Articolul precedentSzeressétek egymást!
  Articolul următorNext Level

  Merită să aștepți după Dumnezeu

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Totul a început de dimineaţă, când am lăsat totul în mâna Domnului şi am cerut binecuvântarea Lui. Începeam o nouă călătorie: drumul spre o viaţa singură şi mulţumită. Mulţumită, conform definiţiei mele, era să îi pot sluji Domnului cât puteam şi cât ştiam de bine, ştiind că El era Singurul care îmi putea împlini viaţa. Eu am crescut într-o biserică şi într-o cultură în care instituţia căsătoriei era onorată. A fi necăsătorită după vârsta de treizeci de ani crea nelinişte printre toţi. Membrii bisericii obişnuiau să spună: „Ne rugăm pentru tine”, de fiecare dată când mă vedeau (de parcă eram bolnavă). Membrii familiei spuneau şi ei: „Aştepţi prea mult”, ceea ce sugera că singurătatea era cu totul vina mea, deşi ştiu că aveau intenţii bune. A trebuit să mă ascund de membrii bisericii şi să refuz orice invitaţie din partea lor. Viaţa de celibat, uneori, poate deveni o provocare. Dar au fost şi multe zile pline de veselie, fără griji în perioada de singurătate.

  Pe atunci, nici nu ştiam că Dumnezeu lucra în spatele scenei. Cu adevărat, întotdeauna este întuneric înainte de apus şi bucuria se arată dimineaţa. Eu cred că Domnul aştepta ca eu să uit de nevoile mele şi să mă concentrez pe a-I sluji Lui şi celorlalţi. Am devenit îndrăzneaţă în rugăciunile mele şi I-am spus Domnului că cererea pentru un soţ nu mai era pe lista mea. Tot ce îmi doream era ca El să Se asigure că eram împlinită în această călătorie şi mulţumită, dacă asta era voia Lui pentru mine.

  Dragostea lui Dumnezeu radiază dinăuntru şi se reflectă pe chipul nostru când suntem fericiţi să petrecem timp cu El şi să le slujim celorlalţi. Cred că atunci când suntem ocupaţi cu lucrarea Domnului, oamenii – poate chiar un bărbat – vor fi atraşi spre lumina care vine dinăuntru şi care ne face să zâmbim. Domnul este credincios, făgăduinţele Lui sunt sigure. Această călătorie s-a transformat în aventura vieţii mele. La timpul stabilit, Dumnezeu a adus în viaţa mea un soţ creştin, cu frică de El. Iehova şi astăzi poate face mai mult decât orice ne-am imagina sau am cere noi (vezi Efeseni 3:20).

  Eu am fost călăuzită către un soţ special pe care Dumnezeu îl pregătea în mod deosebit pentru mine, pentru că este nevoie de timp în pregătirea acestor binecuvântări. Nu mai sunt pe drumul singurătăţii. Acum călătoresc pe autostrada căsătoriei, a fericirii şi a fascinaţiei dragostei. Orice ai aştepta ca Domnul să facă pentru tine, ai încredere că făgăduinţele Lui sunt adevărate. Dumnezeul nostru nu dă greş niciodată.

  Lebrechtta N. O. Hesse-Bayne

  Merită să aștepți după Dumnezeu - 2020. Nu mai sunt pe drumul singurătăţii. Acum călătoresc pe autostrada căsătoriei, a fericirii şi a fascinaţiei dragostei. Orice ai aştepta ca Domnul să facă pentru tine, ai încredere că făgăduinţele Lui sunt adevărate. Dumnezeul nostru nu dă greş niciodată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...