Articolul precedentKedves áldozat
  Articolul următorSunt un slujitor

  Sparge-ți vasul de alabastru!

  Pe când şedea Isus la masă (…), a venit o femeie care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump, şi, după ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus. – Marcu 14:3

  Ce bucurie să poţi fi o binecuvântare pentru alţii!

  Pe când Isus era pe acest pământ, exista obiceiul ca cineva din familia gazdei să spele picioarele şi capul oaspetelui. În relatarea biblică despre vasul de alabastru al Mariei, ea a trecut dincolo de acest ritual al ospitalităţii. Maria nu i-a spălat picioarele lui Isus într-un vas cu apă, ci a spălat picioarele Stăpânului cu lacrimile ei. I-a şters picioarele cu părul ei lung. Apoi a spart vasul de alabastru cu mir scump şi frumos mirositor şi l-a turnat pe capul Lui.

  Exemplul Măriei este foarte grăitor pentru ce era în sufletul ei: consacrare totală faţă de Isus. Dorinţa ei era să-I dea lui Isus tot ce era şi tot ce avea mai bun. Ucenicii şi alţii care erau prezenţi au luat în râs acţiunile şi darul ei, dar ea nu putea oferi cu nimic mai puţin.

  Inima Măriei s-a frânt pentru Isus odată cu spargerea vasului de alabastru în care era parfumul. Isus i-a luat inima frântă şi a vindecat-o, spunându-i că nu mai era păcătoasă. Reacţia neaşteptată din partea lui Isus i-a redus pe toţi la tăcere. El nu i-a judecat fapta extravagantă sau greşelile din trecut. Isus i-a văzut inima plină de căinţă şi duhul mâhnit.

  Binecuvântarea de a dărui din noi înşine ne stă şi nouă la dispoziţie. Oamenii frânţi şi înfrânţi „miros” diferit datorită smereniei şi dragostei lor. Faptul de a fi frânt, zdrobit, spart înaintea Domnului îi influenţează pe toţi cei din jur. „În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării” (2 Corinteni 2:15). Este timpul să ne spargem vasele de alabastru şi să Îl permitem lui Dumnezeu să lucreze în inima, mintea şi sufletul nostru. Atunci Duhul lui Dumnezeu Se va revărsa din noi asemenea mirului din acel vas de alabastru, şi parfumul Lui va umple tot pământul.

  Tată din cer, umple-ne cu Duhul Tău cel Sfânt ca să putem fi o binecuvântare pentru cei din jur! Amin!

  Rita Gill

  Sparge-ți vasul de alabastru! - 2020. Este timpul să ne spargem vasele de alabastru şi să Îl permitem lui Dumnezeu să lucreze în inima, mintea şi sufletul nostru. Atunci Duhul lui Dumnezeu Se va revărsa din noi asemenea mirului din acel vas de alabastru, şi parfumul Lui va umple tot pământul.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...