Articolul precedentDolgozz együtt Istennel!
  Articolul următorUltimul sunet

  Întâlnire cu Dumnezeu

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. – Marcu 1:35

  Cât de fericiţi suntem când avem o întâlnire cu cineva drag, în special dacă se prefigurează a fi o întâlnire veselă!

  Creştinii trebuie să aştepte cu dor şi întâlnirea zilnică cu Domnul. Când cineva devine creştin, el sau ea devine copil al lui Dumnezeu şi membru în familia Lui. Cea mai mare bucurie a unui copil este să aibă părtăşie cu tata şi să îl cunoască cât mai bine. Acelaşi lucru îl putem face şi cu Tatăl nostru ceresc, când petrecem timp în linişte cu El.

  Timpul acesta liniştit este un timp special şi pus în mod special deoparte în fiecare zi, în care să fim singuri cu Domnul. Ne ajută să căutăm faţa lui Dumnezeu prin citirea Cuvântului Său şi prin a vorbi cu El în rugăciune. În Marcu 1:35, însuşi Isus ne dă un exemplu: „A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.”

  Avem nevoie de acest timp de devoţiune pentru creşterea noastră spirituală, deoarece ne ajută să Îl cunoaştem pe Dumnezeu în mod personal. Primim putere interioară pentru călătoria acelei zile şi hrană pentru a ajunge la maturitate spirituală. Martin Luther a spus: „Dacă nu petrec trei sau patru ore cu Domnul dimineaţa, Diavolul încearcă să obţină biruinţa de-a lungul zilei.” Poate că timpul nostru devoţional nu trebuie să fie atât de lung, dar trebuie să ne facem un obicei din a petrece timp cu Domnul.

  În timpul nostru devoţional să încercăm să aflăm ce ne spune Biblia personal, ce semnificaţie are ea pentru viaţa noastră şi ce pasaje ne învaţă despre Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. De asemenea, putem căuta făgăduinţe potrivite pentru noi şi să cerem împlinirea lor, să căutăm avertizări, dacă am rătăcit pe cale, şi să căutăm exemple rele pe care noi să le evităm. Bucuria noastră este deplină atunci când împărtăşim cu ceilalţi ce am aflat.

  Doamne Isuse, Îţi mulţumesc că mi-ai dat ocazia de a avea părtăşie cu Tine în fiecare zi. Ajută-mă să preţuiesc timpul de întâlnire şi niciodată să nu lipsesc. În Numele lui Isus m-am rugat. Amin!

  Pentru a primi încurajare, citeşte textele din Geneza 15:5,6; Exodul 34:2,3; Psalmii 5:3 şi Daniel 6:10. În fiecare verset poţi identifica personajul biblic care avea o întâlnire cu Dumnezeu. Apoi întreabă-L în rugăciune ce poţi învăţa din exemplul lor referitor la timpul liniştit petrecut cu El în fiecare zi.

  Charity Danso

  Întâlnire cu Dumnezeu - 2020. Doamne Isuse, Îţi mulţumesc că mi-ai dat ocazia de a avea părtăşie cu Tine în fiecare zi. Ajută-mă să preţuiesc timpul de întâlnire şi niciodată să nu lipsesc. În Numele lui Isus m-am rugat. Amin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...