Articolul precedentKrisztus előttünk jár
  Articolul următorÎncercarea de foc

  Cuvintele tare ce creează?

  Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud. – Efeseni 4:29

  „Dumnezeu a zis” şi lumea întreagă a fost creată. Uau! Acesta pare cel mai uimitor lucru care a existat vreodată. Imaginează-ţi că stai lângă Dumnezeu, întuneric peste tot, totul este lipsit de formă. De lângă tine, din întuneric, Dumnezeu a zis şi întregul univers a fost creat. A apărut totul în jurul tău doar din cuvântul Său.

  Biblia ne mai spune că Dumnezeu a creat omul după chipul Lui, dându-i puterea să vorbească. Asta înseamnă că El ne-a înzestrat cu capacitatea de a fi creativi când vorbim. Gândeşte-te ce impact au avut cuvintele, pozitive şi negative, asupra vieţii tale. Chiar dacă au fost rostite cu ani în urmă, ele încă au rămas cu tine, provocându-ţi bucurie sau durere.

  Dacă mă întorc acasă şi îmi descarc supărarea pe familia mea după o zi lungă şi stresantă, cu toţii răspund şi pot vedea cu ochii mei cum nivelul stresului lor creşte. Văd schimbarea chiar în copiii mei când îşi aud părinţii vorbind despre stresul din acea zi. Dar ce diferenţă observ când mă întorc acasă şi las ca bucuria şi entuziasmul zilei lor să creeze în mine o expresie nouă, pozitivă!

  Atunci când ne gândim şi căutăm modalităţi de a folosi cuvintele pentru a le oferi încurajare, dragoste şi bunătate celorlalţi, noi ne formăm caracterele să Îl reflecte pe Hristos şi să îi îndrepte pe ceilalţi spre cer.

  Ellen G. White spune: „Aduceţi razele soarelui ceresc în conversaţiile voastre. Prin cuvinte care încurajează şi înveselesc puteţi arăta că soarele neprihănirii lui Hristos străluceşte în inima voastră.” (Ellen G. White, Reflecting Christ (Hagerstown, MD: Review and Herald, 1985), p. 185.) împăratul David se ruga astfel: „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule” (Psalmii 51:10). „Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14).

  Aceasta să fie şi rugăciunea ta, să cerem ca orice cuvânt al nostru să nu dărâme şi să distrugă, ci să înalţe şi să zidească!

  Natysha Berthiaume

  Cuvintele tare ce creează? - 2020. Atunci când ne gândim şi căutăm modalităţi de a folosi cuvintele pentru a le oferi încurajare, dragoste şi bunătate celorlalţi, noi ne formăm caracterele să Îl reflecte pe Hristos şi să îi îndrepte pe ceilalţi spre cer.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...