Articolul precedentJózsef példája
  Articolul următor“Prieten” sau PRIETEN?

  Cum L-am întâlnit pe Domnul

  Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit tu şi casa ta. – Faptele apostolilor 16:31

  Provin dintr-un mediu musulman, la fel ca părinţii mei. Mama mea, profesoară, provenind dintr-o familie numeroasă şi fiind nepoata unui lider religios, era o soţie bună în acea cultură. Întotdeauna avea capul acoperit şi ajungea prima la locul de închinare pentru serviciile religioase. Apoi tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte rău. Bunica mea a făcut tot ce a putut pentru a avea parte de cel mai bun tratament medical. La momentul naşterii mele, în 1969, starea de sănătate a tatălui meu se înrăutăţise. După multe tratamente şi deplasări la diverşi vindecători naturişti, mama a hotărât să apeleze la ajutorul unui pastor creştin – fără a-i spune tatălui meu la ce se gândea. Singura biserică creştină din zona lor era Biserica Charismatică.

  În timpul unei întâlniri cu pastorul, mama i-a explicat problema. Răspunsul lui a fost: „Crede în Domnul Isus Hristos şi vei fi mântuită tu şi casa ta!” Mama a rămas mută de uimire!

  Cum? După ce am cheltuit tot ce aveam pentru a consulta vindecători tradiţionali, cum se poate vindeca soţul meu doar cu o propoziţie? Bine, nu pierd nimic dacă încerc, s-a gândit ea, promiţând în tăcere să îşi predea inima Dumnezeului creştin dacă tatăl meu se vindeca. A început să frecventeze în taină acea biserică pentru a se ruga pentru tata. Slavă lui Dumnezeu! Tata şi-a revenit şi mama şi-a ţinut promisiunea, devenind o creştină plină de zel. Totuşi tata s-a simţit umilit de această schimbare a religiei. El a pus-o să aleagă între căsnicia lor şi noua ei credinţă. Fără să ezite, ea a ales să îl urmeze pe Isus. Ca urmare, a trecut printr-un divorţ şi a fost alungată împreună cu cei nouă copii.

  Mai târziu. Dumnezeu i-a îndreptat paşii spre o altă biserică, una care se închina în ziua a şaptea a săptămânii, conform Bibliei. Nouăsprezece ani mai târziu, după o serie de studii biblice, ea a primit botezul. Astăzi are optzeci de ani şi este bunica a patruzeci şi patru de nepoţi şi trei strănepoţi. Încă este foarte activă în biserica locală din Parakou, Republica Benin.

  Eu am fost puternic influenţată de convertirea mamei mele şi de stilul ei de viaţă exemplar. Pot spune că experienţa ei şi încurajarea ei m-au făcut să devin femeia care sunt astăzi. Îi mulţumesc Domnului că a folosit-o pe mama pentru a-mi călăuzi paşii în staulul Lui. Acum este rândul meu să fac la fel pentru copiii mei.

  Fie ca Dumnezeu să îi binecuvânteze în mod special pe cei care îi conduc pe alţii la El!

  Mamata Sassou

  Cum L-am întâlnit pe Domnul - 2020. Eu am fost puternic influenţată de convertirea mamei mele şi de stilul ei de viaţă exemplar. Pot spune că experienţa ei şi încurajarea ei m-au făcut să devin femeia care sunt astăzi. Îi mulţumesc Domnului că a folosit-o pe mama pentru a-mi călăuzi paşii în staulul Lui. Acum este rândul meu să fac la fel pentru copiii mei.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...