Articolul precedentEstera
  Articolul următorLimbajul tăcerii

  Dumnezeu intervine

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  În timpul anului şcolar 1984-1985, eu eram în ultima clasă din ciclul primar de învăţământ şi mă pregăteam pentru examenul de admitere la liceu. Profesorii noştri şi-au dat toată silinţa să ne pregătească pentru examen. În fiecare dimineaţă eram examinaţi riguros la şcoală. Dacă un elev făcea o greşeală, rezultatul era o lovitură peste degete. Cu ajutorul lui Dumnezeu, eu nu am primit niciodată vreo lovitură peste degete în primul semestru din an. Dar în al doilea semestru, am sărit peste un exerciţiu şi am primit o lovitură. Fiind prima dată când eram pedepsită, am plâns toată dimineaţa.

  Pentru a ne ajuta să ne descurcăm mai bine, profesorii ne-au cerut să venim la ore şi sâmbăta. Cei care lipseau sâmbăta primeau cinci lovituri luni dimineaţa. Şase dintre noi au lipsit la orele de sâmbăta şi am fost pedepsiţi. Aşteptându-mi rândul, am văzut că fiecare elev care primea o lovitură plângea cu amar. Dar eu nu am plâns, întreaga clasă a fost nedumerită. Tot ce am făcut a fost un mic gest cu mâna. Deşi îmi doream să mă aşez la locul meu, profesorul m-a ţinut pe loc şi a întrebat: „Tu eşti, Ayele? Ce se întâmplă?” De fapt îi era teamă să nu cumva să leşin după primirea pedepsei pentru că nu plângeam. El nu a înţeles că Dumnezeul căruia îi slujeam putea face durerea să dispară. Mai târziu m-a întrebat de ce am lipsit sâmbătă. Am profitat de ocazie pentru a-i spune cât de mult puteam despre Sabatul biblic al zilei a şaptea. Atunci a înţeles de ce sâmbăta nu veneam la ore. După ce m-a pedepsit în trei zile de luni consecutive, profesorul a spus: „Gata cu pedepsele. Ştiu că eşti conştiincioasă. Ştiu şi că Dumnezeul care face durerea pedepsei să dispară te va ajuta şi la test.” într-adevăr, am trecut testul cu bine! Dumnezeu a intervenit şi mi-a luat durerea.

  Dragi surori, Domnul care a făgăduit să ne susţină este un Dumnezeu care îşi ţine promisiunea! Când încercăm cu toată puterea noastră să facem voia Lui, El nu ne va dezamăgi. El va veni în ajutorul nostru când avem cel mai mult nevoie de El. Haideţi să îi fim credincioşi. Să îi învăţăm pe cei tineri încă de timpuriu să se prindă de Dumnezeu şi de Cuvântul Lui. Haideţi să fim exemple ale credinţei oriunde am fi! Atunci, Domnul ne va spune fiecăruia: „Iată Robul Meu (…) în care sufletul Meu îşi găseşte plăcerea” (Matei 12:18).

  Cherita Ayele Tenou

  Dumnezeu intervine - 2020. Dragi surori, Domnul care a făgăduit să ne susţină este un Dumnezeu care îşi ţine promisiunea! Când încercăm cu toată puterea noastră să facem voia Lui, El nu ne va dezamăgi. El va veni în ajutorul nostru când avem cel mai mult nevoie de El. Haideţi să Îi fim credincioşi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...