Să fiu organizată sau…

  Domnul întăreşte paşii omului, când li place calea lui. – Psalmii 37:23

  Îmi place organizarea. Înainte de a mă apuca de orice altceva, trebuie să organizez lucrurile. Când lucrurile sunt organizate, le pot vedea. Au logică pentru mine şi pot lucra cu ele. Dacă este nevoie, întotdeauna pot face schimbări mai târziu.

  Tot aşa, când se prezintă ceva spiritual, abordat pas cu pas, apreciez acest lucru – o strategie pentru rugăciune, un test al darurilor spirituale, lucruri care să mă ajute să îmi organizez viaţa spirituală. Dumnezeu este într-o cutie, am putea spune. Pot vedea şi pot înţelege ce doreşte El să fac. El are un plan organizat şi eu îl urmez. De fapt, pentru a se adapta la cine sunt, Dumnezeu produce schimbări în mine – în mod sistematic – pe parcurs.

  Pe de altă parte, soţul meu care este pastor, Stewart, vede aceste tipare de organizare structurată ca fiind „prea rigide”, îi constrâng stilul lui. Organizarea rigidă îl pune într-o cutie în care se simte claustrofob. Dacă există un singur mod de a face un lucru – şi Stewart nu se simte atras de acel singur mod – se supără. Dar cu cât este mai lejeră organizarea, cu atât îi este mai uşor să lucreze. Are nevoie de flexibilitate pentru a putea face lucrurile intr-un mod în care să poată vedea o logică.

  Din acelaşi motiv nu îi place să pună lucrurile spirituale într-o cutie. Pentru el, abordarea pas cu pas a creşterii bisericii, a rugăciunii personale sau un program pentru planificat serviciile de predică pentru un an îl pun pe Dumnezeu într-o cutie şi nu îi oferă flexibilitate. Cutia devine o celulă fără ieşire. Soţul meu vede mai degrabă procesul de organizare ca fiind un bulgăre de lut decât o împachetare ordonată într-o cutie structurată. Lutul este flexibil. Dacă ceva nu merge bine, poţi să îi ajustezi forma numaidecât. Desigur, întotdeauna sunt limitări, dar perspectiva lui Stewart permite mai multă flexibilitate. Din punct de vedere spiritual, dacă o strategie nu funcţionează pentru el într-o situaţie anume, poate fi adaptată pentru a se potrivi mai bine nevoilor care trebuie îndeplinite. Dumnezeu lucrează cu el şi îl modelează, luându-l aşa cum este, dar dorind să îl schimbe în persoana de care are El nevoie să fie.

  Dumnezeul atotştiutor ne porunceşte paşii. Doi oameni diferiţi cu două personalităţi diferite, dar un singur Dumnezeu cu acelaşi rezultat: oameni pe care să îi poată folosi.

  Kathy Pepper

  Să fiu organizată sau... - 2020. Dumnezeul atotştiutor ne porunceşte paşii. Doi oameni diferiţi cu două personalităţi diferite, dar un singur Dumnezeu cu acelaşi rezultat: oameni pe care să îi poată folosi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...