Privește dincolo de față! (I)

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Am avut nevoie de mulţi ani pentru ca, într-un final, să înţeleg Romani 8:28 în sens practic. Ce m-a ajutat cel mai mult să înţeleg acest verset au fost experienţele mele ca soţie de pastor. Această lucrare nu se face pe pat de trandafiri. Deşi sunt şi trandafiri frumoşi în lucrare, nu există trandafiri fără spini. Îmi place mult lucrarea. Chiar o iubesc. Cred că este cel mai nobil lucru pe care l-ar putea face omul în viaţă. Nu îmi place nimic mai mult decât să lucrez pentru Isus.

  Astfel că, atunci când am devenit soţie de pastor, după aproape şapte ani de prietenie, am avut certitudinea că asta îmi doream şi am simţit că sunt bine pregătită pentru această călătorie. Cu ochii minţii, puteam vedea fericire şi o viaţă plină de strălucire şi părtăşie. Dar, vai, m-am trezit descoperind că lucrarea nu era deloc ce credeam eu. Era grea, solitară şi uneori rece. Nu vreau să mă înţelegi greşit, căci sunt şi bucurii. Dar pentru acest devoţional am ales să împărtăşesc un fragment din călătoria mea cu speranţa că poate îi va fi de ajutor cuiva.

  Bisericile în care am avut privilegiul să slujesc ca soţie de pastor păreau să aibă propriile standarde despre cine şi cum ar trebui să fie o soţie de pastor – cum ar trebui să se poarte şi cum să se îmbrace. Printre „cerinţele” lor era şi faptul că soţia pastorului trebuia să fie solistă, bună vorbitoare în public, muziciană, fire extravertită şi neapărat să aibă copii bine educaţi. Am încercat să le fac pe plac. Pentru mine era important succesul soţului meu. Dar oare eu eram fericită făcând toate aceste lucruri? Fără îndoială că nu. Am fost obligată să port „pălării” pe care le uram, însă am făcut-o de dragul lucrării, dar sacrificiile păreau interminabile. Da, lucrarea avea mulţi spini.

  Dar cine este, cu adevărat, soţia pastorului? Eu o văd la fel ca pe oricare altă femeie din biserică, cu aceeaşi nevoie de a fi mântuită. Soţia pastorului nu este magician sau superfemeie, este o fiinţă care îl iubeşte pe Dumnezeu suficient încât să se sacrifice pentru lucrarea de salvare de suflete. Dar ştii ce am descoperit? Şi ea este om. Ceea ce înseamnă că şi ea se poate îmbolnăvi, poate fi tristă, supărată şi fericită.

  Mulţi membri ai bisericii par să nu o vadă aşa. Uneori mă întreb dacă nu cumva şi noi, soţiile de pastor, îi ducem pe ceilalţi în eroare, făcându-i să creadă că suntem eroine. Adevărul este că şi noi suntem doar nişte vase sparte, care îşi doresc să fie pregătite pentru casa Olarului şi pentru a fi folosite de El.

  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Privește dincolo de față! (I) - 2020. Uneori mă întreb dacă nu cumva şi noi, soţiile de pastor, îi ducem pe ceilalţi în eroare, făcându-i să creadă că suntem eroine. Adevărul este că şi noi suntem doar nişte vase sparte, care îşi doresc să fie pregătite pentru casa Olarului şi pentru a fi folosite de El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...