Articolul precedentPál alázata
  Articolul următorO poveste despre rugăciune

  Dărâmarea cetății întărite

  A şaptea oară, pe când preoţii sunau din trâmbiţe, Iosua a zis poporului: „Strigaţi, căci Domnul v-a dat cetatea în mână!” – Iosua 6:16

  Pe 27 iulie 1985, mama mea zăcea pe un pat de spital din Sunyani, Ghana, în a cincisprezecea zi de comă. Vestea tristă despre mama a ajuns şi la unii membri din cor care participau la întâlnirea anuală a corurilor organizată în acel oraş. Au început să ceară de la Dumnezeu viaţa mamei mele, iar cineva a întrebat: „Suntem un cor, de ce nu facem ce a făcut şi poporul Israel pentru a învinge vrăjmaşii din Ierihon?” Ideea i-a captivat pe mulţi şi, curând, peste o mie de corişti mărşăluiau în jurul Spitalului Universitar Guvernamental, unde era mama mea. Ce spectacol! Personalul spitalului, vizitatorii şi pacienţii se minunau de muzica frumoasă. Unii trecători întrebau ce se întâmplă. Când membrii corului le-au răspuns că se rugau şi cântau pentru un suflet drag, soţia unui pastor, ca să iasă din comă, unii oameni au râs. Dar alţii au fost cu totul uimiţi de această demonstrare de credinţă vechi-testamentară într-o lume modernă. La fel ca Israelul din vechime, corul a înconjurat spitalul de şapte ori, cântând, apoi s-a oprit şi a mai cântat alte şapte imnuri.

  La sfârşitul ultimului cântec, coriştii au strigat la unison: Amin! Chiar în acel moment, mama a strănutat – moment care a marcat începutul procesului de recuperare. Ea a mai trăit douăzeci şi cinci de ani şi a călătorit în toată ţara împreună cu tatăl meu făcând lucrare misionară.

  La înmormântarea mamei mele, în 2010, trei femei au venit la mine şi au spus: „Noi suntem creştine acum datorită acţiunii acelor corişti, în 1985. Pe atunci eram asistente începătoare la spital.” Actul de credinţă al corului, la care şi eu am fost martoră ca adolescentă, fiind chiar la finalul liceului, a fost sursa mea de tărie în toţi anii în care m-am confruntat cu provocări. Căile lui Dumnezeu nu sunt întotdeauna la fel ca ale noastre.

  Nu cunosc natura „zidului” sau vrăjmaşul cu care te confrunţi în acest moment, dar poţi avea asigurarea că, prin credinţă, atunci când îi cânţi laudă Lui, zidul care îţi stă în faţă cu siguranţă va fi doborât. Într-un fel sau altul, va fi dărâmat şi cetatea va fi a ta.

  Textul din Romani 15:4 spune că „tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde”. În curând, Domnul ne va da Cetatea Sfântă dacă ne încredem şi ascultăm de El.

  Esther Joyce Parkins

  Dărâmarea cetății întărite - 2020. Nu cunosc natura „zidului” sau vrăjmaşul cu care te confrunţi în acest moment, dar poţi avea asigurarea că, prin credinţă, atunci când îi cânţi laudă Lui, zidul care îţi stă în faţă cu siguranţă va fi doborât. Într-un fel sau altul, va fi dărâmat şi cetatea va fi a ta.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...