Articolul precedentA szeretet nem önző
  Articolul următorOmul ocaziei

  Relația este cea care contează

  Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus. – Galateni 3:28

  În liceul public în care preda, o profesoară creştină a iniţiat o campanie enditnow (campanie globală de conştientizare şi susţinere a stopării abuzului împotriva femeilor şi copiilor). Elevii de la liceu proveneau din medii diferite, dificile: bulgari, turci şi rromi. Mulţi copii proveneau din familii abuzive şi/sau cu venituri mici. Ei manifestau un grad ridicat de violenţă în comportamentul lor. Când aceşti elevi au învăţat să comunice în mod neagresiv prin programul enditnow, atmosfera din acel liceu s-a schimbat în mod semnificativ.

  Într-o zi, când am fost invitată să le vorbesc acestor elevi, le-am dat câte o foaie de hârtie pe care trebuiau să o taie în părţi egale. Pe o bucată de hârtie, ei trebuiau să deseneze ceva ce nu ar fi vrut să se urce pe picioarele lor. Pe a doua bucată de hârtie trebuiau să deseneze un fel de mâncare care nu le plăcea. Pe a treia bucată de hârtie le-am cerut să scrie numele cuiva pe care îl iubeau mult, ca, de exemplu, mama, bunica sau mătuşa preferată. Apoi i-am rugat să se uite la desenele de pe prima bucată de hârtie înainte de a o mototoli; am văzut desene cu scorpioni, viespi şi gândaci. Făcând tot mai mult zgomot, elevii au procedat la fel şi cu a doua bucată de hârtie. Le-a plăcut să „rănească” hârtia pe care era desenată mâncarea mai puţin preferată. Dar când le-am cerut să facă la fel cu a treia bucată de hârtie, pe care era scris numele cuiva drag, s-a aşternut tăcerea în sală. „Care este problema?” am întrebat eu. „Nu este decât un nume – nu este persoana în carne şi oase.” Nu puteau să facă rău celei de-a treia bucăţi de hârtie. „Dar eu o iubesc pe această persoană!” au spus cei mai mulţi. Ce lecţie revelatoare a fost pentru ei! Este greu să răneşti pe cineva cu care ai o relaţie. Este greu să îi doreşti răul cuiva pe care îl cunoşti.

  Înainte de a răni pe cineva ar trebui mai întâi să aflăm ce îi place şi ce nu îi place, care îi este trecutul şi din ce familie provine. Dincolo de culoarea pielii, sex sau vârstă, o relaţie bazată pe dragoste se manifestă prin grijă, respect şi toleranţă. Eu și elevii mei am hotărât ca în viitor, înainte de a începe să nutrim sentimente negative pentru cineva, să încercăm să cunoaştem persoana respectivă mai bine. Sper ca şi tu să iei aceeaşi decizie.

  Denise Hochstrasser

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...