El luptă pentru tine

  Unul singur dintre voi urmărea o mie din ei, căci Domnul Dumnezeul vostru lupta pentru voi, cum v-a spus. – Iosua 23:10

  Una dintre prietenele mele nu se simţea bine. După patru zile a hotărât să meargă la spital, pentru că durerea devenise de nesuportat. Doctorii au făcut toate testele la care se puteau gândi, dar nu au găsit nimic în neregulă. Noi nici măcar nu ne-am dat seama că ea era bolnavă decât o lună mai târziu, când am sunat-o. Mi-a povestit despre problemele ei de sănătate. În acea lună fusese la cinci doctori diferiţi care i-au spus acelaşi lucru – nu puteau găsi nimic în neregulă la ea.

  Când noi şi alţi prieteni am mers să o vizităm, am observat că slăbise foarte mult din cauza grijilor pe care şi le făcea pentru sănătatea ei. Ne-a mai spus că urma să meargă la al şaselea doctor. Am întrebat-o dacă îl sunase pe pastor ca să se roage pentru ea, iar răspunsul ei a fost afirmativ. Apoi am întrebat-o cât de mult se ruga pentru situaţia ei. Ne-a spus că boala o îngrijora mai mult decât orice.

  Înainte de a încheia vizita ne-am rugat cu toţii pentru ea şi i-am spus să continue să se roage pentru boala ei. Am asigurat-o că Dumnezeu, care cunoaşte şi vede totul, va călăuzi doctorii să îşi dea seama care era problema – sau va răspunde în alt mod. În acea zi am început lupta în rugăciune şi ce mare este Dumnezeul căruia îi slujim! În doar câteva zile, prietena noastră se simţea mai bine. Până la sfârşitul lunii mai simţea doar puţină durere ici-colo. Acum au trecut deja două luni de când am început să ne rugăm împreună şi Dumnezeu o vindecă repede. A început să se îngraşe şi acum are mai multă putere decât în acea lună plină de provocări. Ştiu că, la momentul ales de Dumnezeu, ea va fi vindecată pe deplin.

  Majoritatea dintre noi, când ne confruntăm cu provocări în viaţă, în primul rând ne gândim la soluţii sau la metode de a înlătura problemele. Adesea ne gândim la soluţii înainte de a ne pleca pe genunchi. Dumnezeul nostru Creator ne cunoaşte nevoile înainte de a apela la El. Domnul deja luptă pentru noi împotriva oricărui lucru pe care Diavolul încearcă să îl aducă în viaţa noastră. Uneori, răspunsul Lui la cererile noastre este „nu”. Dar chiar şi atunci, Dumnezeu este credincios şi este de partea noastră. Durerea noastră este şi a Lui; supărările noastre sunt şi a Lui. Să ne încredem în El şi să Îl punem pe primul loc în tot ceea ce ne iese în cale.

  Poţi avea încredere deplină în El oricare ar fi poverile tale şi prin orice ai trece chiar acum, căci El a făgăduit că va lupta pentru tine în fiecare zi.

  Judith M. Mwansa

  El luptă pentru tine - 2020. Poţi avea încredere deplină în El oricare ar fi poverile tale şi prin orice ai trece chiar acum, căci El a făgăduit că va lupta pentru tine în fiecare zi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...