Articolul precedentEstera
  Articolul următorLimbajul tăcerii

  Dumnezeu intervine

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  În timpul anului şcolar 1984-1985, eu eram în ultima clasă din ciclul primar de învăţământ şi mă pregăteam pentru examenul de admitere la liceu. Profesorii noştri şi-au dat toată silinţa să ne pregătească pentru examen. În fiecare dimineaţă eram examinaţi riguros la şcoală. Dacă un elev făcea o greşeală, rezultatul era o lovitură peste degete. Cu ajutorul lui Dumnezeu, eu nu am primit niciodată vreo lovitură peste degete în primul semestru din an. Dar în al doilea semestru, am sărit peste un exerciţiu şi am primit o lovitură. Fiind prima dată când eram pedepsită, am plâns toată dimineaţa.

  Pentru a ne ajuta să ne descurcăm mai bine, profesorii ne-au cerut să venim la ore şi sâmbăta. Cei care lipseau sâmbăta primeau cinci lovituri luni dimineaţa. Şase dintre noi au lipsit la orele de sâmbăta şi am fost pedepsiţi. Aşteptându-mi rândul, am văzut că fiecare elev care primea o lovitură plângea cu amar. Dar eu nu am plâns, întreaga clasă a fost nedumerită. Tot ce am făcut a fost un mic gest cu mâna. Deşi îmi doream să mă aşez la locul meu, profesorul m-a ţinut pe loc şi a întrebat: „Tu eşti, Ayele? Ce se întâmplă?” De fapt îi era teamă să nu cumva să leşin după primirea pedepsei pentru că nu plângeam. El nu a înţeles că Dumnezeul căruia îi slujeam putea face durerea să dispară. Mai târziu m-a întrebat de ce am lipsit sâmbătă. Am profitat de ocazie pentru a-i spune cât de mult puteam despre Sabatul biblic al zilei a şaptea. Atunci a înţeles de ce sâmbăta nu veneam la ore. După ce m-a pedepsit în trei zile de luni consecutive, profesorul a spus: „Gata cu pedepsele. Ştiu că eşti conştiincioasă. Ştiu şi că Dumnezeul care face durerea pedepsei să dispară te va ajuta şi la test.” într-adevăr, am trecut testul cu bine! Dumnezeu a intervenit şi mi-a luat durerea.

  Dragi surori, Domnul care a făgăduit să ne susţină este un Dumnezeu care îşi ţine promisiunea! Când încercăm cu toată puterea noastră să facem voia Lui, El nu ne va dezamăgi. El va veni în ajutorul nostru când avem cel mai mult nevoie de El. Haideţi să îi fim credincioşi. Să îi învăţăm pe cei tineri încă de timpuriu să se prindă de Dumnezeu şi de Cuvântul Lui. Haideţi să fim exemple ale credinţei oriunde am fi! Atunci, Domnul ne va spune fiecăruia: „Iată Robul Meu (…) în care sufletul Meu îşi găseşte plăcerea” (Matei 12:18).

  Cherita Ayele Tenou

  Dumnezeu intervine - 2020. Dragi surori, Domnul care a făgăduit să ne susţină este un Dumnezeu care îşi ţine promisiunea! Când încercăm cu toată puterea noastră să facem voia Lui, El nu ne va dezamăgi. El va veni în ajutorul nostru când avem cel mai mult nevoie de El. Haideţi să Îi fim credincioşi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...