Articolul precedentPál alázata
  Articolul următorO poveste despre rugăciune

  Dărâmarea cetății întărite

  A şaptea oară, pe când preoţii sunau din trâmbiţe, Iosua a zis poporului: „Strigaţi, căci Domnul v-a dat cetatea în mână!” – Iosua 6:16

  Pe 27 iulie 1985, mama mea zăcea pe un pat de spital din Sunyani, Ghana, în a cincisprezecea zi de comă. Vestea tristă despre mama a ajuns şi la unii membri din cor care participau la întâlnirea anuală a corurilor organizată în acel oraş. Au început să ceară de la Dumnezeu viaţa mamei mele, iar cineva a întrebat: „Suntem un cor, de ce nu facem ce a făcut şi poporul Israel pentru a învinge vrăjmaşii din Ierihon?” Ideea i-a captivat pe mulţi şi, curând, peste o mie de corişti mărşăluiau în jurul Spitalului Universitar Guvernamental, unde era mama mea. Ce spectacol! Personalul spitalului, vizitatorii şi pacienţii se minunau de muzica frumoasă. Unii trecători întrebau ce se întâmplă. Când membrii corului le-au răspuns că se rugau şi cântau pentru un suflet drag, soţia unui pastor, ca să iasă din comă, unii oameni au râs. Dar alţii au fost cu totul uimiţi de această demonstrare de credinţă vechi-testamentară într-o lume modernă. La fel ca Israelul din vechime, corul a înconjurat spitalul de şapte ori, cântând, apoi s-a oprit şi a mai cântat alte şapte imnuri.

  La sfârşitul ultimului cântec, coriştii au strigat la unison: Amin! Chiar în acel moment, mama a strănutat – moment care a marcat începutul procesului de recuperare. Ea a mai trăit douăzeci şi cinci de ani şi a călătorit în toată ţara împreună cu tatăl meu făcând lucrare misionară.

  La înmormântarea mamei mele, în 2010, trei femei au venit la mine şi au spus: „Noi suntem creştine acum datorită acţiunii acelor corişti, în 1985. Pe atunci eram asistente începătoare la spital.” Actul de credinţă al corului, la care şi eu am fost martoră ca adolescentă, fiind chiar la finalul liceului, a fost sursa mea de tărie în toţi anii în care m-am confruntat cu provocări. Căile lui Dumnezeu nu sunt întotdeauna la fel ca ale noastre.

  Nu cunosc natura „zidului” sau vrăjmaşul cu care te confrunţi în acest moment, dar poţi avea asigurarea că, prin credinţă, atunci când îi cânţi laudă Lui, zidul care îţi stă în faţă cu siguranţă va fi doborât. Într-un fel sau altul, va fi dărâmat şi cetatea va fi a ta.

  Textul din Romani 15:4 spune că „tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde”. În curând, Domnul ne va da Cetatea Sfântă dacă ne încredem şi ascultăm de El.

  Esther Joyce Parkins

  Dărâmarea cetății întărite - 2020. Nu cunosc natura „zidului” sau vrăjmaşul cu care te confrunţi în acest moment, dar poţi avea asigurarea că, prin credinţă, atunci când îi cânţi laudă Lui, zidul care îţi stă în faţă cu siguranţă va fi doborât. Într-un fel sau altul, va fi dărâmat şi cetatea va fi a ta.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...