Articolul precedentTeljesítsd a kötelességed!
  Articolul următorMinunea din casa ta

  O lecție valoroasă

  Copilul lasă să se vadă încă din faptele lui dacă purtarea lui va fi curată şi fără prihană – Proverbele 20:11

  Într-o zi de duminică, fiul meu cel mare, Greg, împreună cu soţia lui, Jenelle, şi cei trei copii ai lor au venit în vizită. I-am dat nepoţelei de cinci ani, Avery, nişte creioane colorate şi hârtie pentru a desena sau pentru a exersa literele şi numerele. După o vreme a cerut să o las să se joace pe iPad. S-a jucat cincisprezece minute până când sora ei mai mică, Kennedy, care încă nu avea doi ani, a venit să se uite şi ea şi să atingă ecranul din când în când. Jackson, de doar cinci luni, dormea liniştit. După ce m-am întors din bucătărie cu ceva de băut şi nişte gustări, am văzut-o pe Kennedy butonând pe iPad-ul meu. De îndată am strigat: „Ce face Kennedy?” Noi, adulţii, ne-am îndreptat spre Kennedy, surprinşi să vedem că îmi folosea iPad-ul. Ea se uita la pozele de familie din aplicaţia foto şi trecea de la o poză la alta.

  „Cum a deschis aplicaţia?” am întrebat eu. „De unde a învăţat să facă asta?”

  „Nu ştiu”, au răspuns Greg şi Jenelle. Intre timp, Kennedy, indiferentă la discuţia noastră, se uita fericită la poze. Era amuzant să o priveşti trecând de la o poză la alta din nou şi din nou. Am continuat să urmărim uimiţi comportamentul ei amuzant. Nu a trecut mult şi vorbăria noastră şi râsetele l-au trezit pe Jackson, care era la fel ca de obicei; fericit, liniştit şi mulţumit.

  Atunci am învăţat din nou o lecţie valoroasă – cât de repede învaţă copiii. Probabil că micuţa Kennedy a învăţat să apese, să butoneze şi să treacă de la un lucru la altul, urmărind-o pe sora ei cum îşi foloseşte mini-iPad-ul sau poate văzându-i pe Greg sau Jenelle cu telefonul în mână sau cu alte gadgeturi. Nimeni nu i-a spus: „Kennedy, fa asta sau aia.” Ea a urmărit, a atins, a învăţat şi a făcut.

  Ce altceva a învăţat Kennedy sau orice copilaş sau adult de la mine? Mi-a venit în minte cântecul bine cunoscut pentru copii: „Ai grijă mână mică ce lucrezi”. Eu ştiam foarte bine această lecţie: că las o impresie în mintea celorlalţi prin ce văd, ce spun, ce ating sau ce fac în orice moment, în fiecare zi – fie că îmi planific sau nu! Ce gând solemn care adesea este în mintea mea!

  Comportamentul meu îl reprezintă desăvârşit pe Isus Elristos şi dragostea Sa sau îl arată clar pe Satana în inima şi mintea mea prin cuvinte sau acţiuni pline de ură faţă de ceilalţi? Mă rog ca să îl reprezint pe Isus – astăzi şi întotdeauna! Dar tu, prietenă dragă? Tot pe Isus vrei să Îl reprezinţi?

  Iris L. Kitching

  O lecție valoroasă - 2020. Comportamentul meu îl reprezintă desăvârşit pe Isus Elristos şi dragostea Sa sau îl arată clar pe Satana în inima şi mintea mea prin cuvinte sau acţiuni pline de ură faţă de ceilalţi? Mă rog ca să îl reprezint pe Isus - astăzi şi întotdeauna! Dar tu, prietenă dragă? Tot pe Isus vrei să Îl reprezinţi?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...