Privește dincolo de față! (I)

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Am avut nevoie de mulţi ani pentru ca, într-un final, să înţeleg Romani 8:28 în sens practic. Ce m-a ajutat cel mai mult să înţeleg acest verset au fost experienţele mele ca soţie de pastor. Această lucrare nu se face pe pat de trandafiri. Deşi sunt şi trandafiri frumoşi în lucrare, nu există trandafiri fără spini. Îmi place mult lucrarea. Chiar o iubesc. Cred că este cel mai nobil lucru pe care l-ar putea face omul în viaţă. Nu îmi place nimic mai mult decât să lucrez pentru Isus.

  Astfel că, atunci când am devenit soţie de pastor, după aproape şapte ani de prietenie, am avut certitudinea că asta îmi doream şi am simţit că sunt bine pregătită pentru această călătorie. Cu ochii minţii, puteam vedea fericire şi o viaţă plină de strălucire şi părtăşie. Dar, vai, m-am trezit descoperind că lucrarea nu era deloc ce credeam eu. Era grea, solitară şi uneori rece. Nu vreau să mă înţelegi greşit, căci sunt şi bucurii. Dar pentru acest devoţional am ales să împărtăşesc un fragment din călătoria mea cu speranţa că poate îi va fi de ajutor cuiva.

  Bisericile în care am avut privilegiul să slujesc ca soţie de pastor păreau să aibă propriile standarde despre cine şi cum ar trebui să fie o soţie de pastor – cum ar trebui să se poarte şi cum să se îmbrace. Printre „cerinţele” lor era şi faptul că soţia pastorului trebuia să fie solistă, bună vorbitoare în public, muziciană, fire extravertită şi neapărat să aibă copii bine educaţi. Am încercat să le fac pe plac. Pentru mine era important succesul soţului meu. Dar oare eu eram fericită făcând toate aceste lucruri? Fără îndoială că nu. Am fost obligată să port „pălării” pe care le uram, însă am făcut-o de dragul lucrării, dar sacrificiile păreau interminabile. Da, lucrarea avea mulţi spini.

  Dar cine este, cu adevărat, soţia pastorului? Eu o văd la fel ca pe oricare altă femeie din biserică, cu aceeaşi nevoie de a fi mântuită. Soţia pastorului nu este magician sau superfemeie, este o fiinţă care îl iubeşte pe Dumnezeu suficient încât să se sacrifice pentru lucrarea de salvare de suflete. Dar ştii ce am descoperit? Şi ea este om. Ceea ce înseamnă că şi ea se poate îmbolnăvi, poate fi tristă, supărată şi fericită.

  Mulţi membri ai bisericii par să nu o vadă aşa. Uneori mă întreb dacă nu cumva şi noi, soţiile de pastor, îi ducem pe ceilalţi în eroare, făcându-i să creadă că suntem eroine. Adevărul este că şi noi suntem doar nişte vase sparte, care îşi doresc să fie pregătite pentru casa Olarului şi pentru a fi folosite de El.

  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Privește dincolo de față! (I) - 2020. Uneori mă întreb dacă nu cumva şi noi, soţiile de pastor, îi ducem pe ceilalţi în eroare, făcându-i să creadă că suntem eroine. Adevărul este că şi noi suntem doar nişte vase sparte, care îşi doresc să fie pregătite pentru casa Olarului şi pentru a fi folosite de El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...