Muzeul lui Dumnezeu

  Şi îngerul i-a zis: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Şi-a adus aminte de ele.” – Faptele apostolilor 10:4

  M-am uitat la fotografiile de pe peretele din sufragerie – imagini ale călătoriilor misionare în Mozambic, Brazilia şi Insulele Solomon. M-au năpădit amintirile: aşezarea cărămizilor; mutarea pancartelor din lemn de palisandru sau mahon proaspăt tăiat, foarte greu; femeia care a probat ochelari şi care, dintr-odată, a izbucnit în râs când şi-a dat seama că vede bine; să văd cu ochii mei cum o rană care punea viaţa unui om în pericol se vindecă în urma tratamentului aplicat de noi, găsirea unei locuinţe pentru băieţelul fără adăpost care avea acea rană, momentul în care am aflat că grupul nostru i-a sponsorizat şcolarizarea acelui băiat chiar în şcoala pe care o construiam şi bucuria pe care am simţit-o când localnici şi voluntari şi-au predat viaţa Domnului. Amintiri care îmi aduceau multă bucurie! Da, am mai făcut şi alte poze, ca, de exemplu, cele de după accidentul de maşină. Dar acele poze nu sunt puse pe peretele nostru. Ele sunt doar dovezi – cazul este închis. Acum nu mai am nevoie de acele poze.

  În această dimineaţă am citit capitolul 10 din Faptele apostolilor. M-am oprit la versetul 4: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Si-a adus aminte de ele.” Dumnezeu S-a gândit la rugăciunile lui Corneliu şi la faptele bune pe care le făcuse. Parcă privind la nişte amintiri speciale, probabil că Dumnezeu a zâmbit când S-a gândit la acest bărbat care se ruga şi a dat din ale lui pentru a-i binecuvânta pe alţii. M-am gândit la „muzeul” lui Dumnezeu – expoziţia de „fotografii” şi „DVD-uri” ale oamenilor ale căror rugăciuni şi fapte L-au făcut să zâmbească. Ce bucurie a simţit amintindu-Şi de ele! Dar mai sunt şi alte „fotografii”, mi-am zis eu: faptele rele, furturi, crime şi violenţe de tot felul. Atunci gândurile mele s-au îndreptat spre lucruri familiare: grijă (lipsa de încredere), supărare (mânie) şi independenţă (egoism).

  „Ah, Doamne – m-am rugat – nu vreau ca acele poze să fie în expoziţia Ta.” Într-o clipă, mi-au venit în gând două versete, parcă un răspuns direct din inima lui Dumnezeu: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9). „El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre şi va arunca în fundul mării toate păcatele lor” (Mica 7:19). Aşa cum eu arunc pozele nedorite, care fac parte din trecut, Dumnezeu aruncă „DVD-urile” cu păcatele mele pe care L-am rugat deja să le cureţe. Nu mai am nevoie de ele. Sunt o problemă rezolvată.

  Doamne, Îţi mulţumesc! am exclamat eu. Ajută-mă să am o viaţă plină de fotografii pe care să Îţi facă plăcere să le revezi.

  Helen Heavirland

  Muzeul lui Dumnezeu - 2020. Aşa cum eu arunc pozele nedorite, care fac parte din trecut, Dumnezeu aruncă „DVD-urile” cu păcatele mele pe care L-am rugat deja să le cureţe. Nu mai am nevoie de ele. Sunt o problemă rezolvată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...