Articolul precedentFigyelj az Istenre!
  Articolul următorDincolo de priviri

  Gura să-ți fie plină de râsete

  Ba încă, El îţi umple gura cu strigăte de bucurie, şi buzele, cu cântări de veselie – Iov 8:21

  Este posibil, cu adevărat, ca râsul să fie cel mai bun medicament. În cartea sa, Anatomia unei boli, publicată în 1979, Norman Cousins relatează cum zece minute de râs sănătos îi dădeau două ore de somn fără durere. Râsul stimulează inima şi circulaţia sanguină şi susţine respiraţia. De asemenea, determină o relaxare profundă, calmând astfel tensiunea.

  Şi simplul fapt de a-ţi „afişa” un zâmbet pe faţă poate aduce beneficii. În cei trei ani şi jumătate în care am lucrat la o instituţie de îngrijire a seniorilor în Kokomo, Indiana, ca director de activităţi, am făcut o descoperire uimitoare, aşa credeam la acea vreme: dacă zâmbeam – conştient sau nu – mă simţeam mai bine. Ştiam că nu îi puteam binedispune pe vârstnicii de acolo dacă eram morocănoasă, aşa că îmi afişam zâmbetul pe faţă. Nu trecea mult timp şi chiar zâmbeam! Într-un articol publicat în Orlando Sentinel, Ronald S. Miller afirmă: „Chiar dacă doar mimăm expresia facială a fericirii, putem stimula circulaţia sanguină înspre creier şi secreţia de neurotransmiţători potriviţi.”’ Deci, când zâmbesc, se secretă neurotransmiţători şi prin aceasta le ofer celorlalţi, şi mie implicit, o zi mai bună!

  În urmă cu mulţi ani, Pat Nordman avea un proiect misionar cu părinţii care îşi pierduseră copiii. Cu riscul de a părea eretică, ea le-a cerut părinţilor să aibă întotdeauna lângă Biblie o carte bună cu glume. Ea le-a explicat că vor fi şi zile când chiar şi Biblia va trebui să fie suplimentată cu un râs sănătos care, cel puţin momentan, să îi facă să uite de durere şi de pierdere. Doza mea zilnică de divertisment mi-o iau din cartea lui Lynn Johnston, For Better or Worse („La bine şi la rău”). Dumnezeu să o binecuvânteze pentru „anestezia” pe care mi-o face cu întâmplări din viaţa de familie.

  încă un sfat: nu sta prea mult în preajma persoanelor negative. Un scriitor numeşte aceste persoane ca fiind „aspirator de energie”. Fă-ţi o favoare şi găseşte oameni pozitivi şi veseli alături de care să te bucuri de viaţă. Dumnezeu doreşte ca noi să râdem şi să ne bucurăm de toate emoţiile pozitive pe care El le-a creat. Altfel, El nu ar fi promis că „îţi umple gura cu strigăte de bucurie, şi buzele cu cântări de veselie” (Iov 8:21).

  Râsul necesită timp şi oferă aparent puţin, cu excepţia unei vieţi pline de bucurie. Să luăm şi noi doza de veselie astăzi şi să îl lăudăm pe Tatăl ceresc pentru minunatul dar al râsului.

  Patricia Hook Rhyndress Bodi

  Gura să-ți fie plină de râsete - 2020. Râsul necesită timp şi oferă aparent puţin, cu excepţia unei vieţi pline de bucurie. Să luăm şi noi doza de veselie astăzi şi să îl lăudăm pe Tatăl ceresc pentru minunatul dar al râsului.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...