Articolul precedentKedves áldozat
  Articolul următorSunt un slujitor

  Sparge-ți vasul de alabastru!

  Pe când şedea Isus la masă (…), a venit o femeie care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump, şi, după ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus. – Marcu 14:3

  Ce bucurie să poţi fi o binecuvântare pentru alţii!

  Pe când Isus era pe acest pământ, exista obiceiul ca cineva din familia gazdei să spele picioarele şi capul oaspetelui. În relatarea biblică despre vasul de alabastru al Mariei, ea a trecut dincolo de acest ritual al ospitalităţii. Maria nu i-a spălat picioarele lui Isus într-un vas cu apă, ci a spălat picioarele Stăpânului cu lacrimile ei. I-a şters picioarele cu părul ei lung. Apoi a spart vasul de alabastru cu mir scump şi frumos mirositor şi l-a turnat pe capul Lui.

  Exemplul Măriei este foarte grăitor pentru ce era în sufletul ei: consacrare totală faţă de Isus. Dorinţa ei era să-I dea lui Isus tot ce era şi tot ce avea mai bun. Ucenicii şi alţii care erau prezenţi au luat în râs acţiunile şi darul ei, dar ea nu putea oferi cu nimic mai puţin.

  Inima Măriei s-a frânt pentru Isus odată cu spargerea vasului de alabastru în care era parfumul. Isus i-a luat inima frântă şi a vindecat-o, spunându-i că nu mai era păcătoasă. Reacţia neaşteptată din partea lui Isus i-a redus pe toţi la tăcere. El nu i-a judecat fapta extravagantă sau greşelile din trecut. Isus i-a văzut inima plină de căinţă şi duhul mâhnit.

  Binecuvântarea de a dărui din noi înşine ne stă şi nouă la dispoziţie. Oamenii frânţi şi înfrânţi „miros” diferit datorită smereniei şi dragostei lor. Faptul de a fi frânt, zdrobit, spart înaintea Domnului îi influenţează pe toţi cei din jur. „În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării” (2 Corinteni 2:15). Este timpul să ne spargem vasele de alabastru şi să Îl permitem lui Dumnezeu să lucreze în inima, mintea şi sufletul nostru. Atunci Duhul lui Dumnezeu Se va revărsa din noi asemenea mirului din acel vas de alabastru, şi parfumul Lui va umple tot pământul.

  Tată din cer, umple-ne cu Duhul Tău cel Sfânt ca să putem fi o binecuvântare pentru cei din jur! Amin!

  Rita Gill

  Sparge-ți vasul de alabastru! - 2020. Este timpul să ne spargem vasele de alabastru şi să Îl permitem lui Dumnezeu să lucreze în inima, mintea şi sufletul nostru. Atunci Duhul lui Dumnezeu Se va revărsa din noi asemenea mirului din acel vas de alabastru, şi parfumul Lui va umple tot pământul.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...