Înflorește!

  Eu sunt adevărata Viţă, şi Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiţă care este în Mine, şi n-aduce rod, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă şi mai mult rod. – Ioan 15:1,2

  Într-o încercare recentă de a curăţa copacii, eu şi tatăl meu a trebuit să luăm câteva decizii dificile: pe care dintre crengi să le păstrăm şi pe care să le tăiem. Ca oameni iubitori de natură, ne doare atunci când trebuie să tăiem o parte dintr-un copac, aşa că am ales să lăsăm o creangă mai de jos la un copac pe care îl puteam vedea din locul meu preferat de „închinare”, de pe canapea. De atunci, m-am tot uitat la acel copac şi am hotărât că acea creangă nu se mai potriveşte deloc, deoarece multe crengi din copac le-am tăiat. Părea disproporţionat şi deloc plăcut la vedere.

  Cam în acelaşi timp, am citit despre chemarea pe care Isus i-o adresează lui Matei. Am citit că „Matei a lăsat totul, s-a sculat şi a mers după El”. (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 273, în orig.) Fără să ezite. Fără să pună întrebări. Fără să se gândească la afacerea lui bănoasă pe care o dădea la schimb pentru sărăcie şi greutăţi. Pentru el a fost suficient să. fie cu Isus, să asculte cuvintele Sale şi să se alăture Fui în lucrare.

  Am simţit fierăstrăul lui Dumnezeu pus la baza câtorva crengi ale copacului sufletului, dar l-am îndepărtat, spunându-I lui Isus că acele crengi trebuie să rămână acolo. Copacul din curte, cu forma lui ciudată, m-a ajutat să spun: „Am greşit. Creanga aceasta nici nu mai arată bine aici. Este timpul să fie tăiată. Ai avut dreptate.”

  Ce m-a împiedicat să Îl las să taie acea creangă în trecut? Disconfortul schimbării. Mă simt confortabil, deşi disproporţionată. Asta ştiu. Am putea spune că la fel ar fi fost dacă Matei ar fi întârziat să răspundă chemării lui Isus. Când El ne umple lumea, descoperim că nu simţim lipsa crengilor pe care le taine, căci Isus face să crească altele noi, sănătoase, frumoase şi cu rod. Prima etapă a rodului este floarea – ah, cât de mult îmi plac florile! Viaţa este mai bună cu Isus, Grădinarul sufletului. Îţi oferă tot ce nici măcar nu ai ştiut că îţi doreşti – şi flori! Este adevărat!

  În timpul tău de închinare, când faci naveta, în momentele tăcute furate de ici-colo, stai cu Dumnezeu. Fă din El centrul atenţiei tale şi dă-I acordul să cureţe crengile. Întotdeauna vine primăvara şi odată cu ea şi florile copacului sufletului, înfloreşte, copacule! înfloreşte!

  Mary K. Haslam

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...