Articolul precedentAz engedelmesség
  Articolul următorSimplitatea – semnul regalității

  Înainte de a Mă chema

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Era ora 21:30 sâmbătă seara. A sunat telefonul. Am lăsat jos cutiile pe care trebuia să le duc la microbuzul pe jumătate plin şi am răspuns la telefon. Era Doris, pe care o întâlnisem recent la Universitatea din Cincinnati şi care s-a arătat foarte prietenoasă cu mine. Dar la ea era ora 22:30 şi mă întrebam de ce suna atât de târziu. Nu m-a ţinut mult în suspans. „De ce nu m-ai sunat când ai fost aici să cauţi o casă, Rachel?” Cu o săptămână înainte fusesem la Cincinnati pentru a căuta un apartament, dar nu m-am gândit să o sun pe Doris fără să am vreun motiv. I-am spus că mă gândeam că situaţia cu casa era rezolvată, dar, vineri seara, ultima mea variantă picase.

  Dumnezeu mă binecuvântase cu o bursă de studii şi chiar credeam că El mă călăuzea să merg acolo. Am reuşit să împrumut un microbuz până luni seara, pentru a-mi duce toate lucrurile – singura şansă de a face acest lucru înainte de începerea scolii. În Sabat m-am rugat şi am hotărât ca, după apus, să fac singurul lucru care îmi mai rămânea de făcut, şi anume să îmi pun toate lucrurile în microbuz, deşi nu aveam nici cea mai mică idee unde urma să merg. Poate Doris ştie ceva şi mă poate ajuta! M-am gândit, sperând că Dumnezeu o îndemnase să mă sune ca răspuns la rugăciunile mele stăruitoare.

  Dar Doris nu avea răspunsul pe care îl aşteptam. „Toate apartamentele pe care le ştiu sunt ocupate şi nu ştiu pe nimeni care să se mute curând.” Am simţit că acea fărâmă de speranţă dispărea şi ea în neant. Chiar atunci i-a sunat telefonul fix şi m-a lăsat să aştept pe fir. Singura mea fărâmă de speranţă dispăruse. Doamne, de ce mă ţii în suspans? am zis frustrată în gând.

  „Rachel, mai eşti la telefon?” Vocea lui Doris mi-a întrerupt gândurile. „Nu o să îţi vină să crezi. Tocmai m-a sunat o prietenă să îmi spună că locatara din apartamentul de la etajul trei tocmai s-a mutat şi m-a rugat să o anunţ dacă ştiu pe cineva în căutare de locuinţă. I-am spus că tocmai ce vorbeam la telefonul mobil cu cineva care avea nevoie urgentă de un loc unde să stea.”

  În doar câteva minute, totul era stabilit. Preţul pentru chirie era perfect – toate utilităţile incluse – şi, pe baza recomandării lui Doris, mi s-a acceptat şi avansul. Doamna respectivă plănuia să pregătească apartamentul pentru luni, dar mi-a spus că va încerca să aranjeze totul pentru duminică după-masă. Dimineaţa următoare, cu inima plină de recunoştinţă, am pornit înspre Cincinnati, Ohio.

  Rachel Williams-Smith

  Înainte de a Mă chema - 2020. Am simţit că acea fărâmă de speranţă dispărea şi ea în neant. Chiar atunci i-a sunat telefonul fix şi m-a lăsat să aştept pe fir. Singura mea fărâmă de speranţă dispăruse. Doamne, de ce mă ţii în suspans? am zis frustrată în gând.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...