Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Dumnezeul nostru vizual

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. – Geneza 1:31

  Dumnezeul nostru este un Dumnezeu vizual, adică El este un Dumnezeu al designului, imagisticii, ilustraţiilor, viziunii şi vederii. În Geneza 1 citim că „Dumnezeu a văzut” (v. 4, 31). Biblia este alcătuită din cuvinte, multe cuvinte, dar adesea aceste cuvinte creează o reprezentare vizuală a ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să ştim sau să înţelegem. Putem observa acest lucru în istorisirile în care, aşa cum citim, vizualizăm evenimentele în desfăşurare: Daniel în groapa cu lei, David care îl confruntă pe Goliat şi Petru care a umblat pe apă, acestea sunt doar câteva. Mai găsim cuvinte care, deşi nu ne spun o poveste, totuşi creează o reprezentare vizuală.

  Aş vrea să vă dau câteva exemple: „Pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7). „Isus le-a zis: «Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată»” (Ioan 6:35). „Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita” (Psalmii 121:3). „Roada Duhului, dimpotrivă, este…” (Galateni 5:22).

  Din nou şi din nou putem vedea ce citim în Biblie. Dumnezeu Se foloseşte de simţurile noastre pentru a întări Cuvântul Său în viaţa noastră. Vedem cu ochii noştri, vizualizăm cuvintele în minte, rostim Cuvântul cu gura noastră, auzim cuvintele cu ajutorul urechilor şi chiar ne folosim mâinile pentru a desena imaginile pe care le citim. Astfel ajungem din nou la natura creativă a lui Dumnezeu (vezi devoţionalul din 6 aprilie). Putem citi Cuvântul Lui şi putem vedea ce ne spune pentru viaţa noastră. Psalmistul scrie: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea” (Psalmii 119:105).

  Tu ce îţi imaginezi când citeşti cuvintele Lui? De exemplu, eu văd o cale numită viaţă. Calea spre viaţă este adesea întunecată şi cu multe viraje bruşte, cu gropi şi curbe periculoase. Totuşi candela mea (Biblia) emană multă lumină. Ea dă suficientă lumină încât să pot păşi, pas cu pas, pe calea vieţii. Pot înainta prin credinţă în Cel care îmi ţine candela şi mă conduce în siguranţă.

  Dragi surori, astfel poţi vizualiza Cuvântul lui Dumnezeu. Alege să petreci timp astăzi citind şi meditând la cuvintele Lui pentru viaţa ta. Apoi vei putea vedea ce spune El şi vei fi încurajată.

  Heather-Dawn Small

  Dumnezeul nostru vizual - 2020. Calea spre viaţă este adesea întunecată şi cu multe viraje bruşte, cu gropi şi curbe periculoase. Totuşi candela mea (Biblia) emană multă lumină. Ea dă suficientă lumină încât să pot păşi, pas cu pas, pe calea vieţii. Pot înainta prin credinţă în Cel care îmi ţine candela şi mă conduce în siguranţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...