Articolul precedentA szeretet nem önző
  Articolul următorOmul ocaziei

  Relația este cea care contează

  Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus. – Galateni 3:28

  În liceul public în care preda, o profesoară creştină a iniţiat o campanie enditnow (campanie globală de conştientizare şi susţinere a stopării abuzului împotriva femeilor şi copiilor). Elevii de la liceu proveneau din medii diferite, dificile: bulgari, turci şi rromi. Mulţi copii proveneau din familii abuzive şi/sau cu venituri mici. Ei manifestau un grad ridicat de violenţă în comportamentul lor. Când aceşti elevi au învăţat să comunice în mod neagresiv prin programul enditnow, atmosfera din acel liceu s-a schimbat în mod semnificativ.

  Într-o zi, când am fost invitată să le vorbesc acestor elevi, le-am dat câte o foaie de hârtie pe care trebuiau să o taie în părţi egale. Pe o bucată de hârtie, ei trebuiau să deseneze ceva ce nu ar fi vrut să se urce pe picioarele lor. Pe a doua bucată de hârtie trebuiau să deseneze un fel de mâncare care nu le plăcea. Pe a treia bucată de hârtie le-am cerut să scrie numele cuiva pe care îl iubeau mult, ca, de exemplu, mama, bunica sau mătuşa preferată. Apoi i-am rugat să se uite la desenele de pe prima bucată de hârtie înainte de a o mototoli; am văzut desene cu scorpioni, viespi şi gândaci. Făcând tot mai mult zgomot, elevii au procedat la fel şi cu a doua bucată de hârtie. Le-a plăcut să „rănească” hârtia pe care era desenată mâncarea mai puţin preferată. Dar când le-am cerut să facă la fel cu a treia bucată de hârtie, pe care era scris numele cuiva drag, s-a aşternut tăcerea în sală. „Care este problema?” am întrebat eu. „Nu este decât un nume – nu este persoana în carne şi oase.” Nu puteau să facă rău celei de-a treia bucăţi de hârtie. „Dar eu o iubesc pe această persoană!” au spus cei mai mulţi. Ce lecţie revelatoare a fost pentru ei! Este greu să răneşti pe cineva cu care ai o relaţie. Este greu să îi doreşti răul cuiva pe care îl cunoşti.

  Înainte de a răni pe cineva ar trebui mai întâi să aflăm ce îi place şi ce nu îi place, care îi este trecutul şi din ce familie provine. Dincolo de culoarea pielii, sex sau vârstă, o relaţie bazată pe dragoste se manifestă prin grijă, respect şi toleranţă. Eu și elevii mei am hotărât ca în viitor, înainte de a începe să nutrim sentimente negative pentru cineva, să încercăm să cunoaştem persoana respectivă mai bine. Sper ca şi tu să iei aceeaşi decizie.

  Denise Hochstrasser

  Relația este cea care contează - 2020. Dincolo de culoarea pielii, sex sau vârstă, o relaţie bazată pe dragoste se manifestă prin grijă, respect şi toleranţă. Eu și elevii mei am hotărât ca în viitor, înainte de a începe să nutrim sentimente negative pentru cineva, să încercăm să cunoaştem persoana respectivă mai bine. Sper ca şi tu să iei aceeaşi decizie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...