Articolul precedentNe legyen széthúzás!
  Articolul următorDe partea adevărului!

  Motive importante să zâmbești

  Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. – 1 Corinteni 10:13

  Când ne-am căsătorit, în martie 1996, eu şi soţul meu am hotărât să ne mărim familia fură întârziere, apropiindu-ne deja de vârsta de treizeci de ani. După câteva luni, aşteptam deja primul copil şi entuziasmul nostru era peste măsură de mare! Totuşi bucuria ni s-a frânt. După zece săptămâni, am pierdut sarcina. Ni s-a spus că vinovat era uterul fîbromatos. A doua sarcină a decurs bine până în săptămâna douăzeci şi patru, când am pierdut din nou copilul.

  Descurajarea a început să ni se cuibărească în inimă. Îndoiala şi teama ne urmăreau. Credinţa noastră a primit o lovitură puternică. Doctorul care mă monitoriza mi-a spus că ar trebui să fiu recunoscătoare că puteam să rămân însărcinată. Am primit această încurajare cu multă precauţie. După trei ani am fost binecuvântaţi cu o fetiţă. Eram fericiţi din cale afară!

  După această minunată binecuvântare, am prins mai mult curaj şi credinţa noastră a început să crească din nou. La scurtă vreme, am aflat că eram însărcinată cu gemeni! A fost plăcut să aud două bătăi de inimă la ecograf Dar entuziasmul nostru a durat doar câteva săptămâni, până când am pierdut şi această sarcină. Un an mai târziu, Domnul ne-a binecuvântat cu un băiat! Nu puteam descrie bucuria şi recunoştinţa pe care le simţeam.

  După şase luni ne-am mutat din Zimbabwe în Coasta de Fildeş pentru un loc de muncă. Tocmai ce ne instalam în Abidjan când am fost lovită puternic de malarie. Doctorul a vrut să îmi prescrie nişte medicamente foarte puternice, dar a insistat să fac un test de sarcină înainte de a lua medicamentele. Foarte liniştită, am făcut testul de sarcină fără să mă gândesc că aş putea fi însărcinată. La urma urmei, Dumnezeu deja făcuse două minuni. Vă puteţi imagina cât de şocată şi fericită am fost să aflu că aşteptam al treilea copil!

  Privind în urmă, ne dăm seama că toată credinţa noastră nu ar trebui să se bazeze pe dovezi fizice, pentru că, tehnic vorbind, aceasta nu este credinţă (Evrei 11:1). Dar Dumnezeu ne face pe plac şi ne binecuvântează, în ciuda îndoielilor noastre. El este credincios şi nu va permite să fim încercaţi peste puterile noastre (1 Corinteni 10:13). Lăudat fie Numele Lui!

  Eugenia Mzikazi Bhebhe

  Motive importante să zâmbești - 2020. Privind în urmă, ne dăm seama că toată credinţa noastră nu ar trebui să se bazeze pe dovezi fizice, pentru că, tehnic vorbind, aceasta nu este credinţă. Dar Dumnezeu ne face pe plac şi ne binecuvântează, în ciuda îndoielilor noastre. El este credincios şi nu va permite să fim încercaţi peste puterile noastre. Lăudat fie Numele Lui!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...