Înflorește!

  Eu sunt adevărata Viţă, şi Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiţă care este în Mine, şi n-aduce rod, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă şi mai mult rod. – Ioan 15:1,2

  Într-o încercare recentă de a curăţa copacii, eu şi tatăl meu a trebuit să luăm câteva decizii dificile: pe care dintre crengi să le păstrăm şi pe care să le tăiem. Ca oameni iubitori de natură, ne doare atunci când trebuie să tăiem o parte dintr-un copac, aşa că am ales să lăsăm o creangă mai de jos la un copac pe care îl puteam vedea din locul meu preferat de „închinare”, de pe canapea. De atunci, m-am tot uitat la acel copac şi am hotărât că acea creangă nu se mai potriveşte deloc, deoarece multe crengi din copac le-am tăiat. Părea disproporţionat şi deloc plăcut la vedere.

  Cam în acelaşi timp, am citit despre chemarea pe care Isus i-o adresează lui Matei. Am citit că „Matei a lăsat totul, s-a sculat şi a mers după El”. (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 273, în orig.) Fără să ezite. Fără să pună întrebări. Fără să se gândească la afacerea lui bănoasă pe care o dădea la schimb pentru sărăcie şi greutăţi. Pentru el a fost suficient să. fie cu Isus, să asculte cuvintele Sale şi să se alăture Fui în lucrare.

  Am simţit fierăstrăul lui Dumnezeu pus la baza câtorva crengi ale copacului sufletului, dar l-am îndepărtat, spunându-I lui Isus că acele crengi trebuie să rămână acolo. Copacul din curte, cu forma lui ciudată, m-a ajutat să spun: „Am greşit. Creanga aceasta nici nu mai arată bine aici. Este timpul să fie tăiată. Ai avut dreptate.”

  Ce m-a împiedicat să Îl las să taie acea creangă în trecut? Disconfortul schimbării. Mă simt confortabil, deşi disproporţionată. Asta ştiu. Am putea spune că la fel ar fi fost dacă Matei ar fi întârziat să răspundă chemării lui Isus. Când El ne umple lumea, descoperim că nu simţim lipsa crengilor pe care le taine, căci Isus face să crească altele noi, sănătoase, frumoase şi cu rod. Prima etapă a rodului este floarea – ah, cât de mult îmi plac florile! Viaţa este mai bună cu Isus, Grădinarul sufletului. Îţi oferă tot ce nici măcar nu ai ştiut că îţi doreşti – şi flori! Este adevărat!

  În timpul tău de închinare, când faci naveta, în momentele tăcute furate de ici-colo, stai cu Dumnezeu. Fă din El centrul atenţiei tale şi dă-I acordul să cureţe crengile. Întotdeauna vine primăvara şi odată cu ea şi florile copacului sufletului, înfloreşte, copacule! înfloreşte!

  Mary K. Haslam

  Înflorește! - 2020. În timpul tău de închinare, când faci naveta, în momentele tăcute furate de ici-colo, stai cu Dumnezeu. Fă din El centrul atenţiei tale şi dă-I acordul să cureţe crengile. Întotdeauna vine primăvara şi odată cu ea şi florile copacului sufletului, înfloreşte, copacule! înfloreşte!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...