Articolul precedentMa cselekedj!
  Articolul următorNu trece Iordanul singur!

  Marea luptă de la râul Lwerno

  Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. – Romani 10:9

  La râul Lwerno, soarele îşi croia rapid drum spre vest în ziua de Sabat din 26 noiembrie 2016, iar îngerii din cer priveau cu uimire în timp ce pastorul Lucas Olwayo i-a spus sorei Beatrice: „Te botez în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.” Satana şi armata lui nu au fost deloc fericiţi când Beatrice a fost scufundată în apă şi apoi scoasă la suprafaţă.

  De îndată ce Beatrice a ieşit din apă, încercând să tragă o gură de aer şi ştergându-şi faţa, ea a căzut din nou în apă. Bucuria noastră s-a transformat în şoc în timp ce îi priveam neputincioşi pe prezbiteri şi diaconi cum o scoteau pe fată la mal. La începutul acelei luni, Beatrice participase la o serie de evanghelizări de două săptămâni a Departamentului Misiunea Femeii, care se desfaşurase sub un copac mare din Piaţa Lwerno. Acum îşi predase viaţa lui Hristos şi începea noua ei călătorie cu El prin botez. Millicent Odihiambo, lucrător medical, le aplicase câteva tratamente localnicilor în timpul întâlnirilor de evanghelizare. Văzând-o pe Beatrice prăbuşindu-se, Millicent a pus-o numaidecât pe pământ drept şi i-a ridicat picioarele pentru a stimula circulaţia sanguină, deşi nu mai avea puls.

  Toţi cei care priveau acea scenă, fie din picioare, fie stând jos, se rugau pentru Beatrice în timp ce continuau să cânte imnuri creştine. Căci Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). La râu se dădea o mare luptă pentru Beatrice. După o vreme, i-au simţit din nou pulsul şi au dus-o undeva la umbră, în apropiere, în timp ce oamenii îi aduceau slavă lui Dumnezeu şi botezul a continuat. După ce a făcut apelul final, pastorul care oficia botezul s-a schimbat cu haine uscate. Totuşi acel apel final încă răsuna în inima unui bărbat din mulţime. Şi el participase la toate întâlnirile şi parcursese studiile biblice. Dar nu răspunsese pentru că şi el era pastor, dar în altă confesiune. Dintr-odată, l-am auzit spunând: „Vreau să fiu botezat!” Pastorul care oficia botezul şi ajutoarele lui s-au întors în râul Lwerno. Când totul s-a terminat, Beatrice – care acum se simţea bine şi era bucuroasă – a alergat spre casă pentru a le spune părinţilor ei de botez.

  În acea zi s-a dat o mare luptă pentru două suflete la râul Lwerno. Dar „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit” (Romani 10:13).

  Monica Koko Asca

  Marea luptă de la râul Lwerno - 2020. Dintr-odată, l-am auzit spunând: „Vreau să fiu botezat!” Pastorul care oficia botezul şi ajutoarele lui s-au întors în râul Lwerno. Când totul s-a terminat, Beatrice - care acum se simţea bine şi era bucuroasă - a alergat spre casă pentru a le spune părinţilor ei de botez.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Sămânța pe cale – partea 1

  Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.

  Tu vei reveni!

  Roagă-te pentru acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor, care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor de la biserică!

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei. Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...