Muzeul lui Dumnezeu

  Şi îngerul i-a zis: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Şi-a adus aminte de ele.” – Faptele apostolilor 10:4

  M-am uitat la fotografiile de pe peretele din sufragerie – imagini ale călătoriilor misionare în Mozambic, Brazilia şi Insulele Solomon. M-au năpădit amintirile: aşezarea cărămizilor; mutarea pancartelor din lemn de palisandru sau mahon proaspăt tăiat, foarte greu; femeia care a probat ochelari şi care, dintr-odată, a izbucnit în râs când şi-a dat seama că vede bine; să văd cu ochii mei cum o rană care punea viaţa unui om în pericol se vindecă în urma tratamentului aplicat de noi, găsirea unei locuinţe pentru băieţelul fără adăpost care avea acea rană, momentul în care am aflat că grupul nostru i-a sponsorizat şcolarizarea acelui băiat chiar în şcoala pe care o construiam şi bucuria pe care am simţit-o când localnici şi voluntari şi-au predat viaţa Domnului. Amintiri care îmi aduceau multă bucurie! Da, am mai făcut şi alte poze, ca, de exemplu, cele de după accidentul de maşină. Dar acele poze nu sunt puse pe peretele nostru. Ele sunt doar dovezi – cazul este închis. Acum nu mai am nevoie de acele poze.

  În această dimineaţă am citit capitolul 10 din Faptele apostolilor. M-am oprit la versetul 4: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Si-a adus aminte de ele.” Dumnezeu S-a gândit la rugăciunile lui Corneliu şi la faptele bune pe care le făcuse. Parcă privind la nişte amintiri speciale, probabil că Dumnezeu a zâmbit când S-a gândit la acest bărbat care se ruga şi a dat din ale lui pentru a-i binecuvânta pe alţii. M-am gândit la „muzeul” lui Dumnezeu – expoziţia de „fotografii” şi „DVD-uri” ale oamenilor ale căror rugăciuni şi fapte L-au făcut să zâmbească. Ce bucurie a simţit amintindu-Şi de ele! Dar mai sunt şi alte „fotografii”, mi-am zis eu: faptele rele, furturi, crime şi violenţe de tot felul. Atunci gândurile mele s-au îndreptat spre lucruri familiare: grijă (lipsa de încredere), supărare (mânie) şi independenţă (egoism).

  „Ah, Doamne – m-am rugat – nu vreau ca acele poze să fie în expoziţia Ta.” Într-o clipă, mi-au venit în gând două versete, parcă un răspuns direct din inima lui Dumnezeu: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9). „El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre şi va arunca în fundul mării toate păcatele lor” (Mica 7:19). Aşa cum eu arunc pozele nedorite, care fac parte din trecut, Dumnezeu aruncă „DVD-urile” cu păcatele mele pe care L-am rugat deja să le cureţe. Nu mai am nevoie de ele. Sunt o problemă rezolvată.

  Doamne, Îţi mulţumesc! am exclamat eu. Ajută-mă să am o viaţă plină de fotografii pe care să Îţi facă plăcere să le revezi.

  Helen Heavirland

  Muzeul lui Dumnezeu - 2020. Aşa cum eu arunc pozele nedorite, care fac parte din trecut, Dumnezeu aruncă „DVD-urile” cu păcatele mele pe care L-am rugat deja să le cureţe. Nu mai am nevoie de ele. Sunt o problemă rezolvată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...