El luptă pentru tine

  Unul singur dintre voi urmărea o mie din ei, căci Domnul Dumnezeul vostru lupta pentru voi, cum v-a spus. – Iosua 23:10

  Una dintre prietenele mele nu se simţea bine. După patru zile a hotărât să meargă la spital, pentru că durerea devenise de nesuportat. Doctorii au făcut toate testele la care se puteau gândi, dar nu au găsit nimic în neregulă. Noi nici măcar nu ne-am dat seama că ea era bolnavă decât o lună mai târziu, când am sunat-o. Mi-a povestit despre problemele ei de sănătate. În acea lună fusese la cinci doctori diferiţi care i-au spus acelaşi lucru – nu puteau găsi nimic în neregulă la ea.

  Când noi şi alţi prieteni am mers să o vizităm, am observat că slăbise foarte mult din cauza grijilor pe care şi le făcea pentru sănătatea ei. Ne-a mai spus că urma să meargă la al şaselea doctor. Am întrebat-o dacă îl sunase pe pastor ca să se roage pentru ea, iar răspunsul ei a fost afirmativ. Apoi am întrebat-o cât de mult se ruga pentru situaţia ei. Ne-a spus că boala o îngrijora mai mult decât orice.

  Înainte de a încheia vizita ne-am rugat cu toţii pentru ea şi i-am spus să continue să se roage pentru boala ei. Am asigurat-o că Dumnezeu, care cunoaşte şi vede totul, va călăuzi doctorii să îşi dea seama care era problema – sau va răspunde în alt mod. În acea zi am început lupta în rugăciune şi ce mare este Dumnezeul căruia îi slujim! În doar câteva zile, prietena noastră se simţea mai bine. Până la sfârşitul lunii mai simţea doar puţină durere ici-colo. Acum au trecut deja două luni de când am început să ne rugăm împreună şi Dumnezeu o vindecă repede. A început să se îngraşe şi acum are mai multă putere decât în acea lună plină de provocări. Ştiu că, la momentul ales de Dumnezeu, ea va fi vindecată pe deplin.

  Majoritatea dintre noi, când ne confruntăm cu provocări în viaţă, în primul rând ne gândim la soluţii sau la metode de a înlătura problemele. Adesea ne gândim la soluţii înainte de a ne pleca pe genunchi. Dumnezeul nostru Creator ne cunoaşte nevoile înainte de a apela la El. Domnul deja luptă pentru noi împotriva oricărui lucru pe care Diavolul încearcă să îl aducă în viaţa noastră. Uneori, răspunsul Lui la cererile noastre este „nu”. Dar chiar şi atunci, Dumnezeu este credincios şi este de partea noastră. Durerea noastră este şi a Lui; supărările noastre sunt şi a Lui. Să ne încredem în El şi să Îl punem pe primul loc în tot ceea ce ne iese în cale.

  Poţi avea încredere deplină în El oricare ar fi poverile tale şi prin orice ai trece chiar acum, căci El a făgăduit că va lupta pentru tine în fiecare zi.

  Judith M. Mwansa

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...