Articolul precedentAz aranyszabály
  Articolul următorDelfin sau sticlă

  Cele mai bune prietene

  Dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. – Proverbele 18:24

  Vecina şi prietena mea, Sandy, s-a mutat anul trecut, dar mai avea câteva treburi de rezolvat, aşa că s-a întors şi a stat la noi pentru câteva nopţi. Amândouă eram fericite să fim împreună în bucătăria mea în timp ce pregăteam cina. Mai bine de cincisprezece ani, eu şi Sandy am petrecut multe ore în bucătăria mea şi a ei, gătind, distrându-ne şi împărtăşind momente frumoase la masă. Amândurora ne place să gătim şi să încercăm reţete noi, în special reţete pe care nu le-am mai încercat sau reţete cu condimente neobişnuite.

  Pregătind împreună masa, mi-am amintit că unul dintre cele mai plăcute lucruri la a petrece timp cu Sandy este că ea ştie unde sunt lucrurile în bucătăria mea. Nu trebuie să îi spun unde este folia sau unde ţin cuţitele. Ea ştie în ce sertar sunt tacâmurile şi în ce dulap sunt bolurile pentru salată. Timpul petrecut cu ea este o experienţă uşoară şi sociabilă.

  De-a lungul anilor, fie că am curăţat cartofi, fie că am pregătit vreo nouă reţetă, am împărtăşit multe lucruri: bucuriile noastre, temerile pentru copiii şi nepoţii noştri, devotamentul nostru mutual în lucrarea de voluntariat şi chiar amintiri din copilărie. În ciuda faptului că nu am văzut-o pe Sandy de ceva vreme, ne-am pus la curent destul de repede cu ce s-a mai întâmplat, deoarece ne cunoaştem bine.

  Ca oameni, este important pentru bunăstarea noastră generală să simţim că suntem cunoscuţi, că cineva ne cunoaşte cu adevărat şi ne acceptă aşa cum suntem. Fără acest fel de acceptare, simţim doar singurătate şi izolare.

  Noi suntem creaţi să fim fiinţe sociale, aşa că nu este deloc surprinzător că relaţiile reprezintă una dintre cele mai importante componente din viaţa noastră. Dar oricât de minunaţi pot fi prietenii noştri pământeşti, Isus doreşte să fie cel mai bun Prieten al nostru.

  În 1 Corinteni 13:12, Pavel ne spune: „Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.” Ce bucurie!

  Isus ne cunoaşte – deplin. Şi totuşi El vrea să fie prieten cu noi toată veşnicia!

  Linda Nottingham

  Cele mai bune prietene - 2020. Noi suntem creaţi să fim fiinţe sociale, aşa că nu este deloc surprinzător că relaţiile reprezintă una dintre cele mai importante componente din viaţa noastră. Dar oricât de minunaţi pot fi prietenii noştri pământeşti, Isus doreşte să fie cel mai bun Prieten al nostru.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...