Articolul precedentA győzelem biztos!
  Articolul următorDe zece ori

  Stai liniștită!

  El S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat şi s-a făcut o linişte mare. Apoi le-a zis: „Pentru ce sunteţi aşa de fricoşi? Tot n-aveţi credinţă?” – Marcu 4:39,40

  Cu toţii ştim ce înseamnă să îţi fie teamă.

  Frica aduce confuzie şi haos în viaţă. Dar o credinţă simplă în Isus Hristos alungă teama şi anxietatea din viaţa noastră. Când ucenicii lui Isus au dat peste o furtună pe Marea Galileei, intensitatea ei i-a făcut să îşi aţintească de îndată ochii spre valurile ameninţătoare în timp ce se ţineau strâns de marginea corăbiei. Le era teamă pentru viaţa lor când, de fapt, tot ce trebuiau să facă era să se concentreze la Isus.

  Teama te poate paraliza. Ne împiedică să avem o relaţie personală cu Dumnezeu. Ne piperniceşte potenţialul dat de Dumnezeu pentru a avea un impact în această lume pentru împărăţia Sa. Dar, probabil că cel mai rău, teama este un semn că nu ne încredem în Dumnezeu. Cel care ne sfătuieşte să ne punem toată încrederea în El are puterea de a calma furtuna. Când El deschide gura, totul se supune autorităţii Sale. Aşa că în loc să îi permitem fricii să intre în inima noastră, trebuie să o înlocuim cu o încredere tăcută, liniştită şi adânc înrădăcinată în Dumnezeu. Trebuie să ne liniştim inimile şi să ştim că El este Cel care potoleşte furtuna.

  În vreme de încercare şi necaz şi în momentele întunecate din viaţa noastră, să îi cerem lui Dumnezeu să ne reamintească să ne punem credinţa doar în Isus. Să permitem sufletelor noastre să se hrănească zilnic din Cuvântul Său, astfel ca rădăcinile credinţei noastre să poată creşte mai adânc decât orice sămânţă de teamă.

  Făgăduinţa din Filipeni 4:6,7 a fost întotdeauna o sursă de speranţă pentru mine: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

  Indiferent de furtuna care răcneşte în viaţa ta – financiară, maritală, în privinţa sănătăţii sau a locului de muncă – stai liniştită şi ai încredere în Isus Hristos. Lasă-L pe El să potolească fiecare furtună din inima, mintea şi viaţa ta. Cere-I lui Dumnezeu să îţi întărească încrederea în El. Dacă ai nevoie de o doză în plus din pacea Sa în momentele prin care treci acum în viaţă, El va turna din belşug linişte asupra ta. Tot ce trebuie să faci este să ceri.

  Akosua Ntriakwah

  Stai liniștită! - 2020. Indiferent de furtuna care răcneşte în viaţa ta - financiară, maritală, în privinţa sănătăţii sau a locului de muncă - stai liniştită şi ai încredere în Isus Hristos. Lasă-L pe El să potolească fiecare furtună din inima, mintea şi viaţa ta. Cere-I lui Dumnezeu să îţi întărească încrederea în El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...