Articolul precedentSzeressétek egymást!
  Articolul următorNext Level

  Merită să aștepți după Dumnezeu

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Totul a început de dimineaţă, când am lăsat totul în mâna Domnului şi am cerut binecuvântarea Lui. Începeam o nouă călătorie: drumul spre o viaţa singură şi mulţumită. Mulţumită, conform definiţiei mele, era să îi pot sluji Domnului cât puteam şi cât ştiam de bine, ştiind că El era Singurul care îmi putea împlini viaţa. Eu am crescut într-o biserică şi într-o cultură în care instituţia căsătoriei era onorată. A fi necăsătorită după vârsta de treizeci de ani crea nelinişte printre toţi. Membrii bisericii obişnuiau să spună: „Ne rugăm pentru tine”, de fiecare dată când mă vedeau (de parcă eram bolnavă). Membrii familiei spuneau şi ei: „Aştepţi prea mult”, ceea ce sugera că singurătatea era cu totul vina mea, deşi ştiu că aveau intenţii bune. A trebuit să mă ascund de membrii bisericii şi să refuz orice invitaţie din partea lor. Viaţa de celibat, uneori, poate deveni o provocare. Dar au fost şi multe zile pline de veselie, fără griji în perioada de singurătate.

  Pe atunci, nici nu ştiam că Dumnezeu lucra în spatele scenei. Cu adevărat, întotdeauna este întuneric înainte de apus şi bucuria se arată dimineaţa. Eu cred că Domnul aştepta ca eu să uit de nevoile mele şi să mă concentrez pe a-I sluji Lui şi celorlalţi. Am devenit îndrăzneaţă în rugăciunile mele şi I-am spus Domnului că cererea pentru un soţ nu mai era pe lista mea. Tot ce îmi doream era ca El să Se asigure că eram împlinită în această călătorie şi mulţumită, dacă asta era voia Lui pentru mine.

  Dragostea lui Dumnezeu radiază dinăuntru şi se reflectă pe chipul nostru când suntem fericiţi să petrecem timp cu El şi să le slujim celorlalţi. Cred că atunci când suntem ocupaţi cu lucrarea Domnului, oamenii – poate chiar un bărbat – vor fi atraşi spre lumina care vine dinăuntru şi care ne face să zâmbim. Domnul este credincios, făgăduinţele Lui sunt sigure. Această călătorie s-a transformat în aventura vieţii mele. La timpul stabilit, Dumnezeu a adus în viaţa mea un soţ creştin, cu frică de El. Iehova şi astăzi poate face mai mult decât orice ne-am imagina sau am cere noi (vezi Efeseni 3:20).

  Eu am fost călăuzită către un soţ special pe care Dumnezeu îl pregătea în mod deosebit pentru mine, pentru că este nevoie de timp în pregătirea acestor binecuvântări. Nu mai sunt pe drumul singurătăţii. Acum călătoresc pe autostrada căsătoriei, a fericirii şi a fascinaţiei dragostei. Orice ai aştepta ca Domnul să facă pentru tine, ai încredere că făgăduinţele Lui sunt adevărate. Dumnezeul nostru nu dă greş niciodată.

  Lebrechtta N. O. Hesse-Bayne

  Merită să aștepți după Dumnezeu - 2020. Nu mai sunt pe drumul singurătăţii. Acum călătoresc pe autostrada căsătoriei, a fericirii şi a fascinaţiei dragostei. Orice ai aştepta ca Domnul să facă pentru tine, ai încredere că făgăduinţele Lui sunt adevărate. Dumnezeul nostru nu dă greş niciodată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...