Articolul precedentDolgozz együtt Istennel!
  Articolul următorUltimul sunet

  Întâlnire cu Dumnezeu

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. – Marcu 1:35

  Cât de fericiţi suntem când avem o întâlnire cu cineva drag, în special dacă se prefigurează a fi o întâlnire veselă!

  Creştinii trebuie să aştepte cu dor şi întâlnirea zilnică cu Domnul. Când cineva devine creştin, el sau ea devine copil al lui Dumnezeu şi membru în familia Lui. Cea mai mare bucurie a unui copil este să aibă părtăşie cu tata şi să îl cunoască cât mai bine. Acelaşi lucru îl putem face şi cu Tatăl nostru ceresc, când petrecem timp în linişte cu El.

  Timpul acesta liniştit este un timp special şi pus în mod special deoparte în fiecare zi, în care să fim singuri cu Domnul. Ne ajută să căutăm faţa lui Dumnezeu prin citirea Cuvântului Său şi prin a vorbi cu El în rugăciune. În Marcu 1:35, însuşi Isus ne dă un exemplu: „A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.”

  Avem nevoie de acest timp de devoţiune pentru creşterea noastră spirituală, deoarece ne ajută să Îl cunoaştem pe Dumnezeu în mod personal. Primim putere interioară pentru călătoria acelei zile şi hrană pentru a ajunge la maturitate spirituală. Martin Luther a spus: „Dacă nu petrec trei sau patru ore cu Domnul dimineaţa, Diavolul încearcă să obţină biruinţa de-a lungul zilei.” Poate că timpul nostru devoţional nu trebuie să fie atât de lung, dar trebuie să ne facem un obicei din a petrece timp cu Domnul.

  În timpul nostru devoţional să încercăm să aflăm ce ne spune Biblia personal, ce semnificaţie are ea pentru viaţa noastră şi ce pasaje ne învaţă despre Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. De asemenea, putem căuta făgăduinţe potrivite pentru noi şi să cerem împlinirea lor, să căutăm avertizări, dacă am rătăcit pe cale, şi să căutăm exemple rele pe care noi să le evităm. Bucuria noastră este deplină atunci când împărtăşim cu ceilalţi ce am aflat.

  Doamne Isuse, Îţi mulţumesc că mi-ai dat ocazia de a avea părtăşie cu Tine în fiecare zi. Ajută-mă să preţuiesc timpul de întâlnire şi niciodată să nu lipsesc. În Numele lui Isus m-am rugat. Amin!

  Pentru a primi încurajare, citeşte textele din Geneza 15:5,6; Exodul 34:2,3; Psalmii 5:3 şi Daniel 6:10. În fiecare verset poţi identifica personajul biblic care avea o întâlnire cu Dumnezeu. Apoi întreabă-L în rugăciune ce poţi învăţa din exemplul lor referitor la timpul liniştit petrecut cu El în fiecare zi.

  Charity Danso

  Întâlnire cu Dumnezeu - 2020. Doamne Isuse, Îţi mulţumesc că mi-ai dat ocazia de a avea părtăşie cu Tine în fiecare zi. Ajută-mă să preţuiesc timpul de întâlnire şi niciodată să nu lipsesc. În Numele lui Isus m-am rugat. Amin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...