Articolul precedentKedves áldozat
  Articolul următorSunt un slujitor

  Sparge-ți vasul de alabastru!

  Pe când şedea Isus la masă (…), a venit o femeie care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump, şi, după ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus. – Marcu 14:3

  Ce bucurie să poţi fi o binecuvântare pentru alţii!

  Pe când Isus era pe acest pământ, exista obiceiul ca cineva din familia gazdei să spele picioarele şi capul oaspetelui. În relatarea biblică despre vasul de alabastru al Mariei, ea a trecut dincolo de acest ritual al ospitalităţii. Maria nu i-a spălat picioarele lui Isus într-un vas cu apă, ci a spălat picioarele Stăpânului cu lacrimile ei. I-a şters picioarele cu părul ei lung. Apoi a spart vasul de alabastru cu mir scump şi frumos mirositor şi l-a turnat pe capul Lui.

  Exemplul Măriei este foarte grăitor pentru ce era în sufletul ei: consacrare totală faţă de Isus. Dorinţa ei era să-I dea lui Isus tot ce era şi tot ce avea mai bun. Ucenicii şi alţii care erau prezenţi au luat în râs acţiunile şi darul ei, dar ea nu putea oferi cu nimic mai puţin.

  Inima Măriei s-a frânt pentru Isus odată cu spargerea vasului de alabastru în care era parfumul. Isus i-a luat inima frântă şi a vindecat-o, spunându-i că nu mai era păcătoasă. Reacţia neaşteptată din partea lui Isus i-a redus pe toţi la tăcere. El nu i-a judecat fapta extravagantă sau greşelile din trecut. Isus i-a văzut inima plină de căinţă şi duhul mâhnit.

  Binecuvântarea de a dărui din noi înşine ne stă şi nouă la dispoziţie. Oamenii frânţi şi înfrânţi „miros” diferit datorită smereniei şi dragostei lor. Faptul de a fi frânt, zdrobit, spart înaintea Domnului îi influenţează pe toţi cei din jur. „În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării” (2 Corinteni 2:15). Este timpul să ne spargem vasele de alabastru şi să Îl permitem lui Dumnezeu să lucreze în inima, mintea şi sufletul nostru. Atunci Duhul lui Dumnezeu Se va revărsa din noi asemenea mirului din acel vas de alabastru, şi parfumul Lui va umple tot pământul.

  Tată din cer, umple-ne cu Duhul Tău cel Sfânt ca să putem fi o binecuvântare pentru cei din jur! Amin!

  Rita Gill

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...