Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Dumnezeul nostru vizual

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. – Geneza 1:31

  Dumnezeul nostru este un Dumnezeu vizual, adică El este un Dumnezeu al designului, imagisticii, ilustraţiilor, viziunii şi vederii. În Geneza 1 citim că „Dumnezeu a văzut” (v. 4, 31). Biblia este alcătuită din cuvinte, multe cuvinte, dar adesea aceste cuvinte creează o reprezentare vizuală a ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să ştim sau să înţelegem. Putem observa acest lucru în istorisirile în care, aşa cum citim, vizualizăm evenimentele în desfăşurare: Daniel în groapa cu lei, David care îl confruntă pe Goliat şi Petru care a umblat pe apă, acestea sunt doar câteva. Mai găsim cuvinte care, deşi nu ne spun o poveste, totuşi creează o reprezentare vizuală.

  Aş vrea să vă dau câteva exemple: „Pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7). „Isus le-a zis: «Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată»” (Ioan 6:35). „Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita” (Psalmii 121:3). „Roada Duhului, dimpotrivă, este…” (Galateni 5:22).

  Din nou şi din nou putem vedea ce citim în Biblie. Dumnezeu Se foloseşte de simţurile noastre pentru a întări Cuvântul Său în viaţa noastră. Vedem cu ochii noştri, vizualizăm cuvintele în minte, rostim Cuvântul cu gura noastră, auzim cuvintele cu ajutorul urechilor şi chiar ne folosim mâinile pentru a desena imaginile pe care le citim. Astfel ajungem din nou la natura creativă a lui Dumnezeu (vezi devoţionalul din 6 aprilie). Putem citi Cuvântul Lui şi putem vedea ce ne spune pentru viaţa noastră. Psalmistul scrie: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea” (Psalmii 119:105).

  Tu ce îţi imaginezi când citeşti cuvintele Lui? De exemplu, eu văd o cale numită viaţă. Calea spre viaţă este adesea întunecată şi cu multe viraje bruşte, cu gropi şi curbe periculoase. Totuşi candela mea (Biblia) emană multă lumină. Ea dă suficientă lumină încât să pot păşi, pas cu pas, pe calea vieţii. Pot înainta prin credinţă în Cel care îmi ţine candela şi mă conduce în siguranţă.

  Dragi surori, astfel poţi vizualiza Cuvântul lui Dumnezeu. Alege să petreci timp astăzi citind şi meditând la cuvintele Lui pentru viaţa ta. Apoi vei putea vedea ce spune El şi vei fi încurajată.

  Heather-Dawn Small

  Dumnezeul nostru vizual - 2020. Calea spre viaţă este adesea întunecată şi cu multe viraje bruşte, cu gropi şi curbe periculoase. Totuşi candela mea (Biblia) emană multă lumină. Ea dă suficientă lumină încât să pot păşi, pas cu pas, pe calea vieţii. Pot înainta prin credinţă în Cel care îmi ţine candela şi mă conduce în siguranţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...