Domnul ne va purta de grijă

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  În luna iunie a anului 1998, familia noastră s-a dus la un colegiu creştin din India pentru ca soţul meu şi cele două fiice ale noastre să poată studia. La acea vreme eu lucram ca profesoară de biologie la un liceu. După ce ne-am mutat, am făcut cerere pentru un post la şcoală. Conducerea şcolii mi-a răspuns că îmi puteau oferi ceva de lucru pentru o mică sumă lunară. Dar nu era suficientă pentru a susţine trei membri din familie la şcoală. Aceea a fost o vreme de încercare pentru noi. Nu ne-am pierdut credinţa, ci am continuat să ne rugăm ca Dumnezeu să ne poarte de grijă. Au trecut două săptămâni. Apoi, pe 14 iulie, am fost vizitaţi de doi bărbaţi. În timpul discuţiei, ei au sugerat să îl contactez pe directorul unui liceu din apropiere şi a unui colegiu şi să îl întreb dacă nu aveau vreun post liber.

  Ziua următoare, în campusul din Salisbury Park, directorul mi-a spus că la toate materiile aveau prea mulţi profesori, totuşi aveau nevoie de un profesor de matematică. Eu le predasem matematică copiilor mei când erau mici, dar nu era o materie în care eram specializată. Dacă spuneam că nu puteam să predau matematica, pierdeam ocazia de a avea un loc de muncă; dacă spuneam că pot, probabil că nu ar fi fost corect pentru elevii de la acea şcoală. Dar eram într-o situaţie dificilă. Am cerut să mă uit puţin printr-un manual din care trebuia să predau. Multe dintre lecţii îmi păreau cunoscute, aşa că am fost de acord să predau. Am fost trimisă în sala de clasă împreună cu directorul şcolii, care studia modul meu de a preda şi răspunsurile elevilor. După aceea, el m-a recomandat mai departe şi mi s-au dat orele de ştiinţă şi matematică la clasa a treia.

  Ce uşurare pentru familia noastră! Dumnezeu a făcut o minune pentru noi. Din acea zi am devenit profesoară de matematică. Deşi zilele sunt lungi şi obositoare din cauza navetei, am acceptat situaţia pentru a-mi putea susţine familia. Mi-a plăcut mult munca mea şi am devenit una dintre profesoarele preferate de elevi din şcoală. Prin acel loc de muncă, Dumnezeu ne-a oferit ajutor intr-un moment în care eram în dificultate financiară şi a revărsat multele Sale binecuvântări asupra noastră. Le mulţumesc Domnului şi directorului şcolii că m-au ajutat să îmi susţin familia. De atunci nu am rămas niciodată fără loc de muncă şi nici nu mi-am pierdut salariul.

  Făgăduinţele lui Dumnezeu s-au împlinit în viaţa mea. Bunătatea Lui faţă de noi a îndeplinit făgăduinţa din imnul: „Domnul te va păzi”. El te va păzi şi îţi va purta de grijă şi ţie.

  Uma Chinnaiah

  Domnul ne va purta de grijă - 2020. Făgăduinţele lui Dumnezeu s-au împlinit în viaţa mea. Bunătatea Lui faţă de noi a îndeplinit făgăduinţa din imnul: „Domnul te va păzi”. El te va păzi şi îţi va purta de grijă şi ţie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...