Articolul precedentIstenért munkálkodni
  Articolul următorBucuros cu Dumnezeu

  Șaptezeci

  Ascultaţi-Mă, casa lui lacov şi toată rămăşiţa casei lui Israel, voi, pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră: până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi, până la cărunteţele voastre vă voi sprijini. – Isaia 46:3,4

  Pe 26 iunie 1946, dormeam în locşorul meu mic şi confortabil şi mă hrăneam cu hrană lichidă, neatinsă de răul din afară. Totul s-a schimbat cu o palmă primită şi cu plânsetul meu, când m-am „născut în nelegiuire” (Psalmii 51:4), fiind zămislită în păcat, pe atunci neştiind că sunt „o făptură aşa de minunată” (Psalmii 139:14). Aceea nu avea să fie decât prima din multele palme pe care viaţa le avea pregătite pentru mine şi lacrimile acelea au fost doar o pregustare a ceea ce urma. Anii au trecut şi am ajuns să Îl cunosc pe Cel care m-a făcut. După treisprezece ani de viaţă, am luat hotărârea să Îl slujesc Lui. Am trecut şi prin momente foarte dificile, dar, după şaptezeci de ani de viaţă, aleg să număr binecuvântările.

  Sunt binecuvântată să îmi pot face mica mea parte în uşurarea suferinţei oamenilor de pe insula unde locuiesc, Jamaica. Deşi frământată adesea de nenumărate probleme interpersonale, cer împlinirea făgăduinţei din lacov 1:12: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” Mulţi tineri au fost binecuvântaţi de pe urma relaţiei noastre de prietenie. Au avut de câştigat datorită înţelepciunii acumulate de-a lungul anilor de experienţă, în timp ce multele lor nevoi şi planuri vitejeşti au dus pe noi culmi viaţa mea de rugăciune de mijlocire.

  Am fost binecuvântată când l-am adus pentru prima dată pe fiul meu acasă. În anii care au urmat, am început să înţeleg mai bine modul în care m-a adoptat Dumnezeu şi am învăţat ce înseamnă dragostea necondiţionată. Am fost binecuvântată cu o sănătate destul de bună şi cu mijloace financiare suficiente pentru a vizita toate locurile în care mi-am dorit să ajung, să mă bucur de opera de artă a lui Dumnezeu, fără dezastre pe uscat, pe mare sau în aer în timpul călătoriilor pe care le-am făcut – cu excepţia celor cinci zile petrecute fără bagaj. Sunt binecuvântată că mi-am pus multe ţinte şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, le-am atins pe toate.

  Din nefericire, în ciuda nenumăratelor binecuvântări, am ajuns să mă îndoiesc de Dumnezeu în vremurile „grele”, am încercat să o iau înaintea planului Său şi nu am luat în seamă făgăduinţa Sa că-mi va răspunde la rugăciuni (1 Ioan 5:14). Nu cunosc planul lui Dumnezeu pentru viitorul meu. Totuşi, atât cât pot, mă voi bucura întotdeauna, mă voi ruga neîncetat şi Îl voi fi recunoscătoare pentru toate lucrurile.

  Cecilia Grant

  Șaptezeci - 2020. Nu cunosc planul lui Dumnezeu pentru viitorul meu. Totuşi, atât cât pot, mă voi bucura întotdeauna, mă voi ruga neîncetat şi Îl voi fi recunoscătoare pentru toate lucrurile.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...