Articolul precedentŐrizd meg a szívedet!
  Articolul următorCare e minunea?

  „Doamne, dacă ai fi fost aici…”

  Isus i-a zis: „Eu sunt învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.” – Ioan 11:25

  Când în viaţă trecem prin pierderi grele şi nu vedem dovada răspunsului iminent al lui Dumnezeu, poate că ne cuprinde confuzia şi ne întrebăm de ce. Casa Mariei, Martei şi a lui Lazăr din Betania era o casă plină de fericire. Isus obişnuia să meargă acolo pentru a Se odihni după călătoriile Lui. În acea casă putea să poposească oricând. Totuşi, într-o zi cumplită, Lazăr, bărbatul casei, s-a îmbolnăvit.

  Cele două surori I-au trimis vorbă lui Isus, spunându-I: „Doamne, iată că acela pe care-l iubeşti este bolnav” (Ioan 11:3). Isus nu a mers chiar atunci în Betania. Lazăr a murit. Dorinţa Măriei şi a Martei de a înţelege motivul pentru care Isus nu a răspuns apelului lor urgent este dorinţa multor creştini sinceri. De ce să sufere cei drepţi dacă, într-adevăr, Dumnezeul lor trăieşte?

  Când Isus şi ucenicii au ajuns în Betania, aparent prea târziu, Marta s-a grăbit să îi iasă în întâmpinare şi a căzut înaintea Lui, spunându-I: „Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu!” (v. 21). Deşi Marta mărturisise că Isus îi putea cere Tatălui ceresc orice dorea, totuşi răspunsul lui Isus, care s-a vrut a fi o mângâiere, a fost că fratele ei avea să învie la învierea finală (v. 24).

  Maria L-a întâmpinat pe Isus cu lacrimi de nestăpânit – până în punctul în care chiar Isus a fost mişcat şi a plâns. Apoi a întrebat unde era pus trupul lui Lazăr. Marta a dat dovadă de neîncredere în puterea lui Hristos când a reacţionat astfel: „Doamne, miroase greu, căci este mort de patru zile” (v. 39). În ciuda lipsei ei de credinţă, Isus, în continuare, l-a înviat pe Lazăr. Căci chiar El afirmase: „Eu sunt învierea şi Viaţa” (v. 25).

  În durerea lor, cele două surori nu au fost lăsate singure. Atâta timp cât Isus domneşte pe tronul Său, niciodată nu vom fi lăsaţi singuri. El este mai aproape de tine decât îţi poţi imagina. Suferinţa lui Lazăr era în inima Lui, dar El a întârziat ca să poată fi manifestată slava lui Dumnezeu.

  Dumnezeu poate nu va răspunde atât de repede pe cât ne aşteptăm noi, dar El niciodată nu întârzie, în timpul ales de El, să răspundă la problemele din inima noastră. Poate nu o va face atât de repede pe cât ne aşteptăm sau ne dorim noi, dar El niciodată nu întârzie să intervină. Poate că Dumnezeu pare să întârzie să îţi vină în ajutor chiar acum. Totuşi, prin credinţă, tu poţi trăi cu speranţa prezenţei Sale, deşi calea pare plină de spini şi nori.

  Mary Opoku-Gyamfi

  „Doamne, dacă ai fi fost aici...” - 2020. În durerea lor, cele două surori nu au fost lăsate singure. Atâta timp cât Isus domneşte pe tronul Său, niciodată nu vom fi lăsaţi singuri. El este mai aproape de tine decât îţi poţi imagina. Suferinţa lui Lazăr era în inima Lui, dar El a întârziat ca să poată fi manifestată slava lui Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...