Femeia aceea

  Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. – 1 Petru 4:8

  Femeia aceea! Mă sună din nou să împrumute mai mulţi bani! Eu şi soţul meu ştiam amândoi că nu îi vom mai primi înapoi. Deja în carneţelul nostru erau trecuţi mii de dolari în dreptul numelui ei. Din cauza unei micşorări a salariului acum ne găseam în imposibilitatea de a ne plăti facturile. În timp ce noi trebuia să amânăm plata facturilor şi să facem schimbări importante în stilul de viaţă, am aflat că ea cumpăra lucruri pe care noi nici nu puteam visa să le avem: o maşină de tuns iarba automată, o piscină, cele mai la modă haine, şi acestea sunt doar câteva exemple. Mai târziu, când ne-am întors la şcoală şi ne-ar fi prins bine puţin ajutor financiar, ea niciodată nu s-a oferit să ne ajute sau să înapoieze ce a împrumutat de la noi.

  Petrecând mai mult timp cu ea, mi-am dat seama că era o femeie căreia îi plăcea viaţa. De asemenea, avea o tărie pe care rar o întâlneşti, atât fizică, cât şi în hotărârile pe care le lua. Nu ştia cum să se oprească de îndată ce începea ceva. Alţi termeni care ar putea-o descrie ar fi deşteaptă, lacomă, lipsită de perspective şi învrăjbitoare. Am pierdut mult timp şi efort în a încerca să reparăm relele produse de alegerile ei proaste. Dar ea întotdeauna agita lucrurile şi crea probleme.

  Am îngenuncheat cerându-I în mod repetat Domnului „să o schimbe pe această femeie!” Într-o zi, pe când mă rugam, am auzit un glas blând, tăcut, care a spus doar atât: O voi schimba. Chiar în acea clipă am ştiut că Domnul îmi spunea mie că eu eram cea care avea nevoie de schimbare. Am strâns în mine multă frustrare, aproape amărăciune faţă de ea. Dumnezeu m-a conştientizat că, înainte de a aştepta ca ea să facă schimbări în alegerile pe care le făcea, trebuia să mă schimb eu mai întâi. Ca rezultat al acestei experienţe de smerire, am simţit că atitudinea mea faţă de ea se schimba. Aproape pe loc, s-a observat o schimbare în răspunsul ei faţă de mine şi faţă de alţi oameni. Treptat, alegerile ei au început să se schimbe în bine.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea rugăciunii şi pentru lucrarea Duhului Sfânt asupra tuturor inimilor care sunt dornice să răspundă călăuzirii Lui. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru relaţia îmbunătăţită şi pentru respectul reciproc pe care am reuşit să îl formăm de-a lungul anilor. Am învăţat că „mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8).

  Janice L. Yancheson

  Femeia aceea - 2020. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea rugăciunii şi pentru lucrarea Duhului Sfânt asupra tuturor inimilor care sunt dornice să răspundă călăuzirii Lui. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru relaţia îmbunătăţită şi pentru respectul reciproc pe care am reuşit să îl formăm de-a lungul anilor.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...