Articolul precedentKrisztus előttünk jár
  Articolul următorÎncercarea de foc

  Cuvintele tare ce creează?

  Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud. – Efeseni 4:29

  „Dumnezeu a zis” şi lumea întreagă a fost creată. Uau! Acesta pare cel mai uimitor lucru care a existat vreodată. Imaginează-ţi că stai lângă Dumnezeu, întuneric peste tot, totul este lipsit de formă. De lângă tine, din întuneric, Dumnezeu a zis şi întregul univers a fost creat. A apărut totul în jurul tău doar din cuvântul Său.

  Biblia ne mai spune că Dumnezeu a creat omul după chipul Lui, dându-i puterea să vorbească. Asta înseamnă că El ne-a înzestrat cu capacitatea de a fi creativi când vorbim. Gândeşte-te ce impact au avut cuvintele, pozitive şi negative, asupra vieţii tale. Chiar dacă au fost rostite cu ani în urmă, ele încă au rămas cu tine, provocându-ţi bucurie sau durere.

  Dacă mă întorc acasă şi îmi descarc supărarea pe familia mea după o zi lungă şi stresantă, cu toţii răspund şi pot vedea cu ochii mei cum nivelul stresului lor creşte. Văd schimbarea chiar în copiii mei când îşi aud părinţii vorbind despre stresul din acea zi. Dar ce diferenţă observ când mă întorc acasă şi las ca bucuria şi entuziasmul zilei lor să creeze în mine o expresie nouă, pozitivă!

  Atunci când ne gândim şi căutăm modalităţi de a folosi cuvintele pentru a le oferi încurajare, dragoste şi bunătate celorlalţi, noi ne formăm caracterele să Îl reflecte pe Hristos şi să îi îndrepte pe ceilalţi spre cer.

  Ellen G. White spune: „Aduceţi razele soarelui ceresc în conversaţiile voastre. Prin cuvinte care încurajează şi înveselesc puteţi arăta că soarele neprihănirii lui Hristos străluceşte în inima voastră.” (Ellen G. White, Reflecting Christ (Hagerstown, MD: Review and Herald, 1985), p. 185.) împăratul David se ruga astfel: „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule” (Psalmii 51:10). „Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14).

  Aceasta să fie şi rugăciunea ta, să cerem ca orice cuvânt al nostru să nu dărâme şi să distrugă, ci să înalţe şi să zidească!

  Natysha Berthiaume

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...