Domnul ne va purta de grijă

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  În luna iunie a anului 1998, familia noastră s-a dus la un colegiu creştin din India pentru ca soţul meu şi cele două fiice ale noastre să poată studia. La acea vreme eu lucram ca profesoară de biologie la un liceu. După ce ne-am mutat, am făcut cerere pentru un post la şcoală. Conducerea şcolii mi-a răspuns că îmi puteau oferi ceva de lucru pentru o mică sumă lunară. Dar nu era suficientă pentru a susţine trei membri din familie la şcoală. Aceea a fost o vreme de încercare pentru noi. Nu ne-am pierdut credinţa, ci am continuat să ne rugăm ca Dumnezeu să ne poarte de grijă. Au trecut două săptămâni. Apoi, pe 14 iulie, am fost vizitaţi de doi bărbaţi. În timpul discuţiei, ei au sugerat să îl contactez pe directorul unui liceu din apropiere şi a unui colegiu şi să îl întreb dacă nu aveau vreun post liber.

  Ziua următoare, în campusul din Salisbury Park, directorul mi-a spus că la toate materiile aveau prea mulţi profesori, totuşi aveau nevoie de un profesor de matematică. Eu le predasem matematică copiilor mei când erau mici, dar nu era o materie în care eram specializată. Dacă spuneam că nu puteam să predau matematica, pierdeam ocazia de a avea un loc de muncă; dacă spuneam că pot, probabil că nu ar fi fost corect pentru elevii de la acea şcoală. Dar eram într-o situaţie dificilă. Am cerut să mă uit puţin printr-un manual din care trebuia să predau. Multe dintre lecţii îmi păreau cunoscute, aşa că am fost de acord să predau. Am fost trimisă în sala de clasă împreună cu directorul şcolii, care studia modul meu de a preda şi răspunsurile elevilor. După aceea, el m-a recomandat mai departe şi mi s-au dat orele de ştiinţă şi matematică la clasa a treia.

  Ce uşurare pentru familia noastră! Dumnezeu a făcut o minune pentru noi. Din acea zi am devenit profesoară de matematică. Deşi zilele sunt lungi şi obositoare din cauza navetei, am acceptat situaţia pentru a-mi putea susţine familia. Mi-a plăcut mult munca mea şi am devenit una dintre profesoarele preferate de elevi din şcoală. Prin acel loc de muncă, Dumnezeu ne-a oferit ajutor intr-un moment în care eram în dificultate financiară şi a revărsat multele Sale binecuvântări asupra noastră. Le mulţumesc Domnului şi directorului şcolii că m-au ajutat să îmi susţin familia. De atunci nu am rămas niciodată fără loc de muncă şi nici nu mi-am pierdut salariul.

  Făgăduinţele lui Dumnezeu s-au împlinit în viaţa mea. Bunătatea Lui faţă de noi a îndeplinit făgăduinţa din imnul: „Domnul te va păzi”. El te va păzi şi îţi va purta de grijă şi ţie.

  Uma Chinnaiah

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...