El luptă pentru tine

  Unul singur dintre voi urmărea o mie din ei, căci Domnul Dumnezeul vostru lupta pentru voi, cum v-a spus. – Iosua 23:10

  Una dintre prietenele mele nu se simţea bine. După patru zile a hotărât să meargă la spital, pentru că durerea devenise de nesuportat. Doctorii au făcut toate testele la care se puteau gândi, dar nu au găsit nimic în neregulă. Noi nici măcar nu ne-am dat seama că ea era bolnavă decât o lună mai târziu, când am sunat-o. Mi-a povestit despre problemele ei de sănătate. În acea lună fusese la cinci doctori diferiţi care i-au spus acelaşi lucru – nu puteau găsi nimic în neregulă la ea.

  Când noi şi alţi prieteni am mers să o vizităm, am observat că slăbise foarte mult din cauza grijilor pe care şi le făcea pentru sănătatea ei. Ne-a mai spus că urma să meargă la al şaselea doctor. Am întrebat-o dacă îl sunase pe pastor ca să se roage pentru ea, iar răspunsul ei a fost afirmativ. Apoi am întrebat-o cât de mult se ruga pentru situaţia ei. Ne-a spus că boala o îngrijora mai mult decât orice.

  Înainte de a încheia vizita ne-am rugat cu toţii pentru ea şi i-am spus să continue să se roage pentru boala ei. Am asigurat-o că Dumnezeu, care cunoaşte şi vede totul, va călăuzi doctorii să îşi dea seama care era problema – sau va răspunde în alt mod. În acea zi am început lupta în rugăciune şi ce mare este Dumnezeul căruia îi slujim! În doar câteva zile, prietena noastră se simţea mai bine. Până la sfârşitul lunii mai simţea doar puţină durere ici-colo. Acum au trecut deja două luni de când am început să ne rugăm împreună şi Dumnezeu o vindecă repede. A început să se îngraşe şi acum are mai multă putere decât în acea lună plină de provocări. Ştiu că, la momentul ales de Dumnezeu, ea va fi vindecată pe deplin.

  Majoritatea dintre noi, când ne confruntăm cu provocări în viaţă, în primul rând ne gândim la soluţii sau la metode de a înlătura problemele. Adesea ne gândim la soluţii înainte de a ne pleca pe genunchi. Dumnezeul nostru Creator ne cunoaşte nevoile înainte de a apela la El. Domnul deja luptă pentru noi împotriva oricărui lucru pe care Diavolul încearcă să îl aducă în viaţa noastră. Uneori, răspunsul Lui la cererile noastre este „nu”. Dar chiar şi atunci, Dumnezeu este credincios şi este de partea noastră. Durerea noastră este şi a Lui; supărările noastre sunt şi a Lui. Să ne încredem în El şi să Îl punem pe primul loc în tot ceea ce ne iese în cale.

  Poţi avea încredere deplină în El oricare ar fi poverile tale şi prin orice ai trece chiar acum, căci El a făgăduit că va lupta pentru tine în fiecare zi.

  Judith M. Mwansa

  El luptă pentru tine - 2020. Poţi avea încredere deplină în El oricare ar fi poverile tale şi prin orice ai trece chiar acum, căci El a făgăduit că va lupta pentru tine în fiecare zi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...