Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  Răspunsuri la rugăciune

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Capacitatea lui Dumnezeu de a ne ajuta nu are limită. Atât textul din Efeseni 3:20, cât şi cel din Filipeni 4:19 ne prezintă această făgăduinţă. După căsătorie, m-am mutat într-un stat cu totul nou, în acel loc economia era destul de slabă. Zona în care ne-am mutat era cu totul pustie! Salariile pastorilor erau plătite o dată la trei luni şi acea plată echivala cu salariul pe o singură lună.

  Deşi aveam nevoie să ne facem un cămin al nostru ca proaspăt căsătoriţi, toţi banii pe care îi câştigam îi cheltuiam pe lucrurile necesare traiului de zi cu zi. Pentru că nu aveam nicio plantaţie de orez, a trebuit să cumpărăm un pachet de orez de la soacra mea. După câteva zile, orezul s-a terminat. Nu aveam bani şi nici legume, eram lefteri. Nu doream să cerem un avans din salariu.

  Îmi amintesc că stăteam în casă şi plângeam, pentru că viaţa ne aducea în cale atât de multe probleme chiar la începutul căsniciei.

  „Domnul va purta de grijă”, a spus soţul meu când l-am întrebat ce să facem. Într-o seară de vineri, am plecat mai devreme la o întâlnire cu biserica pentru a vizita mai întâi câteva familii şi a ne ruga cu ei. Chiar când încuiam uşa, a oprit în faţa casei o riscă auto. Spre surprinderea noastră, soacra mea a coborât din riscă şi a venit înspre casă cu o pungă mare de orez pe cap, o plasă de legume în mână şi o plasă de cumpărături în cealaltă mână. Am fost surprinşi şi şocaţi să o vedem. Nu îi spusesem cât de multă nevoie aveam de hrană sau cât de stăruitor ne rugam pentru aceasta. Muţi de uimire, eu şi soţul meu ne-am uitat unul la celălalt cu ochii plini de lacrimi. Când i-am spus soacrei mele despre situaţia noastră şi am întrebat-o de unde a ştiut să ne aducă toate acele alimente, a rămas şi ea şocată. „Nu am ştiut! Am venit pur şi simplu pentru că am vrut să vă văd pe amândoi”, a spus ea. „Şi am hotărât să aduc şi câte ceva cu mine.”

  Aşa ne-a purtat Domnul de grijă înainte ca noi să îi cerem.

  Domnul S-a îngrijit de toate nevoile noastre. „De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea” (Marcu 11:24). În acea zi, am realizat ce mare binecuvântare era să fiu soţia pastorului. Domnul ne-a ales să fim o binecuvântare şi pentru ceilalţi. Credinţa şi mărturia noastră pot să îi întărească pe cei de lângă noi.

  Doamne, ajută-ne să ne odihnim în Tine şi să Te aşteptăm cu răbdare, să ne rugăm şi să nu obosim.

  Vijay Moses

  Răspunsuri la rugăciune - 2020. Domnul S-a îngrijit de toate nevoile noastre. În acea zi, am realizat ce mare binecuvântare era să fiu soţia pastorului. Domnul ne-a ales să fim o binecuvântare şi pentru ceilalţi. Credinţa şi mărturia noastră pot să îi întărească pe cei de lângă noi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...