Articolul precedentEgyek legyetek!
  Articolul următorNu e destul să vezi

  Lumina strălucește într-un loc întunecat

  Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică? – Psalmii 27:1

  M-am întors în pat, încă era întuneric, aşa că m-am uitat la tavan. Era ora 4:14. Da! Pot să mai dorm încă două ore! Cu acest gând în minte, am adormit din nou.

  Un geniu, undeva, cândva, a inventat ceasul care afişează luminos ora pe tavan. Ce invenţie uimitoare! Pot vedea cât este ceasul fără să mă ridic sau să aprind lumina. Ora este afişată pe tavan, cu cifre mari, pe care pot să le văd chiar şi fără ochelari.

  Sau, mai bine zis, dacă este întuneric în cameră. Dacă soarele străluceşte suficient de tare dimineaţa încât să lumineze tavanul, numerele luminate ale ceasului de pe tavan nu se mai văd şi trebuie să mă întorc ca să pot vedea ceasul de pe noptieră.

  Dimineaţa trecută, când răsăritul încerca să îşi facă apariţia, încă puteam să observ ca şterse numerele de pe tavan, şi acest lucru m-a făcut să mă gândesc la lumină şi întuneric, la a lumina în întuneric.

  Lumina este menţionată de două sute şaizeci şi trei de ori în versiunea New International a Bibliei, iar lumina şi întunericul sunt o temă prezentă pe tot parcursul Scripturii, ca, de exemplu, în Isaia 9:2: „Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.” Găsim acest motiv din nou şi din nou, în special în cărţile scrise de loan. În Ioan 8:12 citim că Isus a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” Isus a mai spus în Matei 5:14 că noi – adică tu şi eu – trebuie să fim o lumină pe munte. Chiar cu mult înainte ca Isus să facă această afirmaţie, El a spus acelaşi lucru prin Isaia: „Te voi păzi şi Te voi pune ca legământ al poporului, ca să fii Lumina neamurilor” (Isaia 42:6). Cum putem face acest lucru? Psalmii 18:28 ne dă un indiciu: „Da, Tu îmi aprinzi lumina mea. Domnul Dumnezeul meu îmi luminează întunericul meu.”

  Când mă gândesc la lumina de pe tavan, îmi pare că într-o lume întunecată ar trebui să putem fi observaţi cu uşurinţă. Dar când Isus va veni, noi vom dispărea şi oamenii Îl vor vedea pe El. Asta îmi doresc: ca oamenii să Îl vadă pe Isus prin mine. În Psalmii 36:9 citim: „Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina.” Trebuie să mă prind de făgăduinţa pe care o găsim în Psalmii 119:130: „Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate.”

  Ardis Dick Stenbakken

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...