Articolul precedentMa cselekedj!
  Articolul următorNu trece Iordanul singur!

  Marea luptă de la râul Lwerno

  Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. – Romani 10:9

  La râul Lwerno, soarele îşi croia rapid drum spre vest în ziua de Sabat din 26 noiembrie 2016, iar îngerii din cer priveau cu uimire în timp ce pastorul Lucas Olwayo i-a spus sorei Beatrice: „Te botez în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.” Satana şi armata lui nu au fost deloc fericiţi când Beatrice a fost scufundată în apă şi apoi scoasă la suprafaţă.

  De îndată ce Beatrice a ieşit din apă, încercând să tragă o gură de aer şi ştergându-şi faţa, ea a căzut din nou în apă. Bucuria noastră s-a transformat în şoc în timp ce îi priveam neputincioşi pe prezbiteri şi diaconi cum o scoteau pe fată la mal. La începutul acelei luni, Beatrice participase la o serie de evanghelizări de două săptămâni a Departamentului Misiunea Femeii, care se desfaşurase sub un copac mare din Piaţa Lwerno. Acum îşi predase viaţa lui Hristos şi începea noua ei călătorie cu El prin botez. Millicent Odihiambo, lucrător medical, le aplicase câteva tratamente localnicilor în timpul întâlnirilor de evanghelizare. Văzând-o pe Beatrice prăbuşindu-se, Millicent a pus-o numaidecât pe pământ drept şi i-a ridicat picioarele pentru a stimula circulaţia sanguină, deşi nu mai avea puls.

  Toţi cei care priveau acea scenă, fie din picioare, fie stând jos, se rugau pentru Beatrice în timp ce continuau să cânte imnuri creştine. Căci Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). La râu se dădea o mare luptă pentru Beatrice. După o vreme, i-au simţit din nou pulsul şi au dus-o undeva la umbră, în apropiere, în timp ce oamenii îi aduceau slavă lui Dumnezeu şi botezul a continuat. După ce a făcut apelul final, pastorul care oficia botezul s-a schimbat cu haine uscate. Totuşi acel apel final încă răsuna în inima unui bărbat din mulţime. Şi el participase la toate întâlnirile şi parcursese studiile biblice. Dar nu răspunsese pentru că şi el era pastor, dar în altă confesiune. Dintr-odată, l-am auzit spunând: „Vreau să fiu botezat!” Pastorul care oficia botezul şi ajutoarele lui s-au întors în râul Lwerno. Când totul s-a terminat, Beatrice – care acum se simţea bine şi era bucuroasă – a alergat spre casă pentru a le spune părinţilor ei de botez.

  În acea zi s-a dat o mare luptă pentru două suflete la râul Lwerno. Dar „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit” (Romani 10:13).

  Monica Koko Asca

  Marea luptă de la râul Lwerno - 2020. Dintr-odată, l-am auzit spunând: „Vreau să fiu botezat!” Pastorul care oficia botezul şi ajutoarele lui s-au întors în râul Lwerno. Când totul s-a terminat, Beatrice - care acum se simţea bine şi era bucuroasă - a alergat spre casă pentru a le spune părinţilor ei de botez.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Lanterna

  Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...