Articolul precedentNe legyen széthúzás!
  Articolul următorDe partea adevărului!

  Motive importante să zâmbești

  Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. – 1 Corinteni 10:13

  Când ne-am căsătorit, în martie 1996, eu şi soţul meu am hotărât să ne mărim familia fură întârziere, apropiindu-ne deja de vârsta de treizeci de ani. După câteva luni, aşteptam deja primul copil şi entuziasmul nostru era peste măsură de mare! Totuşi bucuria ni s-a frânt. După zece săptămâni, am pierdut sarcina. Ni s-a spus că vinovat era uterul fîbromatos. A doua sarcină a decurs bine până în săptămâna douăzeci şi patru, când am pierdut din nou copilul.

  Descurajarea a început să ni se cuibărească în inimă. Îndoiala şi teama ne urmăreau. Credinţa noastră a primit o lovitură puternică. Doctorul care mă monitoriza mi-a spus că ar trebui să fiu recunoscătoare că puteam să rămân însărcinată. Am primit această încurajare cu multă precauţie. După trei ani am fost binecuvântaţi cu o fetiţă. Eram fericiţi din cale afară!

  După această minunată binecuvântare, am prins mai mult curaj şi credinţa noastră a început să crească din nou. La scurtă vreme, am aflat că eram însărcinată cu gemeni! A fost plăcut să aud două bătăi de inimă la ecograf Dar entuziasmul nostru a durat doar câteva săptămâni, până când am pierdut şi această sarcină. Un an mai târziu, Domnul ne-a binecuvântat cu un băiat! Nu puteam descrie bucuria şi recunoştinţa pe care le simţeam.

  După şase luni ne-am mutat din Zimbabwe în Coasta de Fildeş pentru un loc de muncă. Tocmai ce ne instalam în Abidjan când am fost lovită puternic de malarie. Doctorul a vrut să îmi prescrie nişte medicamente foarte puternice, dar a insistat să fac un test de sarcină înainte de a lua medicamentele. Foarte liniştită, am făcut testul de sarcină fără să mă gândesc că aş putea fi însărcinată. La urma urmei, Dumnezeu deja făcuse două minuni. Vă puteţi imagina cât de şocată şi fericită am fost să aflu că aşteptam al treilea copil!

  Privind în urmă, ne dăm seama că toată credinţa noastră nu ar trebui să se bazeze pe dovezi fizice, pentru că, tehnic vorbind, aceasta nu este credinţă (Evrei 11:1). Dar Dumnezeu ne face pe plac şi ne binecuvântează, în ciuda îndoielilor noastre. El este credincios şi nu va permite să fim încercaţi peste puterile noastre (1 Corinteni 10:13). Lăudat fie Numele Lui!

  Eugenia Mzikazi Bhebhe

  Motive importante să zâmbești - 2020. Privind în urmă, ne dăm seama că toată credinţa noastră nu ar trebui să se bazeze pe dovezi fizice, pentru că, tehnic vorbind, aceasta nu este credinţă. Dar Dumnezeu ne face pe plac şi ne binecuvântează, în ciuda îndoielilor noastre. El este credincios şi nu va permite să fim încercaţi peste puterile noastre. Lăudat fie Numele Lui!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...