Înflorește!

  Eu sunt adevărata Viţă, şi Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiţă care este în Mine, şi n-aduce rod, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă şi mai mult rod. – Ioan 15:1,2

  Într-o încercare recentă de a curăţa copacii, eu şi tatăl meu a trebuit să luăm câteva decizii dificile: pe care dintre crengi să le păstrăm şi pe care să le tăiem. Ca oameni iubitori de natură, ne doare atunci când trebuie să tăiem o parte dintr-un copac, aşa că am ales să lăsăm o creangă mai de jos la un copac pe care îl puteam vedea din locul meu preferat de „închinare”, de pe canapea. De atunci, m-am tot uitat la acel copac şi am hotărât că acea creangă nu se mai potriveşte deloc, deoarece multe crengi din copac le-am tăiat. Părea disproporţionat şi deloc plăcut la vedere.

  Cam în acelaşi timp, am citit despre chemarea pe care Isus i-o adresează lui Matei. Am citit că „Matei a lăsat totul, s-a sculat şi a mers după El”. (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 273, în orig.) Fără să ezite. Fără să pună întrebări. Fără să se gândească la afacerea lui bănoasă pe care o dădea la schimb pentru sărăcie şi greutăţi. Pentru el a fost suficient să. fie cu Isus, să asculte cuvintele Sale şi să se alăture Fui în lucrare.

  Am simţit fierăstrăul lui Dumnezeu pus la baza câtorva crengi ale copacului sufletului, dar l-am îndepărtat, spunându-I lui Isus că acele crengi trebuie să rămână acolo. Copacul din curte, cu forma lui ciudată, m-a ajutat să spun: „Am greşit. Creanga aceasta nici nu mai arată bine aici. Este timpul să fie tăiată. Ai avut dreptate.”

  Ce m-a împiedicat să Îl las să taie acea creangă în trecut? Disconfortul schimbării. Mă simt confortabil, deşi disproporţionată. Asta ştiu. Am putea spune că la fel ar fi fost dacă Matei ar fi întârziat să răspundă chemării lui Isus. Când El ne umple lumea, descoperim că nu simţim lipsa crengilor pe care le taine, căci Isus face să crească altele noi, sănătoase, frumoase şi cu rod. Prima etapă a rodului este floarea – ah, cât de mult îmi plac florile! Viaţa este mai bună cu Isus, Grădinarul sufletului. Îţi oferă tot ce nici măcar nu ai ştiut că îţi doreşti – şi flori! Este adevărat!

  În timpul tău de închinare, când faci naveta, în momentele tăcute furate de ici-colo, stai cu Dumnezeu. Fă din El centrul atenţiei tale şi dă-I acordul să cureţe crengile. Întotdeauna vine primăvara şi odată cu ea şi florile copacului sufletului, înfloreşte, copacule! înfloreşte!

  Mary K. Haslam

  Înflorește! - 2020. În timpul tău de închinare, când faci naveta, în momentele tăcute furate de ici-colo, stai cu Dumnezeu. Fă din El centrul atenţiei tale şi dă-I acordul să cureţe crengile. Întotdeauna vine primăvara şi odată cu ea şi florile copacului sufletului, înfloreşte, copacule! înfloreşte!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...