Articolul precedentCsiszolási folyamat
  Articolul următor„Ori la bal, ori la spital …”

  Privește dincolo de față! (II)

  Nu te uita la înfăţişarea (…) lui, căci l-am lepădat. (…) Omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă: – 1 Samuel 16:7

  Îmi vine în minte în special o experienţă din viaţa mea de soţie de pastor. Într-un Sabat, fiind în una dintre cele mai mari biserici păstorite de soţul meu, aveam băieţelul în braţe, iar fetiţa de doi anişori se sprijinea de mine. Acum, ca soţie de pastor, consideram că nu trebuia ca ceilalţi să vadă pe faţa mea tristeţe. Aşa că, de-a lungul anilor, am învăţat să ţin în mine orice durere pe care aş fi simţit-o. (Nu uita, sunt o superfemeie!) Consideram că era datoria mea să afişez un zâmbet şi să îl fac să stea acolo. Dar în acea dimineaţă de Sabat faţa m-a trădat. De fapt, faţa m-a trădat atât de tare, încât o soră din biserică chiar a venit lângă mine.

  „Soră Clarke, dacă aşa arată faţa ta, atunci ar fi mai bine să stai acasă şi să nu vii la biserică!” A spus ce avea de spus şi a plecat. Îmi venea să intru în pământ de ruşine. Îmi doream să mă pot evapora ca apa. Dar atunci mi-am dat seama, pentru prima dată, că nu voi putea să mă prefac la nesfârşit. Intr-un final, se vedea pe faţă ce aveam în inimă. Iar eu… care credeam că zâmbesc…

  Anii au trecut, şi acum îi sunt chiar recunoscătoare lui Dumnezeu pentru acea experienţă dură. M-a ajutat să fiu eu însămi, indiferent de standardele pe care ceilalţi le au pentru mine. La urma urmei, sunt un copil în acest univers şi am dreptul să fiu aici. Ar trebui să mă simt liberă să exprim ce simt. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că astăzi nu mai sunt făţarnică. Nu mai este nevoie să mă prefac. Dumnezeu doreşte să fim sinceri în privinţa trăirilor pe care le avem. Când Ana din Biblie s-a simţit împovărată, şi-a dus povara la biserică, şi emoţiile îi erau vizibile. Inima tristă i se reflecta atât de tare pe faţă, încât preotul Eli a mustrat-o. Dar Dumnezeu i-a înţeles nevoile şi i le-a împlinit. Nu îmi mai este teamă să îmi duc poverile la Dumnezeu. Dacă Dumnezeu este la biserică, atunci acolo le voi duce – la El -, indiferent cine m-ar vedea!

  Această experienţă dificilă m-a ajutat şi în lucrarea cu ceilalţi, deoarece acum sunt mai sensibilă la nevoile lor. Acum nu mă mai uit la faţa unuia sau a altuia, după care să trag repede concluzia. Încerc să privesc dincolo de faţă. Sunt atentă, deoarece o faţă zâmbitoare nu înseamnă neapărat că persoana este fericită. Dacă cineva pare nefericit, încerc, prin harul lui Dumnezeu, să mă apropii, în felul meu, pentru a readuce bucuria. Dacă problema este peste puterile mele, atunci încredinţez persoana în grija lui Isus prÎntr-o rugăciune. Încă mă uit la feţele oamenilor, dar acum privesc şi dincolo de ele.

  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Privește dincolo de față! (II) - 2020. Dacă cineva pare nefericit, încerc, prin harul lui Dumnezeu, să mă apropii, în felul meu, pentru a readuce bucuria. Dacă problema este peste puterile mele, atunci încredinţez persoana în grija lui Isus prÎntr-o rugăciune. Încă mă uit la feţele oamenilor, dar acum privesc şi dincolo de ele.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...