Articolul precedentUn caracter frumos
  Articolul următorHristos sau Baraba

  Ascunde-te și caută-L pe Dumnezeu

  Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! – Psalmii 119:11

  Pentru majoritatea dintre noi, cuvântul „ascunde” creionează o imagine negativă, ca de exemplu copii mici care se ascund de părinţii lor când ştiu că au făcut ceva rău. Adam şi Eva s-au ascuns de Dumnezeu după primul lor păcat (vezi Geneza 3:8-10).

  Dar astăzi vreau să mă concentrez pe „a te ascunde” în sens pozitiv.

  Copil fiind, crescând la fermă, una dintre activităţile mele preferate era vânătoarea de pisoiaşi. La fermă aveam pisici care ne ajutau să decimăm populaţia de rozătoare. Primăvara, pisicile făceau pui, iar puii lor erau ascunşi în multe locuri pe la fermă. De multe ori când le găseam cuibul pisoiaşilor, pisica-mamă îi muta apoi în altă ascunzătoare. Când pisoiaşii creşteau destul de mult încât să „mănânce” laptele pe care tata îl punea în fiecare dimineaţă şi seară la grajdul vacilor, mi-am asumat responsabilitatea de a-i îmblânzi pe aceşti pisoiaşi sălbatici. Urmele acestor îmblânziri erau pe braţele mele, dar s-a meritat, după aceea mă jucam şi mă distram cu pisoiaşii. Iubeam foarte mult pisicile şi pe puişorii lor!

  Mă gândesc la capitolul 2 din Exodul, când Iochebed l-a ascuns pe iubitul ei fiu, Moise, între trestii. Ea a fost călăuzită de Dumnezeu pentru a-l proteja. Dumnezeu i-a dat o idee ingenioasă – să pregătească un coşuleţ plutitor impermeabil în care să îl ascundă pe fiul ei, salvându-i astfel viaţa. Moise a ajuns un mare conducător al poporului lui Dumnezeu.

  Iosua, capitolul 2, ne relatează povestea lui Rahav, care a ascuns două iscoade israelite în casa ei din Ierihon. Ascunderea lor făcea parte din planul lui Dumnezeu pentru biruinţa Israelului.

  David s-a ascuns de împăratul Saul (1 Samuel 19-24). Domnul l-a ocrotit pe cel ales să devină împărat al poporului Său.

  Tot aşa, Dumnezeu îi ascunde pe cei care sunt ai lui. Textul din Psalmii 27:5 ne spune: „Căci El (…), în ziua necazului, mă va ascunde.” În această eră a calculatoarelor şi tehnologiei GPS, cât de liniştitor este să ai această făgăduinţă!

  Îmi vin în minte şi versurile bine cunoscutului imn „He Hideth My Soul” (El îmi ascunde sufletul) de Fanny Crosby: „El îmi ascunde viaţa în adâncimile dragostei Sale şi mă acoperă cu mâna Lui.”

  Isuse, Îţi mulţumesc pentru că îmi ascunzi viaţa în adâncimile dragostei Tale şi mă protejezi de capcanele celui rău.

  Ginger Bell

  Ascunde-te și caută-L pe Dumnezeu - 2020. David s-a ascuns de împăratul Saul. Domnul l-a ocrotit pe cel ales să devină împărat al poporului Său. Tot aşa, Dumnezeu îi ascunde pe cei care sunt ai lui. Psalmii 27:5 ne spune: „Căci El, în ziua necazului, mă va ascunde.” În această eră a calculatoarelor şi tehnologiei GPS, cât de liniştitor este să ai această făgăduinţă!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...