Articolul precedentAz egyetlen remény
  Articolul următorDarul… de nerefuzat

  Există un Dumnezeu în ceruri

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Fratele meu mai mic l-a implorat pe tata să îi cumpere un căţeluş de la un om străin. Tata, convins că animalul era un câine de rasă, pentru că îşi dorea ce era mai bun pentru fratele meu, i-a cumpărat căţelul.

  Eu eram prea ocupată să mă bucur de câinele meu de rasă Teckel, Kofie, pentru a-i acorda prea multă atenţie lui Riley, noul câine al fratelui meu. Din întâmplare, am observat că Riley părea destul de lacom, văzându-l cum mănâncă. Nicio clipă nu m-am gândit că apetitul lui crescut nu era din cauza zilelor, din trecut, în care nu mâncase nimic. Pe măsură ce a crescut, am observat că Riley nu era un câine de rasă. Era un câine pe care noi îl numim în general maidanez. Dar s-a făcut destul de mare şi a devenit foarte protectiv.

  Pentru că nu petreceam cu el la fel de mult timp cum petreceam cu Kofie, a început să îmi fie frică de el. După o vreme, Riley s-a îmbolnăvit. Atunci am început să îi acord atenţie mai des. Mi-a fost milă de el. Îmi amintesc că la un moment dat eram supărată pentru că tata şi fratele meu nu acordau suficientă atenţie stării lui precare de sănătate. Riley nu mai era la fel de gălăgios ca înainte. Părea trist şi depresiv. S-a îmbolnăvit atât de rău, încât familia mea a trebuit să îl izoleze de ceilalţi câini pe care îi aveam.

  După ce m-am mutat, am mai văzut ocazional poze cu Riley şi auzeam despre starea lui. Situaţia lui m-a întristat. Vina şi durerea mă măcinau. Ar fi trebuit să mă port mai bine cu el. Pentru că nu voiam să mai sufere, m-am rugat ca Dumnezeu să îl treacă la odihnă. Şi El a răspuns rugăciunii mele.

  Chiar în dimineaţa după ce m-am rugat, am primit mesaj de la sora mea care îmi spunea că Riley murise. Am fost mai mult liniştită decât tristă. Dumnezeu mi-a arătat că El mă aude. El a simţit compasiune pentru animalul acela suferind. Dumnezeu a fost acolo, a văzut lacrimile mele şi aştepta doar ca eu să îi cer să îl ajute pe sărmanul Riley să scape de durere.

  De atâtea ori nici noi nu le acordăm atenţie celor din jur şi nu îi iubim, lucruri după care ei tânjesc, dar pe care nu le primesc! Trebuie să ne rugăm unul pentru celălalt, deoarece Dumnezeu din ceruri aude rugăciunile noastre. El răspunde conform cu înţelepciunea Sa atunci când ne rugăm pentru binele celorlalţi. Cât de important este să le facem bine semenilor, pentru că niciodată nu putem şti dacă îi vom mai vedea vreodată.

  Renauta Hinds

  Există un Dumnezeu în ceruri - 2020. Trebuie să ne rugăm unul pentru celălalt, deoarece Dumnezeu din ceruri aude rugăciunile noastre. El răspunde conform cu înţelepciunea Sa atunci când ne rugăm pentru binele celorlalţi. Cât de important este să le facem bine semenilor, pentru că niciodată nu putem şti dacă îi vom mai vedea vreodată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...