Articolul precedentTekintsünk fel a hit szemével!
  Articolul următorDupă perdea

  Roți ajutătoare

  Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El. Căci El ştie din ce suntem făcuţi; îşi aduce aminte că suntem ţărână. – Psalmii 103:13,14

  La vârsta de opt ani, părinţii mei ne-au cumpărat biciclete mie şi fratelui meu mai mic, Lawrence. Tatăl meu a pus roţi ajutătoare la ambele biciclete şi ne-a spus că le va da jos la începutul vacanţei de vară. Om de cuvânt, tatăl meu a dat jos roţile în ultima zi de şcoală. Fără ezitare, fratele meu a început să meargă pe bicicletă, dar eu nu.

  În fiecare zi a verii, tatăl meu încerca din răsputeri să mă înveţe să merg cu bicicleta. Simţind dorinţa mea de a renunţa la lecţiile zilnice, tatăl meu mi-a spus: „Cheryol, se pare că nu vei învăţa cum să mergi cu bicicleta aceasta.” Doar la auzul acelui comentariu, m-am hotărât să fiu mai ambiţioasă. În fiecare zi după cină exersam singură să merg cu bicicleta.

  Într-o zi i-am spus fratelui meu că plănuiam să merg pe terenul de joacă al şcolii din cartier pentru a mă plimba cu bicicleta. Ajunsă în curtea şcolii, m-am urcat pe bicicletă şi am început să merg. Lawrence a fost încântat. După ore întregi în care ne-am întrecut, fratele meu mi-a spus că voia să meargă să mănânce. Din nefericire, eu nu ştiam să îmi opresc bicicleta. Lawrence a încercat tot ce a ştiut ca să îmi arate cum să opresc. Dar mie îmi era teamă că, dacă încercam să opresc bicicleta, aş fi căzut şi m-aş fi rănit. Aşa că am tot mers.

  Într-un final, fratele meu a spus: „Cheryol, cred că tata s-a întors de la serviciu. Mă duc să îl aduc.” Văzându-l pe tata că se apropie de şcoală, am început să plâng si i-am spus că nu ştiam cum să opresc bicicleta. Tata mi-a spus calm să încetinesc, că el o va opri în locul meu. Mi-a promis că nu mă va lăsa să cad. Tata a stat chiar în faţa bicicletei şi a spus: „Vino, fetiţa mea, tu poţi!” Când eram la doar un braţ depărtare, tata a pus o mână pe ghidon şi cu cealaltă m-a luat în braţe. Eu încă plângeam, dar el m-a sărutat pe frunte şi a spus: „Puişor, ai reuşit. Ai învăţat cum să mergi cu bicicleta! Sunt foarte mândru de tine!” M-am cuibărit în braţele lui şi el m-a dus acasă.

  „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine;
  nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău;
  Eu te întăresc,
  tot Eu îţi vin în ajutor.
  Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru această făgăduinţă, că mă vei proteja.

  Cheryol Mitchell Johnson

  Roți ajutătoare - 2020. Când eram la doar un braţ depărtare, tata a pus o mână pe ghidon şi cu cealaltă m-a luat în braţe. Eu încă plângeam, dar el m-a sărutat pe frunte şi a spus: „Puişor, ai reuşit. Ai învăţat cum să mergi cu bicicleta! Sunt foarte mândru de tine!” M-am cuibărit în braţele lui şi el m-a dus acasă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...