Articolul precedentJózsef példája
  Articolul următor“Prieten” sau PRIETEN?

  Cum L-am întâlnit pe Domnul

  Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit tu şi casa ta. – Faptele apostolilor 16:31

  Provin dintr-un mediu musulman, la fel ca părinţii mei. Mama mea, profesoară, provenind dintr-o familie numeroasă şi fiind nepoata unui lider religios, era o soţie bună în acea cultură. Întotdeauna avea capul acoperit şi ajungea prima la locul de închinare pentru serviciile religioase. Apoi tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte rău. Bunica mea a făcut tot ce a putut pentru a avea parte de cel mai bun tratament medical. La momentul naşterii mele, în 1969, starea de sănătate a tatălui meu se înrăutăţise. După multe tratamente şi deplasări la diverşi vindecători naturişti, mama a hotărât să apeleze la ajutorul unui pastor creştin – fără a-i spune tatălui meu la ce se gândea. Singura biserică creştină din zona lor era Biserica Charismatică.

  În timpul unei întâlniri cu pastorul, mama i-a explicat problema. Răspunsul lui a fost: „Crede în Domnul Isus Hristos şi vei fi mântuită tu şi casa ta!” Mama a rămas mută de uimire!

  Cum? După ce am cheltuit tot ce aveam pentru a consulta vindecători tradiţionali, cum se poate vindeca soţul meu doar cu o propoziţie? Bine, nu pierd nimic dacă încerc, s-a gândit ea, promiţând în tăcere să îşi predea inima Dumnezeului creştin dacă tatăl meu se vindeca. A început să frecventeze în taină acea biserică pentru a se ruga pentru tata. Slavă lui Dumnezeu! Tata şi-a revenit şi mama şi-a ţinut promisiunea, devenind o creştină plină de zel. Totuşi tata s-a simţit umilit de această schimbare a religiei. El a pus-o să aleagă între căsnicia lor şi noua ei credinţă. Fără să ezite, ea a ales să îl urmeze pe Isus. Ca urmare, a trecut printr-un divorţ şi a fost alungată împreună cu cei nouă copii.

  Mai târziu. Dumnezeu i-a îndreptat paşii spre o altă biserică, una care se închina în ziua a şaptea a săptămânii, conform Bibliei. Nouăsprezece ani mai târziu, după o serie de studii biblice, ea a primit botezul. Astăzi are optzeci de ani şi este bunica a patruzeci şi patru de nepoţi şi trei strănepoţi. Încă este foarte activă în biserica locală din Parakou, Republica Benin.

  Eu am fost puternic influenţată de convertirea mamei mele şi de stilul ei de viaţă exemplar. Pot spune că experienţa ei şi încurajarea ei m-au făcut să devin femeia care sunt astăzi. Îi mulţumesc Domnului că a folosit-o pe mama pentru a-mi călăuzi paşii în staulul Lui. Acum este rândul meu să fac la fel pentru copiii mei.

  Fie ca Dumnezeu să îi binecuvânteze în mod special pe cei care îi conduc pe alţii la El!

  Mamata Sassou

  Cum L-am întâlnit pe Domnul - 2020. Eu am fost puternic influenţată de convertirea mamei mele şi de stilul ei de viaţă exemplar. Pot spune că experienţa ei şi încurajarea ei m-au făcut să devin femeia care sunt astăzi. Îi mulţumesc Domnului că a folosit-o pe mama pentru a-mi călăuzi paşii în staulul Lui. Acum este rândul meu să fac la fel pentru copiii mei.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...