Articolul precedentSzeret az Úr!
  Articolul următorTestul credinței

  Nu îl mai suport pe soțul meu!

  Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! – Psalmii 50:15

  Kartcha era o tânără fermecătoare de douăzeci de ani, care a căzut pradă farmecelor unui tânăr din satul ei. Acest bărbat, Youssouf, nu era creştin. Curând, Kartcha l-a îndreptat spre biserică, dar apoi şi-au început viaţa împreună, fără a acorda mare atenţie ritualului căsătoriei. Câţiva ani mai târziu, Youssouf a devenit profesor, la fel şi Kartcha. Cei doi au avut împreună trei copii minunaţi. Dar, pe parcursul carierei lui profesionale, Youssouf s-a îndrăgostit de o fată de nouăsprezece ani. Această tânără s-a grăbit să îi aducă pe lume şi un urmaş. Când Kartcha a aflat despre acest lucru, s-a supărat foarte tare: „Niciodată în viaţa mea nu m-am simţit atât de umilită! Youssouf, mi-ai frânt inima!” a plâns ea.

  Începând din acea zi, în mintea femeii a început să încolţească gândul de a pleca de acasă împreună cu cei trei copii. Ea nu îl mai putea suporta pe Youssouf; avea multe motive de nemulţumire. Nu îl putea ierta pe soţul ei. Cum a putut să o trădeze în felul ăsta? Cum l-ar putea iubi pe ultimul lui copil, care provenea dintr-o relaţie extramaritală? în ciuda apelurilor stăruitoare a lui Youssouf de a fi iertat, Kartcha nu putea să îl ierte. Se pare că ea a uitat că era la fel de vinovată, moral, ca şi Youssouf.

  Dragi prieteni, adesea ne grăbim să îi condamnăm pe alţii de aceleaşi greşeli pe care le facem – aceleaşi greşeli din cauza cărora şi noi cădem pe genunchi pentru a cere iertarea lui Dumnezeu. Această experienţă îmi aminteşte de pilda pe care a spus-o Isus despre cei doi datornici (vezi Matei 18:23-35). Cel care datora mult a fost iertat după ce a stăruit pe lângă stăpân, dar acest datornic a refuzat să îl ierte pe tovarăşul său care îi datora mult mai puţin.

  Când Duhul Sfânt i-a descoperit Kartchei vina ei, ea a căzut pe genunchi şi a înălţat o rugăciune. Doamne, Te rog, iartă-mă. Am greşit! Şi eu sunt la fel de vinovată ca Youssouf, dar acum sunt atât de neputincioasă. Te rog, ajută-mă să îndrept lucrurile. Dă-mi dragostea Ta ca să îl pot iubi pe acest copil, care nu este al meu, aşa cum Tu mă iubeşti pe mine! Amin! Această rugăciune a fost începutul unei vieţi noi pentru Kartcha, Youssouf şi toţi copiii lor.

  Dragi surori, soluţia la problemele noastre este doar la o rugăciune distanţă! Chiar acum te îndemn să te rogi fără să mai întârzii!

  Koulibaly N’gandia Diata Epse Diarrassouba

  Nu îl mai suport pe soțul meu! - 2020. Te rog, ajută-mă să îndrept lucrurile. Dă-mi dragostea Ta ca să îl pot iubi pe acest copil, care nu este al meu, aşa cum Tu mă iubeşti pe mine! Amin! Această rugăciune a fost începutul unei vieţi noi pentru Kartcha, Youssouf şi toţi copiii lor.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...