asemenea, trebuia să îmi iau bagajul de jos. Toate acestea le-am făcut în cincisprezece minute. Soţul mi-a spus că, din această cauză, vom prinde ora de vârf în trafic şi ar fi bine să încep să mă rog, altfel voi pierde zborul. Aşa că iată-ne în mijlocul traficului, implorându-L pe Dumnezeu să facă o minune. Vremea trecea şi părea aproape imposibil să mai ajung la timp pentru zbor.

  Ziua următoare, 26 martie, tatăl meu împlinea şaptezeci de ani. Îmi doream foarte mult să sărbătoresc cu el, deoarece era foarte bolnav. Îmi era teamă că nu aveam să îl mai văd în viaţă. Plecarea cu zece minute întârziere ne-a făcut să pierdem cam o oră şi jumătate în aglomeraţie. Apoi, parcă din senin, Dumnezeu a deschis spaţii în trafic şi soţul meu a putut înainta mai repede. Totuşi, aveam nevoie şi de o a doua minune. Oare voi ajunge la timp?

  Am ajuns la aeroport şi am fugit direct la ghişeu. Nici măcar nu am avut timp să îmi iau bagajul. Trebuiau să închidă poarta. Am întrebat dacă puteam totuşi să urc şi eu, moment în care soţul meu a ajuns cu bagajul. Doamna de acolo nu a ştiut ce să îmi răspundă, dar chiar lângă ea era supraveghetorul care mi-a luat bagajul – deşi închiseseră deja la bagaje. Apoi a sunat echipajul de la bordul avionului să lase uşa deschisă. Mai aveam doar câteva minute, dar, în cele din urmă, am ajuns în avion, recunoscătoare lui Dumnezeu şi soţului meu că mă ajutaseră intr-un moment crucial. Am ajuns la aniversarea tatălui meu şi în ochii mei acum sunt lacrimi când îmi amintesc că aceea a fost ultima ocazie în care l-am văzut în viaţă.

  Dumnezeu este mare. Dumnezeu este puternic. Dumnezeu este milostiv. Fără îndoială că Dumnezeu este la cârmă. Când problemele ne copleşesc, avem nevoie să ne încredem în făgăduinţele Lui şi să ne bazăm liniştiţi pe El. Domnul aude rugăciunile noastre şi ne răspunde conform cu înţelepciunea Sa.

  Damaris Prieto

  La un pas de a pierde avionul - 2020. Dumnezeu este mare. Dumnezeu este puternic. Dumnezeu este milostiv. Fără îndoială că Dumnezeu este la cârmă. Când problemele ne copleşesc, avem nevoie să ne încredem în făgăduinţele Lui şi să ne bazăm liniştiţi pe El. Domnul aude rugăciunile noastre şi ne răspunde conform cu înţelepciunea Sa.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...