Femeia aceea

  Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. – 1 Petru 4:8

  Femeia aceea! Mă sună din nou să împrumute mai mulţi bani! Eu şi soţul meu ştiam amândoi că nu îi vom mai primi înapoi. Deja în carneţelul nostru erau trecuţi mii de dolari în dreptul numelui ei. Din cauza unei micşorări a salariului acum ne găseam în imposibilitatea de a ne plăti facturile. În timp ce noi trebuia să amânăm plata facturilor şi să facem schimbări importante în stilul de viaţă, am aflat că ea cumpăra lucruri pe care noi nici nu puteam visa să le avem: o maşină de tuns iarba automată, o piscină, cele mai la modă haine, şi acestea sunt doar câteva exemple. Mai târziu, când ne-am întors la şcoală şi ne-ar fi prins bine puţin ajutor financiar, ea niciodată nu s-a oferit să ne ajute sau să înapoieze ce a împrumutat de la noi.

  Petrecând mai mult timp cu ea, mi-am dat seama că era o femeie căreia îi plăcea viaţa. De asemenea, avea o tărie pe care rar o întâlneşti, atât fizică, cât şi în hotărârile pe care le lua. Nu ştia cum să se oprească de îndată ce începea ceva. Alţi termeni care ar putea-o descrie ar fi deşteaptă, lacomă, lipsită de perspective şi învrăjbitoare. Am pierdut mult timp şi efort în a încerca să reparăm relele produse de alegerile ei proaste. Dar ea întotdeauna agita lucrurile şi crea probleme.

  Am îngenuncheat cerându-I în mod repetat Domnului „să o schimbe pe această femeie!” Într-o zi, pe când mă rugam, am auzit un glas blând, tăcut, care a spus doar atât: O voi schimba. Chiar în acea clipă am ştiut că Domnul îmi spunea mie că eu eram cea care avea nevoie de schimbare. Am strâns în mine multă frustrare, aproape amărăciune faţă de ea. Dumnezeu m-a conştientizat că, înainte de a aştepta ca ea să facă schimbări în alegerile pe care le făcea, trebuia să mă schimb eu mai întâi. Ca rezultat al acestei experienţe de smerire, am simţit că atitudinea mea faţă de ea se schimba. Aproape pe loc, s-a observat o schimbare în răspunsul ei faţă de mine şi faţă de alţi oameni. Treptat, alegerile ei au început să se schimbe în bine.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea rugăciunii şi pentru lucrarea Duhului Sfânt asupra tuturor inimilor care sunt dornice să răspundă călăuzirii Lui. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru relaţia îmbunătăţită şi pentru respectul reciproc pe care am reuşit să îl formăm de-a lungul anilor. Am învăţat că „mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8).

  Janice L. Yancheson

  Femeia aceea - 2020. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea rugăciunii şi pentru lucrarea Duhului Sfânt asupra tuturor inimilor care sunt dornice să răspundă călăuzirii Lui. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru relaţia îmbunătăţită şi pentru respectul reciproc pe care am reuşit să îl formăm de-a lungul anilor.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...