Privește dincolo de față! (I)

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Am avut nevoie de mulţi ani pentru ca, într-un final, să înţeleg Romani 8:28 în sens practic. Ce m-a ajutat cel mai mult să înţeleg acest verset au fost experienţele mele ca soţie de pastor. Această lucrare nu se face pe pat de trandafiri. Deşi sunt şi trandafiri frumoşi în lucrare, nu există trandafiri fără spini. Îmi place mult lucrarea. Chiar o iubesc. Cred că este cel mai nobil lucru pe care l-ar putea face omul în viaţă. Nu îmi place nimic mai mult decât să lucrez pentru Isus.

  Astfel că, atunci când am devenit soţie de pastor, după aproape şapte ani de prietenie, am avut certitudinea că asta îmi doream şi am simţit că sunt bine pregătită pentru această călătorie. Cu ochii minţii, puteam vedea fericire şi o viaţă plină de strălucire şi părtăşie. Dar, vai, m-am trezit descoperind că lucrarea nu era deloc ce credeam eu. Era grea, solitară şi uneori rece. Nu vreau să mă înţelegi greşit, căci sunt şi bucurii. Dar pentru acest devoţional am ales să împărtăşesc un fragment din călătoria mea cu speranţa că poate îi va fi de ajutor cuiva.

  Bisericile în care am avut privilegiul să slujesc ca soţie de pastor păreau să aibă propriile standarde despre cine şi cum ar trebui să fie o soţie de pastor – cum ar trebui să se poarte şi cum să se îmbrace. Printre „cerinţele” lor era şi faptul că soţia pastorului trebuia să fie solistă, bună vorbitoare în public, muziciană, fire extravertită şi neapărat să aibă copii bine educaţi. Am încercat să le fac pe plac. Pentru mine era important succesul soţului meu. Dar oare eu eram fericită făcând toate aceste lucruri? Fără îndoială că nu. Am fost obligată să port „pălării” pe care le uram, însă am făcut-o de dragul lucrării, dar sacrificiile păreau interminabile. Da, lucrarea avea mulţi spini.

  Dar cine este, cu adevărat, soţia pastorului? Eu o văd la fel ca pe oricare altă femeie din biserică, cu aceeaşi nevoie de a fi mântuită. Soţia pastorului nu este magician sau superfemeie, este o fiinţă care îl iubeşte pe Dumnezeu suficient încât să se sacrifice pentru lucrarea de salvare de suflete. Dar ştii ce am descoperit? Şi ea este om. Ceea ce înseamnă că şi ea se poate îmbolnăvi, poate fi tristă, supărată şi fericită.

  Mulţi membri ai bisericii par să nu o vadă aşa. Uneori mă întreb dacă nu cumva şi noi, soţiile de pastor, îi ducem pe ceilalţi în eroare, făcându-i să creadă că suntem eroine. Adevărul este că şi noi suntem doar nişte vase sparte, care îşi doresc să fie pregătite pentru casa Olarului şi pentru a fi folosite de El.

  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...