Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  Răspunsuri la rugăciune

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Capacitatea lui Dumnezeu de a ne ajuta nu are limită. Atât textul din Efeseni 3:20, cât şi cel din Filipeni 4:19 ne prezintă această făgăduinţă. După căsătorie, m-am mutat într-un stat cu totul nou, în acel loc economia era destul de slabă. Zona în care ne-am mutat era cu totul pustie! Salariile pastorilor erau plătite o dată la trei luni şi acea plată echivala cu salariul pe o singură lună.

  Deşi aveam nevoie să ne facem un cămin al nostru ca proaspăt căsătoriţi, toţi banii pe care îi câştigam îi cheltuiam pe lucrurile necesare traiului de zi cu zi. Pentru că nu aveam nicio plantaţie de orez, a trebuit să cumpărăm un pachet de orez de la soacra mea. După câteva zile, orezul s-a terminat. Nu aveam bani şi nici legume, eram lefteri. Nu doream să cerem un avans din salariu.

  Îmi amintesc că stăteam în casă şi plângeam, pentru că viaţa ne aducea în cale atât de multe probleme chiar la începutul căsniciei.

  „Domnul va purta de grijă”, a spus soţul meu când l-am întrebat ce să facem. Într-o seară de vineri, am plecat mai devreme la o întâlnire cu biserica pentru a vizita mai întâi câteva familii şi a ne ruga cu ei. Chiar când încuiam uşa, a oprit în faţa casei o riscă auto. Spre surprinderea noastră, soacra mea a coborât din riscă şi a venit înspre casă cu o pungă mare de orez pe cap, o plasă de legume în mână şi o plasă de cumpărături în cealaltă mână. Am fost surprinşi şi şocaţi să o vedem. Nu îi spusesem cât de multă nevoie aveam de hrană sau cât de stăruitor ne rugam pentru aceasta. Muţi de uimire, eu şi soţul meu ne-am uitat unul la celălalt cu ochii plini de lacrimi. Când i-am spus soacrei mele despre situaţia noastră şi am întrebat-o de unde a ştiut să ne aducă toate acele alimente, a rămas şi ea şocată. „Nu am ştiut! Am venit pur şi simplu pentru că am vrut să vă văd pe amândoi”, a spus ea. „Şi am hotărât să aduc şi câte ceva cu mine.”

  Aşa ne-a purtat Domnul de grijă înainte ca noi să îi cerem.

  Domnul S-a îngrijit de toate nevoile noastre. „De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea” (Marcu 11:24). În acea zi, am realizat ce mare binecuvântare era să fiu soţia pastorului. Domnul ne-a ales să fim o binecuvântare şi pentru ceilalţi. Credinţa şi mărturia noastră pot să îi întărească pe cei de lângă noi.

  Doamne, ajută-ne să ne odihnim în Tine şi să Te aşteptăm cu răbdare, să ne rugăm şi să nu obosim.

  Vijay Moses

  Răspunsuri la rugăciune - 2020. Domnul S-a îngrijit de toate nevoile noastre. În acea zi, am realizat ce mare binecuvântare era să fiu soţia pastorului. Domnul ne-a ales să fim o binecuvântare şi pentru ceilalţi. Credinţa şi mărturia noastră pot să îi întărească pe cei de lângă noi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...